• 6918閱讀
  • 120回復

Aveego與我 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2007-05-20
aveego有埋world cup...european cup個d
真係幾好玩
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2007-05-20
既然各位好友咁中意玩aveego
不如提出下d意見比aveego改善同宣傳丫
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2007-05-20
引用第16樓yanyan2007-05-20 12:48發表的“”:
既然各位好友咁中意玩aveego [表情]
不如提出下d意見比aveego改善同宣傳丫 [表情]

其實意見有人已經畀左
aveego肯唔肯繼續經營係一個問題
離線一不做
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2007-05-25
一週一場比賽個d都仲可以handle,遇到週中有比賽個d就成日唔記得出人/bid人.....我玩左一季其實都仲未掌握到d出人/bid人時間

不過,講創意真係好過yff好多
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2007-05-25
引用第18樓踢波之友2007-05-25 09:31發表的“”:
一週一場比賽個d都仲可以handle,遇到週中有比賽個d就成日唔記得出人/bid人.....我玩左一季其實都仲未掌握到d出人/bid人時間 [表情] [表情]
不過,講創意真係好過yff好多

其實,個人覺得,如果對版的bid人時間,可以推遲就推遲........

唔駛大家一定係星期日之前落bid,二三其實咪重好........

如果係兩週時間大近的,可以取消bid人,繼續俾大家繼續用番已有的球員.........
離線antony
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2007-05-25
唔好計週中d 快車, 淨係每個星期日都要落標, 都要付出不少時間。
離線一不做
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2007-05-25
而家好似入唔到去aveego個server
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2007-05-25
引用第21樓踢波之友2007-05-25 22:35發表的“”:
而家好似入唔到去aveego個server [表情]

無事呀...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2007-05-25
引用第20樓antony2007-05-25 18:44發表的“”:
唔好計週中d 快車, 淨係每個星期日都要落標, 都要付出不少時間。

引用第19樓任天痕2007-05-25 13:50發表的“”:

其實,個人覺得,如果對版的bid人時間,可以推遲就推遲........

唔駛大家一定係星期日之前落bid,二三其實咪重好........
.......

其實我都覺得每個禮拜bid人係最煩,每次坐底用半個鐘...如果可以每兩個禮拜bid一次,甚至每個月先bid一次,用既時間會少好多
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2007-05-26
bid人真係幾花心機同時間..

不要忘記,足球是最快樂的!
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2007-05-26
引用第23樓kch2007-05-25 22:45發表的“”:
其實我都覺得每個禮拜bid人係最煩,每次坐底用半個鐘...如果可以每兩個禮拜bid一次,甚至每個月先bid一次,用既時間會少好多

我都覺得係,又或將個買人週數,開都十週,每週加到二百蚊俾人bid.........
離線nealtsang
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2007-06-16
從Aveego網得知,該主理人有正職,Aveego需用 leisure time 處理,雖有時出分稍慢,但實屬理解。

對戰版創意十足,暫時未發現有其他同類玩法,100%支持保留。內中包含理財 concept,用有限資源,面對市場競爭,得出最大回報。好 Game。
如版主有經費問題,我想可收年費。如 $100/yr,一個 game 玩一年只是100元,學生都可負擔,而且付了費,少了人會中途放棄,減少對空隊,增強競爭性。

至於其他 game (如傳統版),同 Yahoo, fantasy premier league 等都有差不多相同玩法,保留與否,我覺得無所謂。

另對戰版模式,可 sell 一些外國遊戲網站,玩 IT,應有市場。
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2007-06-16
引用第26樓nealtsang2007-06-16 17:18發表的“”:
從Aveego網得知,該主理人有正職,Aveego需用 leisure time 處理,雖有時出分稍慢,但實屬理解。
對戰版創意十足,暫時未發現有其他同類玩法,100%支持保留。內中包含理財 concept,用有限資源,面對市場競爭,得出最大回報。好 Game。
如版主有經費問題,我想可收年費。如 $100/yr,一個 game 玩一年只是100元,學生都可負擔,而且付了費,少了人會中途放棄,減少對空隊,增強競爭性。
.......

你應該將呢篇野post去aveego果邊...

不過我就唔太認同收年費呢個方案...除非年終有獎金發放...
離線nealtsang
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2007-06-17
Hi kch,

我曾想 post 去 Aveego 過邊,但原來要登記,所以算數。
本人都是有工作,而且中港兩邊走,所以對 Aveego 版主在 leisure time 處理 Aveego 的野,很配服。
至於付費問題,各有意見,免費的東西當然好,但通常產生浪費 (經濟學名句),所以提議付費。付費後能有獎金,亦是一個好 idea,I support。

kch,如果可以,幫我轉告本人意見去 Aveego,有勞。
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2007-06-17
引用第28樓nealtsang2007-06-17 11:31發表的“”:
Hi kch,
我曾想 post 去 Aveego 過邊,但原來要登記,所以算數。
本人都是有工作,而且中港兩邊走,所以對 Aveego 版主在 leisure time 處理 Aveego 的野,很配服。
至於付費問題,各有意見,免費的東西當然好,但通常產生浪費 (經濟學名句),所以提議付費。付費後能有獎金,亦是一個好 idea,I support。
.......

一係我幫你post過去啦...
我係個度o既林柏特
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]