• 576086閱讀
  • 33671回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32415  發表于: 2022-10-11
回 freezefox 的帖子
freezefox:今季難捱了 (2022-10-11 10:51) 

NEWS | Reports suggest that Liverpool defender Joel Matip could be out for two to three weeks with a calf problem.

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32416  發表于: 2022-10-12
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:NEWS | Reports suggest that Liverpool defender Joel Matip could be out for two to three weeks with a calf problem. (2022-10-11 22:32) 

唉, 上季比賽cher得太盡, 今季一直找上季體能的卡數咁  

如果話上季可以贏到聯賽或歐聯是旦一邊, 都過值得. 放棄今季只換來兩隻本地盃, 真係........
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32417  發表于: 2022-10-12
freezefox:今季難捱了 (2022-10-11 10:51) 

最難頂係場場都知要守好D, 場場都失先! 仲唔係失D對手好好波, 無辦法之下的波, 而係成日一如以往推得好前, 但前面傳球質素又好差, 一交失, 對手簡單反擊就搞掂. 易過咩!  
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32418  發表于: 2022-10-12
今季頭8場, 第一個入球的時間. 真係唔使等好耐, 下午去食拉麵咁, 頂多半個鐘一定入到去坐低叫野食, 唔使人地等好耐.

32' Mitrovic
32' Zaha
16' Sancho
3'  Luis Dias vs Bournemouth
38' Isak
-   0-0 vs Everton
4'  Trossard
1'  Martinelli
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32419  發表于: 2022-10-13
gomez防守唔好得taa幾多仲要無埋進攻
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32420  發表于: 2022-10-13
Firmino後腳助攻, Nunez掃入
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32421  發表于: 2022-10-13
6分鐘一個Hattrick~ 但防守依然......
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32422  發表于: 2022-10-13
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:6分鐘一個Hattrick~ 但防守依然...... (2022-10-13 09:24) 

一場Bournemouth, 一場流浪, 可唔可以D入球分得平均D.......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32423  發表于: 2022-10-13
10 比 0 同 1比 0 都係三分。

我寧願場場贏 1:0 好過⋯⋯

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32424  發表于: 2022-10-13
freezefox:10 比 0 同 1比 0 都係三分。
我寧願場場贏 1:0 好過⋯⋯ (2022-10-13 11:35) 

宜家唔係入唔到波
係場場失幾球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32425  發表于: 2022-10-13
回 TuNg 的帖子
TuNg:宜家唔係入唔到波
係場場失幾球 [表情] (2022-10-13 11:40) 

條防線殘成咁,你唔好預不失球了。 失少當贏。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32426  發表于: 2022-10-13
freezefox:條防線殘成咁,你唔好預不失球了。 失少當贏。  (2022-10-13 11:42) 

有VAR開始後, 原本好大幫助我地呢D放高線的球隊, 球證判越位可以更準.

但自己的表現比起以前, 中前場唔再有力做到無限體力, 係咁發哂癲迫對手, 有時全場跑動總km, 對手仲多過我地, 以前絶對唔會發生!   同時交失波情況嚴重, 成日俾人有得反擊, 最後再加埋個人錯失, TAA跌watt, 忽然成為防守雪糕筒, 連VVD都會失位, 踼空氣咁.
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32427  發表于: 2022-10-13
上年Klopp續約前, 我的意見係以利記投入的有限資源, 只可以砌到一隊同曼城有得揮的1隊, 2隊一定唔夠對方. 變咗某季天時地利人和都夾到時, 1隊人員又無咩傷患, 就有得挑戰聯賽, 唔係都繼續爭頭四. 只係估唔到一謝起上黎唔係爭頭四, 係爭入聯賽榜頭半版.

有時D杯賽出局, 會話係blessing in disguise. 咁上季3個杯賽都踼到最後, 肯定係cursing in disguise. 一路hurt到跨季都仲hurt緊.
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32428  發表于: 2022-10-13
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:6分鐘一個Hattrick~ 但防守依然...... (2022-10-13 09:24) 

琴日最sweet一幕, 係最後Elliott入波, 但等VAR睇有冇越位. Salah攬住佢等, 好似老豆同仔等放榜咁    

係Elliott係歐聯的首個入球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32429  發表于: 2022-10-13
Liverpool FC OLSC Hong Kong Region & Macau - Anfield's 12th
  ·
【謝賢.jpg】
因為技術問題,阿仙奴對利記首個入球未能以VAR協助執法,球證唯有斷估無痛苦下當薩卡未有越位,並判入球有效。
消息指,現場五個鏡頭都冇法影到薩卡,因此無法得出結論性