• 576064閱讀
  • 33670回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29625  發表于: 2020-01-16
回 freezefox 的帖子
freezefox:5場也好,6 場也好,兩個主力走左去成個月,未計舟車勞動,仲有受傷風險,都係頭痕架啦。
要諗定B 計劃啦! (2020-01-16 10:37) 

左Origi右Minamino.......mmm....
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29626  發表于: 2020-01-16
回 Alan0502 的帖子
Alan0502:現時利物浦21戰20勝1和61分高據榜首位置,而曼城22戰15勝2和47分進佔第二位,相差14分,就算餘下16戰全勝曼城最多只能取95分,比上屆利記的高分亞軍還要低。換句話說利記只要取得96分就能封王登頂。即是利記多贏12場比賽就已達到97分。
https://football.fanpiece.com/m/dddispla .. (2020-01-15 11:55) 

12場! 真係個句, every game is a final  
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29627  發表于: 2020-01-16
回 posouth 的帖子
posouth:左Origi右Minamino.......mmm.... [表情]  (2020-01-16 10:54) 

咁仲有咁耐時間,會引入新人既。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29628  發表于: 2020-01-16
上場對熱刺就Kane傷, 今場就到Rashford. 可以話好好彩, 但調轉諗, 可唔可以將部份D運俾番上年?
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29629  發表于: 2020-01-16
freezefox:咁仲有咁耐時間,會引入新人既。 (2020-01-16 10:56) 

睇番四年前紀錄, 非洲盃仲係一二月打個時, 當時我地出既係Firmino + Lalala/Origi/Coutinho/Sturridge. 最終都係冇Mane同Salah三場, 第四場Mane番到黎了.

下季買新人唔知有咩方向, 今年好明顯中場中好人滿, 前面唔夠cover但又好彩地未有咩傷患. 下季Lalala離開, Shaqiri的打法講真唔肯定適唔適合我地, 中場中自然減磅, 如果兩個離開的話真係唔介意提升Jones/Grujic.

前面的話, 如果好似曼城咁主力Aguero/Sterling/B.Silva同副選Jesus/Sane/Mahrez都咁強, 覺得有D浪費才華. 自己覺得最理想係好似車仔, 副選係Hudson-Odoi果種好珍惜每次出場機會的後生仔. Harvey/H.Wilson唔知下季去到果個level未, 唔係又要靠買現成.
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29630  發表于: 2020-01-16
posouth:上場對熱刺就Kane傷, 今場就到Rashford. 可以話好好彩, 但調轉諗, 可唔可以將部份D運俾番上年? [表情]  (2020-01-16 10:58) 

岩岩我都想咁講⋯⋯⋯

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29631  發表于: 2020-01-16
posouth:睇番四年前紀錄, 非洲盃仲係一二月打個時, 當時我地出既係Firmino + Lalala/Origi/Coutinho/Sturridge. 最終都係冇Mane同Salah三場, 第四場Mane番到黎了.
下季買新人唔知有咩方向, 今年好明顯中場中好人滿, 前面唔夠cover但又好彩地未有咩傷患. 下季Lalala離開, Shaqiri的打法 .. (2020-01-16 11:51) 

如果純係講替工,張伯倫、沙基利、奧歷治、南野⋯⋯⋯又唔係無人既。全部都可以打到兩邊翼鋒。當然唔係最佳位置。

又或者,高普會練定另一套陣式。唔一定夾硬打343 ,好似上次出奧歷治搭沙基利,效果都好好哎。有時都要變通下。

同埋,下季可能都有一兩個後生仔爆出黎,可以上位 都未定。

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29632  發表于: 2020-01-16
freezefox:如果純係講替工,張伯倫、沙基利、奧歷治、南野⋯⋯⋯又唔係無人既。全部都可以打到兩邊翼鋒。當然唔係最佳位置。
又或者,高普會練定另一套陣式。唔一定夾硬打343 ,好似上次出奧歷治搭沙基利,效果都好好哎。有時都要變通下。
....... (2020-01-16 12:00) 

X2, 二線兵應該有二線的陣, 跟番佢地能力搭配.
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29633  發表于: 2020-01-16
posouth:X2, 二線兵應該有二線的陣, 跟番佢地能力搭配.  (2020-01-16 12:48) 

無錯,例如法明奴既打法,你就好難搵到人代替佢。

打佢個位唔難,做佢一貫做開既工作難。

既然係咁,無必要一定要搵法明奴 2 號,大可以變一變個打法者。

離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29634  發表于: 2020-01-18
freezefox:無錯,例如法明奴既打法,你就好難搵到人代替佢。
打佢個位唔難,做佢一貫做開既工作難。
....... (2020-01-16 14:38) 

所以後備就用左奧子打法,防反

奧子自己去又得,去唔到Hold住等沙基利、張伯、Lala後上又得
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29635  發表于: 2020-01-18
球員全面復操,爭Lovren就Full Team了!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29636  發表于: 2020-01-19
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:球員全面復操,爭Lovren就Full Team了! (2020-01-18 10:42) 

Keita同Milner少少傷聽日出唔到, 如果Fabinho坐到bench的話會好大幫助!  
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29637  發表于: 2020-01-19
傳統Top 6隊想點? 熱/城/阿/車全數失分

贏到多兩場的話, 同曼城會拉開到19分......
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29638  發表于: 2020-01-20
好耐無睇一場咁精采的比賽! 比起上場熱刺全守型放棄控球, 今場曼聯的鬥心強十倍, 肯搏肯攻, 不放棄, 對得住自己球迷. 相反上場熱刺好似總之唔好輸得太樣衰就算, 心態差好遠. 今場真正係好多年無睇過的紅軍大戰

再過一關, 16分之差落袋, 7連CS, 打多一場, Fabinho+Lovren回歸.
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29639  發表于: 2020-01-20
By the way, 沙拿係咩為咗今日先剃心口毛? 以前爆衫多毛多到, 今日No mo Salah先見到D肌肉......痴線, 成個Wolvervine咁爆肌

以前以為我地三大肌佬係Oxlade/Shaqiri/Lovren, 原來Salah睇黎唔差得過.