• 23653閱讀
  • 1803回復

2022-2023 風雨中的 NBA FANTASY 新球季又開始了 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 495  發表于: 2022-12-02
依家又到我黎傷兵潮

WCJ, Ben Simmons, John Collins...
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 496  發表于: 2022-12-03
Middleton 終於復出了
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 497  發表于: 2022-12-03
KD,FVV,Michael porter jr,Lowry,kcp for sell
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 498  發表于: 2022-12-04
GS不是雙賽出2陣嗎
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 499  發表于: 2022-12-04
回 jimmy 的帖子
jimmy:GS不是雙賽出2陣嗎[表情]  (2022-12-04 11:02) 

無啦,  Kerr 根本唔夠膽去養新人,  怕沒戰績入唔到playoff ,

Kuminga Wiseman 完全被浪費成長期,  
如果佢甘怕就快快交易咪浪費人地大好時光
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 500  發表于: 2022-12-04
回 dolphindt 的帖子
dolphindt:無啦,  Kerr 根本唔夠膽去養新人,  怕沒戰績入唔到playoff ,
如果佢甘怕就快快交易咪浪費人地大好時光 (2022-12-04 13:09) 

NBA既制度,浪費大量籃球人材的,足球和籃球的世界地位差就9班,就係因為nba
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 501  發表于: 2022-12-05
dolphindt:無啦,  Kerr 根本唔夠膽去養新人,  怕沒戰績入唔到playoff ,
如果佢甘怕就快快交易咪浪費人地大好時光 (2022-12-04 13:09) 

Wiseman 方面
佢本身選之前有大傷
加上NCAA ban 左打大學賽,佢成個大學時期冇左
有好多好多野其實未係好ready

我已知的係佢已經打緊 G-League
表現都好好,但心態上好似要再 tune
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 502  發表于: 2022-12-05
wow AD食左春藥牙
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 503  發表于: 2022-12-05
回 ODIN 的帖子
ODIN:Wiseman 方面
佢本身選之前有大傷
加上NCAA ban 左打大學賽,佢成個大學時期冇左
有好多好多野其實未係好ready
....... (2022-12-05 09:32)

實在... 佢地兩個都一個主因:  輸經驗同金州戰術,

Kuminga 就唔洗講高中先黎打籃球,
Wiseman 就如你所言,

問題在於,  金州既戰術係Curry 戰術,  你終有一日無Curry, 無Green,
你無尼兩個獨特既戰術核心, 仲必需新人會打一個未來唔係必然既戰術?

二黎, 可能大家, 或者金州迷會講, 讓佢地兩個打波聰明D 唔好口羊?
就如Curry, 當初Mark Jackson 只比佢p&r 戰術, Curry 都只發揮一半,
沒往後既成績,  
甘點解Kuminga Wiseman 可以打一樣既戰術而可以發揮晒所有實力呢?

戰術就好似一裝訂製西裝甘,  就算你身材再好,
只係著armani 公仔果套, 雖然都好睇但就只有公仔既效果,  
同你揾一個師父一呎一呎甘同你整同你度,  出黎既結果就完全唔同,

Kerr 係屬於Curry Green既,  以現在黎睇就一定唔屬於Kuminga,
而且現況開始見到向壞方向進發中...

PS. Kuminga 既帶波係有問題, 團隊防守判斷都係差,  射波無信心, 中距離無練好,  解答對方防守戰術差,  
帶波進攻只有一招,  切入轉身pop-fake,  尼堆都係佢既問題, 但就如熱身賽時, 比佢去撞牆, 比佢知問題,  比佢面對問題,
而唔係一錯就唔出,  甘問題以舊

[ 此帖被dolphindt在2022-12-05 11:07重新編輯 ]
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 504  發表于: 2022-12-05
回 迪神 的帖子
迪神:wow AD食左春藥牙[表情]  (2022-12-05 10:42) 

兩場加埋都拎唔到100分

不過老老實實,教練唔好再俾佢打咁多分鐘啦,包括我既kd
30鬆啲好啦
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 505  發表于: 2022-12-05
有時候我蠢, 我唔明,  

點解Kawhi 果種養成都係花2,3,4年 既成功例子, 唔照抄?

照抄需可恥但郤很有用
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 506  發表于: 2022-12-05
dolphindt:實在... 佢地兩個都一個主因:  輸經驗同金州戰術,
....... (2022-12-05 10:57) 

呢D正正係NBA玩壞全世界籃球既結果,人材無窮無盡,全世界幾十億人,就挑150個打當然無問題,KUMINGA,WESEMAN呢D要幾多有幾多,玩壞了都沒所謂,都是這兩個人自己的事,只要我NBA一日都係籠斷全世界既,其它籃球員死我理得你
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 507  發表于: 2022-12-05
球員轉個隊就給球迷罵,我就是鐘意抱團,和強的人一隊,都有錯,真搞笑
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 508  發表于: 2022-12-05
(我)打了10幾年球,NBA一分錢都沒幫助過我,(我)打了十幾年球,NBA都沒幫我練過1秒鐘
(我)打得好做了狀元,就要去最差的球隊
這個球隊名我都唔識,就要對他忠誠???
轉個隊就要被罵???
真荒謬
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 509  發表于: 2022-12-05
dolphindt:實在... 佢地兩個都一個主因:  輸經驗同金州戰術,
....... (2022-12-05 10:57) 

其實咁講啦,你說的都對,但問題是
CURRY現在才34歲,GREEN32歲,這組合還有2-3年黃金時間
旁人當然說得很輕鬆,但。。。如果你是KERR,這2-3年會不繼續衝刺爭冠嗎?
KUMINGA?練成後一定能拿冠軍?
占士已經進入最後階段啦,競爭力大不如前
其它幾隊朝氣勃勃的強隊,灰熊,牛仔,塞爾特人,騎士,溜馬,幾年後看來會更強
但現在的今天,看來勇士還是佔優的,
不是應該趁佔優的今天,多拿一兩個冠軍嗎?
重組整合的事,看來CURRY顛峰時間沒這麼容易出現