• 131954閱讀
  • 6074回復

聖占士公園 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5805  發表于: 2018-10-22
回 英俊 的帖子
英俊:
D球員差,都唔代表你換得果一條友嫁...[表情]
果場波差唔多大半隊跑唔郁,shelvey直頭係後半場斷左幾多波,無曬力都唔換
.......

路過入黎吹兩句……

首先,上季所謂既第 10 只係一個假象,分數上其實同對下幾隊相差甚少無咩大分別……

另外,今季整體實力上比起上季唔止無增加,仲可以話弱左,係其餘各隊都有增兵,此消彼長之下,咁既成績其實係可以預期……

點解話整體實力弱左呢?

1.  Muto <=> Gayle…… 我覺得呢個係今季最失敗收購,Gayle 射術差就眾所周知,不過起碼有速度,同埋熟悉英超踢法,換個 Muto 返黎又要由頭適應英超,仲要 class 上完全無 upgrade (兩個係 transfermarkt 既估價都一樣係 10M),如果要 upgrade 呢個位就超碼要買個 20M 人返黎,唔係換黎做咩?
尋日輸果球就主要係輸 Muto 無啦啦係後場橫傳,跟住當然仲要輸球證無啦啦將球門球錯判角球

2. Rondon <=> Slimani…… 同 Slimani 一樣踢兩踢就跛左

3. 最致命傷就係原有球員大跌 Watt,最明顯既就係 Diame,上季下半季發左神經,今季一如所料打回原形,變返一個英冠球員,free transfer 返黎既 Ki 又唔知點解失左蹤,連續多場無傷無病後備都無,雖然佢都唔見得好得去邊。
另一個就係 Perez,尋日睇佢真係睇到火滚,開波幾分鐘果個機會有咩理由把握得咁差,英文旁述係我地失波之前都已經不斷講呢球波,話呢的機會都把握唔到的話,咁既球隊點護到級?

4. 既然肥佬唔肯俾錢買人 (傳聞佢 100M+ TV Money 全部袋晒落袋,然後放風話賣盤由 400M 減價減到 300M,真係賤人中既極品!),明知賓佬就唔會續約 let the contract run to the end,係咁既情況之下對整隊波既士氣影響甚大,因為無論球員或教練團都會感到前境不明朗。咁不如就換埋領隊,不過肥佬又唔肯賠一年人工 (6M) 左右,所以整件事既結論就係肥佬自作孽抵Q死!
[ 此帖被火鳳凰在2018-10-22 12:47重新編輯 ]
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5806  發表于: 2018-10-22
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:路過入黎吹兩句…… [表情]
首先,上季所謂既第 10 只係一個假象,分數上其實同對下幾隊相差甚少無咩大分別……
....... (2018-10-22 12:44) 

講到尾都係死肥佬.......
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5807  發表于: 2018-10-22
回 廢托 的帖子
廢托:講到尾都係死肥佬....... [表情] (2018-10-22 12:55) 

佢入主 11年,降班兩次,黎緊今季好大機會第三次,有邊一次唔係因為個死肥佬?

一日呢個毒瘤未除,一日呢隊波都唔會有機會翻身……
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5808  發表于: 2018-10-22
回 火鳳凰 的帖子

MUTO同GAYLE真係好似...d踢法

不過MUTO真係無GAYLE咁熟隊波,上季下半季有幾球SHELVEY係後場放長傳GAYLE都跑岩位接應
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5809  發表于: 2018-10-22
講起MUTO,前日場波MUTO換走果時竟然比主場球迷噓

第一場踢主場都要比d機會人呀...仲要上場入左波

傻西浪費咁多機會唔噓,肥佬玩殘曬隊波唔封住條路唔比佢走仲要年年買季票支持

d本地球迷根本都抵鬧
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5810  發表于: 2018-10-24
Mike Ashley took £10m out of Newcastle in summer despite pledge to back Rafa Benitez in transfer market

https://www.telegraph.co.uk/football/2018/10/22/mike-ashley-took-10m-newcastle-summer-despite-pledge-back-rafa/

肥佬:玩爛左添,拿拿臨禁曬D錢走
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5811  發表于: 2018-10-29
今場肥賓排陣,換人都好進取,擺明想拎3分

可惜都係老問題:球員能力實在有心無力
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5812  發表于: 2018-10-29
睇左尾段 , 唔輸有D運.......
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5813  發表于: 2018-10-29
回 廢托 的帖子
廢托:睇左尾段 , 唔輸有D運.......[表情]  (2018-10-29 09:11) 

今季3分有2分都係唔輸有D運
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5814  發表于: 2018-11-01
隊長岩岩續左6年
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5815  發表于: 2018-11-05
終於贏波......
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5816  發表于: 2018-11-05
回 廢托 的帖子
廢托:終於贏波...... (2018-11-05 09:12) 

贏得好辛苦下

首先我覺得唔係咁樣被迫換人ki真係未必會出黎,ki一出黎成隊波踢法唔同左對面完全跟唔到

其次真係將士用命,一個借將kenedy竟然係對面禁區跑返去自己小禁區剷走對面球半空龍波,果種態度真係令我趺曬眼鏡,希望佢之後可以繼續務實D

亦都事實證明我地有能力改變個踢法,而唔係下下換atsu murphy同joselu,,,
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5817  發表于: 2018-11-11
回 火鳳凰 的帖子

雖然rondon真係多傷,但事實證明點解肥賓追左佢成個夏天

咁強大既中鋒真係近黎係紐卡素係第一次見(mitrovic唔計啦),第2球都係力的表現
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5818  發表于: 2018-11-12
成個下半場俾人攻到痴線.......... 好彩頂得住...... 2連勝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5819  發表于: 2018-11-13
SHELVEY 抖多陣OK?