• 4242閱讀
  • 25回復

[警告]切勿使用系統問題獲得利益 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2006-12-26
佢地發現呢個漏動個陣,有邊個會知個嚴重性?九點四十幾分通知總版,九點五十幾分已經有人處理!點樣可以攪到停壇咁大件事?

你下下攞停壇黎壓人,我唔敢駁你。一陣無端端停壇你話係因為我D 千字文引起都得架。

請你明白,你既指責係咩先?你指責佢地:

1. 有意識利用程式漏動作出欺詐既行為,從而獲得利益!

但成件事,大家可以評下理,頂多係有幾個會員:

1. 無意中發現程式有漏動;

2. 係後現後即時通知總版;

3, 係發現後仍然利用呢個漏動;

4. 無人從中獲得任何實際利益!

佢地最錯既,頂多咪係知道左有漏動但仍然去試呢個漏動。我會解釋係佢地「貪玩」既表現!但既非斯詐,為無惡意,更完全睇唔出佢地有利用漏動去獲得利益既動機或實際行動!

我只係想講,你既指責完全唔成立!即使佢地既行為有可能會攪亂個程式,但都請你明白,唔係佢地「制造」呢個漏動!個漏動本來就存在!今日唔係佢地發現,通知總版,後果可能比宜家更加嚴重!到時就真係攪到停壇都似!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2006-12-26

佢地發現呢個漏動個陣,有邊個會知個嚴重性?九點四十幾分通知總版,九點五十幾分已經有人處理!點樣可以攪到停壇咁大件事?
你下下攞停壇黎壓人,我唔敢駁你。一陣無端端停壇你話係因為我D 千字文引起都得架。

我並無以停壇去壓各位版友
我係指出緊使用並廣發漏動吸引其他人繼續不當使用該等漏動嚴重時的情況

但事實上佢地係獲得過利益

利益係以較少文章獲得一個更高之會員頭銜

呢個已經係利益

利益唔係只指有形既利益
一d無形既利益亦包括在內
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2006-12-26
引用第16樓垃圾桶2006-12-26 00:44發表的“”:
我並無以停壇去壓各位版友
但事實上佢地係獲得過利益
.......

我無話升級唔係利益。我係話佢地無立心以欺詐既手段,利用程式既漏動去獲得升級呢個利益。

成件事係:係人發現程式有漏動,係英文版出POST 會升級。係個一刻,係唔係佢都已經升左級。佢唔想都升都要升!呢個係第一點!於是,有人通知總版。通知既過程中,有幾位會員,唔理佢係貪玩定係好奇,走去試埋一份。透過佢地既對話,我地好明顯睇到,並無人存心斯詐,希望透過呢個漏動真係獲得「升級」呢個利益!呢個係第二點。THAT'S ALL!

無一個會員有諗過真係可以利用呢個漏動去升級!佢地唔係白痴黎架。咁樣係吹水站公開呢樣野,你以為佢地會唔知道,轉頭個漏動就會被修正。一切會回復正常咩?

你話佢地好玩唔玩,玩D 咁既野,好無聊!得!你可以咁指責佢地!

但你唔應該話佢地以斯詐既手段利用程式既漏動去得到利益。你要明白,呢個係一個非常嚴重既指控,係涉及個人誠信同道德既指控,唔可以立亂咁講架!

離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2006-12-26
引用第17樓freezefox2006-12-26 00:52發表的“”:
我無話升級唔係利益。我係話佢地無立心以欺詐既手段,利用程式既漏動去獲得升級呢個利益。
你話佢地好玩唔玩,玩D 咁既野,好無聊!得!你可以咁指責佢地!
但你唔應該話佢地以斯詐既手段利用程式既漏動去得到利益。你要明白,呢個係一個非常嚴重既指控,係涉及個人誠信同道德既指控,唔可以立亂咁講架!
.......

1)除左係25/12 2346加入佢地3個咩原因外,2348將一個會員之處理改左之外,我並無話佢地無立心以欺詐既手段,利用程式既漏動去獲得升級呢個利益。兩件通告以一個非常之清楚之分隔分開

2)扣分及警告係以呢項作主要原因

3)呢個我都知,我已經係出初稿既時已作出清晰之分隔兩項

並特意用"另"字分隔

並請閣下明察

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2006-12-26
你大大段寫左叫人唔好利用程式漏動作不誠實既行動去獲得利益,係同一個POST 跟手就以呢個原因去警告會員甚至處罰埋。

然後你同我呅左兩頁,先黎話,兩段野係講緊兩件唔同既事?中間有個「另」字就可以比人清楚知道原來你唔係講緊同一件事?

若然你真係咁諗,好抱歉,我只能再講,你呢種處理手法非常有問題。你會陷會員於不義。因為我相信,無人有本事分得開你個個POST 原來係講緊「兩件」事!

如果好友有人出POST ,話:

「好友有個大騙子!佢呃左我XXXXX!我希望大家要小心呢個騙子!」

然後我係同一個POST 寫:

「另,垃圾桶,請你比番個樣野我。你比番我我就唔會追究!」

百分之九十九點九九九九 既人會認為,我講個個大騙子就係垃圾桶!無人會留意我用左個「另」字!

啊,原來同一個POST ,我講緊兩件唔同既事。

離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2006-12-26

無問題

我將佢拆返開佢兩篇通告
另加一篇澄清

咁應該無問題了

垃圾桶四Be
離線迪奧
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2006-12-26
引用第15樓freezefox2006-12-26 00:33發表的“”:
請你明白,你既指責係咩先?你指責佢地:
.......

"更完全睇唔出佢地有利用漏動去獲得利益既動機或實際行動!"

全中

引用第17樓freezefox2006-12-26 00:52發表的“”:

.......

"無一個會員有諗過真係可以利用呢個漏動去升級!佢地唔係白痴黎架。咁樣係吹水站公開呢樣野,你以為佢地會唔知道,轉頭個漏動就會被修正。一切會回復正常咩?"

全中       根本肯定會被修正
何况我只係去咗沖涼
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2006-12-26
算啦~~大部份好友信你地就ok!!
只愛足球
離線迪奧
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2006-12-26
引用第22樓迪克2006-12-26 20:22發表的“”:
算啦~~大部份好友信你地就ok!! [表情]

10閱讀權限及250好友元處分
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2006-12-26
引用第23樓不潮人[G]2006-12-26 20:31發表的“”:
10閱讀權限及250好友元處分 [表情]

好少事o者~~

10貢獻值就話甘o者

最緊要你誠信冇係我地心目中扣分咪得囉!
只愛足球
離線迪奧
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2006-12-26
引用第24樓迪克2006-12-26 20:33發表的“”:
好少事o者~~
10貢獻值就話甘o者
.......

迪克 好感動呀