• 5178閱讀
  • 347回復

2023-2024 風雨中的 NBA FANTASY 新球季又開始了 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 300  發表于: 03-18
偏偏又要對liuming魔皇,我上規賽兩輪對戰中成績最差既組合。
可惜爭少少先前2,否則可讓NY孖寶有多一周時間復出
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 301  發表于: 03-19
回 科高蘭尼紐約人 的帖子
科高蘭尼紐約人:偏偏又要對liuming魔皇,我上規賽兩輪對戰中成績最差既組合。
可惜爭少少先前2,否則可讓NY孖寶有多一周時間復出 (2024-03-18 23:57)

我魔皇?我排第 6 入 ga ja
上次對你仲要多得 brunson bane randle 傷左先贏到
[ 此帖被ODIN在2024-03-19 09:56重新編輯 ]
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 302  發表于: 03-19
好彩入到 PLAYOFF
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 303  發表于: 03-21
Group b的對手有幾個傷兵都唔換人,睇黎可以贏
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 304  發表于: 03-25
多謝科高兄承讓,下個星期對 jimmy 兄希望輸少當贏
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 305  發表于: 03-25
出局,下季再玩,大家再會 
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 306  發表于: 03-25
回 ODIN 的帖子
ODIN:多謝科高兄承讓,下個星期對 jimmy 兄希望輸少當贏 [表情]  (2024-03-25 10:13) 

科高都話你係魔皇,睇番今WEEK數據我都輸俾你
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 307  發表于: 03-25
回 jimmy 的帖子
jimmy:科高都話你係魔皇,睇番今WEEK數據我都輸俾你 (2024-03-25 14:42)

我排第6入圍 ja
岩岩仲要傷左 ingram
jokic butler cade 又係打下停下咁

係科高佢長情 keep 多左 d 傷兵
如果 randle bane 呢d 出得返
真係勝負難料
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 308  發表于: 03-25
4龍出海4條team都入到4強
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 309  發表于: 03-27
回 ODIN 的帖子
ODIN:我排第6入圍 ja
岩岩仲要傷左 ingram
jokic butler cade 又係打下停下咁
....... (2024-03-25 15:38) 

其實都唔係,Bane我係幾周前有人放我先add來打playoff
我最慘係Randle,傷時話3-5weeks,話最快明星賽後復出,到剛好明星賽後時有bane可以add
我計算Bane有機會我地playoff時復出,加上當時Randle應該可以復出,正好INJ replace佢。

咁我本身2個INJ位另一個就係話左完季前應會復出既M.R。

所以當時盤算係1換1,M.R繼續放INJ無影響我調動
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 310  發表于: 03-27
可惜好景不常,Randle個情況係一拖再拖以致放又唔係留又唔係,咁收左Bane呢步變相令我削弱左前二首輪輪空既機會,但對爭入playoff影響輕微,因為當時我曾升到上第二。
而BANE又比預期更早左少少,未到Playoff已經復出,即當初add佢目標達到了。
反而最關鍵係對Jimmy時Brunson突然缺陣左一場,最終輸16分3助攻(不過OT險勝1個),如果果周唔係3:6係4:5,可能已經第二名過終點了
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 311  發表于: 03-27
至於上星期之輸波就同Keep傷兵關係不大了,事關我都仍然係NY2個傷兵,Bane只係中間傷左一場同埋一場打得好差。
稍為不幸係幾周前add左有好好表現既Fontecchio又突然傷左,Horford back to back唔出都算,之後又缺席一場,但都已果斷放棄近乎用足7個add/drop了
(最後一日淨餘一個因無乜人好add,add左未必追到仲可能輸to所以寧願留Muarry打今周爭第5,對手放棄就後話了)
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 312  發表于: 03-27
之所以話luming係魔皇,除左常規賽兩場都輸,你睇下第二場對係咩數據
827分 295板 227助攻 49ST 69OT,另外4項都唔係差
除左頭8Pick全部打出水準甚至水準以上外,果周絕望係因為有Hart平均接近三雙表現、Monk同Mathurin又大爆發,根本無得打
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 313  發表于: 03-27
正正係果周尾,Gafford經歷左三場有兩場只上陣6分鐘同7分鐘,排序仲衰過Kaber我呢d有耐性既人都忍唔住要放,點知之後.......
否則上周好大機會win到FG同Block呢兩項而reb都有得鬥又唔同咁講
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 314  發表于: 03-28
開始比 jimmy 兄反超了