• 7088閱讀
  • 61回復

[投訴]投訴lovejenas 係hattrick區o既言論 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線enter1214
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2007-03-29
講番D題外話,您地等SEE 歐國杯呀????????
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2007-03-29
如果而家無人再想complaint.....去吹水版吹la....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2007-03-29
引用第40樓lome2007-03-29 02:24發表的“”:
你有少少誤會啦。
其實我希望呢件事,版主做下野的,個個thread其實有唔少人失言。
咁樣和稀泥,對兩個壇唔係咩好事,我呢幾日望過hkcm,嘩,佢地....繼續對bff頗有敵意。
.......

呢件只係小事。無咩可能會用到禁言掛……

其實與其要壇主禁你地言,何不自我禁言?我意思係,一人少句,咪咩事都無囉。

你知唔知,我同你「討論」既呢段時間,lovejeans係係到架。佢都一直唔入黎加把咀,我相信佢都係諗住費時講多「嘈」多者。

若然佢真係咁諗,我會好欣賞佢呢個做法。

都係個句!當日大家討論,講到面紅耳熱,一定會有d唔好聽既說話講左出黎。最重要係,事後大家都明白對方並非存心攻擊,無謂再提,咪無事囉。我相信大家都可以包容對方當其時既「一時衝動」。

但再攞番出黎講,就變成唔比人落台。大家都唔比條路對方行,又點走出呢個死局?

至於友壇對我地心存敵意云云……只可以咁講。可以做到朋友既,做朋友。唔可以做朋友既,最少都唔好做敵人。對方真係敵視我地,咪由佢地囉。日久見人心。我地又無做過咩。無咩可以比人仇視者。佢地真係咁唔講道理我地都無辦法。但最少我地唔好先敵視人!

不過,我相信友壇並唔係咁膚淺既。我見過幾位友壇既會員既留言,都表現得好大方得體哎。我相信「敵視」云云,可能係好少撮好少撮人係咁者。又或者,你過敏者!再唔係,好似佢地話事齋:「我地慣左係咁講野架啦,你地唔係當真係話?」

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線lome
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2007-03-29
引用第45樓enter12142007-03-29 02:29發表的“”:
講番D題外話,您地等SEE 歐國杯呀????????

依,夏令時間喎,好主意......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2007-03-29
引用第44樓enter12142007-03-29 02:28發表的“”:
唔係呀,我係1214的細路1215呀 [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]

真係比我估中!

同我問候你大佬,叫佢多d 上黎吹水啦。好耐無見佢啦。

離線lome
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2007-03-29
引用第47樓freezefox2007-03-29 02:35發表的“”:
呢件只係小事。無咩可能會用到禁言掛……
其實與其要壇主禁你地言,何不自我禁言?我意思係,一人少句,咪咩事都無囉。
.......

okay
離線enter1214
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2007-03-29
引用第49樓freezefox2007-03-29 02:37發表的“”:
真係比我估中!
.......

好呀,幫您問候佢呀
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2007-03-29
引用第42樓freezefox2007-03-29 02:26發表的“”:
我真係無勞氣喎。我仲一路打字一路笑住口添(陰陰咀笑!騎……騎……)
.......

夜孖孖對住個 mon 陰陰咀笑.....好嚇人啫

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2007-03-29
引用第52樓borisli882007-03-29 02:49發表的“”:
夜孖孖對住個 mon 陰陰咀笑.....好嚇人啫 [表情]
[表情] [表情]

係咪好驚哩…………

離線enter1214
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2007-03-29
引用第53樓freezefox2007-03-29 02:50發表的“”:
[表情] [表情] [表情]
.......

好驚呀
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2007-03-29
其實你講左咁耐都係講我地係咁支持 someone

首先 , 你話我地話 someone 有 ronny support , 原本我都唔覺得係
其實我都咁多好友都以為係係因為呢個 em 既 post:
http://hkbff.com/bbs/read.php?tid=40246
佢竟然話 ronny 篇野 support someone , 睇睇下咁多人講以為真係
所以可能呢個只係一個誤會

仲有既係 , 如果有第二個參選人都可以開 topic , 特別係好友
上季都有咁既情況 , 呢個 topic 係 for someone 參選人 , 咁當然係比較維護 someone
更可況既係我地唔係叫曬好友參選 , 我地好友都有眼的 ,
之前 someone 被考試問題 ban 左 , 我先代佢開 topic

p.s: 更可況someone之前話如果有更好既人選佢會退出啦 ..

至於你另一個誤會可能你以為我地好友想砌底你地個壇
呢個諗法係我係你地個壇睇到 , 你地係果度唔知講笑定點啦 ..
好多 post 都係搞到我地好友好似好衰咁 , 其實我地根本就一直當你地係友壇 , 冇諗過 d 咩
可能係我地好友最初唔怪你地個壇既講野風格 , 我地先會以為你係刻意鬧我地
所以如果我地講野態度唔好既講聲 sorry.

但你同 lovejenas 其實都有 d 唔岩啦 .. lovejenas 本身都好平氣講野
其實你原本既發言態度都差 , 所以佢先忍唔住火 , 更可況 , 我覺得佢講d 講都冇咩野
雖然係你個角度睇會唔同 , 但係你講d野係人地個角度睇都會唔同架者
我覺得兩個都有唔岩 , 就咁和氣算啦 , 好小事者~
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2007-03-29
引用第40樓lome2007-03-29 02:24發表的“”:
你有少少誤會啦。
其實我希望呢件事,版主做下野的,個個thread其實有唔少人失言。
咁樣和稀泥,對兩個壇唔係咩好事,我呢幾日望過hkcm,嘩,佢地....繼續對bff頗有敵意。
.......

其實講真 , 佢地唔係因為呢件事而對 bff 有敵意

佢地由發現左我地呢個論壇之後都係 , 你唔信可以睇返 d post

但係往往話佢地 , 佢地都可以以一個「講笑」為理由就算

但係佢地話我地 , 就好似係佢地岩曬咁樣 .. 真係事實來的 ..

不過點都算啦 , 我地一直當佢係一個好好既交流友壇 ,

如果佢地對我地係咁 , 我地都冇計 , 咪分兩個壇算囉 ..

不過可能都係大家唔知大家既講野文化 .. 希望習慣左之後會好 d 啦~haha

不過話事話 , 你係唔係果度過黎 d 人黎架?
[ 本文被奧脫福在2007-03-29 07:20重新編輯 ]
離線lome
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2007-03-29
話左好多次
唔係

唔好再用咩你地個壇呀,邊個邊個版過黎等字眼好唔好?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2007-03-29
引用第57樓lome2007-03-29 10:48發表的“”:
話左好多次
唔係

明白,明白。少安無燥,少安無燥。奧版都係多口問句者。

其實無必要分呢個壇既人,個個壇既人。註冊得入黎,都係自家人啦。

離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2007-03-29
引用第57樓lome2007-03-29 10:48發表的“”:
話左好多次
唔係

好 , sor , 講慣左講慣左~