• 576113閱讀
  • 33672回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30360  發表于: 2020-09-13
回 posouth 的帖子
posouth:贏得好吃力的一場, 每季VVD同Alisson總有三兩次出沖, 今日好彩大步欖過.
發覺年年第一場都係大波波先安落...... [表情] [表情]
LIV 4:3 Leeds
....... (2020-09-13 07:11) 

好唔掂⋯⋯⋯又唔係無PLAN B ,但就點都唔肯用PLAN B ⋯⋯⋯咁你簽幾多球員返黎都無用架喎。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30361  發表于: 2020-09-13
後防不隱,好大程度上係同球員集中力有關係。 係贏得冠軍後,崩緊左足足兩年既精神力,會鬆懈落黎。其實係可以理解的。我對我地既防守力仍然有一定信心。 係要少少時間重拾狀態。 但應該唔會一下子跌WATT 跌到慘不忍睹。 AA 係最明顯未有態個個,但我相信比多一兩場佢,佢可以逐步提升的。可惜下場就要對車仔,調整時間不足。有心理預備要失分。但之後直到第八周對曼城之前,我地都仲有時間調整的。 至少,羅拔臣保持到上佳狀態!VVD 既大意波,唔會場場出現既。 呢場衰左,下次會學乖。 高美斯係我最擔心個個。熱身賽時明顯狀態不足,集中力不夠。今場上半場都有呢個毛病。但下半場見佢都愈打愈好,好事黎既。 同法賓奴一樣,季初未入局,比啲時間,我相信佢地會愈打愈好。

真正令人擔心既反而係入到四球波既中前場。的確,我地火力係無減弱到,次次都圍住黎打,壓住黎打。但把握力真係好一般。要大量既機會先造就到入球。失機既數字同入球既數字成正比。呢樣真係唔多掂。唔係隊隊都會比咁多機會你攻的。 把握力不足真係會死人的。 有時一場波,個一兩次反擊機會就係全局既轉捩點,入到入唔到就係個關鍵。 列斯聯射你三球就入三球,呢啲咪把握力囉。 沙拿原本驚佢無態,但第一場睇落又唔錯。反而文尼就真係令人失望。但最最最令人擔心個個係法明奴。已經唔係無私唔無私既問題。亦唔係角色既問題。 而係一個攻擊球員,入到去個個位,大大舊叉燒係到,食唔到就係最大既問題。感覺法明奴係信心不足。其實佢上季入球數字都真係少得好緊要,呢個已經係一個警號。 南野本來應該係就解決呢個問題既答案。但唔好話正選,連後備入替都無⋯⋯頻頻失機,表現唔合格既法明奴就打足全場。 咁點攪呀? 唔係要法明奴打後備,而係,當你發覺原有攻擊陣式有問題時,係咪都應該調整下呢?加多個南野落去,同時激活前線三人,唔係我地一直部署緊既PLAN B 咩?如果早早入多球,拉開個比數去到 4:2 ,邊駛打到最後靠個 12碼黎食糊?

另外,基達都仲係未得。 佢既問題係,太容易失去球權了。 下下傳送都係高風險個種,好幾次比人截擊得手。 咁唔掂架喎。如果呢個係沙基利不受重用既原因,咁基達好快步沙基利後塵⋯⋯

最後,鐘斯真心係日後中場既大將之材。 好好栽培佢吧!
[ 此帖被freezefox在2020-09-13 12:36重新編輯 ]

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30362  發表于: 2020-09-13
回 freezefox 的帖子
freezefox:後防不隱,好大程度上係同球員集中力有關係。 係贏得冠軍後,崩緊左足足兩年既精神力,會鬆懈落黎。其實係可以理解的。我對我地既防守力仍然有一定信心。 係要少少時間重拾狀態。 但應該唔會一下子跌WATT 跌到慘不忍睹。 AA 係最明顯未有態個個,但我相信比多一兩場佢,佢可以逐步 .. (2020-09-13 12:33) 

睇Keita由季前賽開始已經少少計時炸彈feel, 係D危險位置做唔到決定俾人偷波, 一見佢上腳就驚驚地.

對車仔更加唔會試陣, 大概出Fabinho+Henderson+Milner果隻. 希望再下場有次試下出Minamino做false 9前鋒, 俾D壓力Firmino
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30363  發表于: 2020-09-14
阿記都積極賣緊Martinez, Torreira果D, 期望集資入件好野. 我地今季真係靜到基本上冇買冇賣, 賣到Shaqiri, Harry Wilson同Grujic三件, 買番一件Werner都唔只.
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30364  發表于: 2020-09-16
吹緊Brewster應該去Sheffield United, 有話係loan, 亦有話係25M買斷.
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30365  發表于: 2020-09-18
Liverpool have enquired about Ismail Sarr and discussed his situation. No bid had been made but he is being seriously considered as a back up option for the front three. Watford would want £36m+ 紅色圓形

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30366  發表于: 2020-09-18
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:Liverpool have enquired about Ismail Sarr and discussed his situation. No bid had been made but he is being seriously considered as a back up option for the front three. Watford would want £36m+ 紅色圓形 (2020-09-18 00:32) 

利記好少會呢個價位買人, 一係貴D買個正選, 一係平好多買個後備. 理論上宜家前面三個的backup係Elliott/Minamino/Origi, 相對地Elliott可能係weakest link.

........賣到Wilson再諗.....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30367  發表于: 2020-09-18
回 posouth 的帖子
posouth:吹緊Brewster應該去Sheffield United, 有話係loan, 亦有話係25M買斷. [表情]  (2020-09-16 19:46) 

希望唔好賣啦⋯⋯⋯ ⋯

離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30368  發表于: 2020-09-18
freezefox:希望唔好賣啦⋯⋯⋯ ⋯
....... (2020-09-18 09:19) 

25M + 回購條款,點睇~
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30369  發表于: 2020-09-18
freezefox:希望唔好賣啦⋯⋯⋯ ⋯
....... (2020-09-18 09:19) 

唔賣都無得出
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30370  發表于: 2020-09-18
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:25M + 回購條款,點睇~ (2020-09-18 17:14) 

回購條款係要黎呃球迷既者。 大部分既情況下都唔會回購的了。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30371  發表于: 2020-09-18
回 TuNg 的帖子
TuNg:唔賣都無得出 (2020-09-18 20:11) 

無得出係宜家者。 我地睇既係將來哎嘛。

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30372  發表于: 2020-09-18
Exclusive: Wolves set to sign Liverpool defender Ki-Jana Hoever for around £10million #lfc #wwfc  https://t.co/dsbIBBU9y7

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30373  發表于: 2020-09-18
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:Exclusive: Wolves set to sign Liverpool defender Ki-Jana Hoever for around £10million #lfc #wwfc  https://t.co/dsbIBBU9y7 (2020-09-18 22:10) 

Liverpool signed Hoever for £90,000 in 2018 and are now selling him for £10m.

This Michael Edwards guy is something else.

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30374  發表于: 2020-09-18
Liverpool interested in Wolves forward Diogo Jota.