• 2634閱讀
  • 15回復

Jupas 排choice 之「搏的定義」 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線賀雲斯

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2007-07-01
我ue clc : D
2AL: C
1AS: C

POLY=3+3+2.4+1.8=10.2分

1)本人有3科幾like但唔夠分既...想問下我搏唔搏好...搏邊科又最有機...?

bu human resources management
Median E C A C
Lower Quartile E C B C
(ue clc al al)

poly management
12分

hku bba is
25th Percentile C D   A     C D
50th Percentile C C D       D B
75th Percentile C C E       D C
90th Percentile C D D       D C
(               al al al as   ue clc)

2)頭3個CHOICE....搏兩個....會唔會太多..

3)搭單問埋穩既定義...
同上年既3/4成績一樣係咪唔算穩?同MEDIAN一樣又算唔算穩?

4) THANKS
[ 本文被賀雲斯在2007-07-01 12:53重新編輯 ]
離線賀雲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2007-07-01
引用第13樓Skyline_R342007-07-01 19:40發表的“”:
bba is 要寫programme架wo.....
我自己就都ok既.....我都擺左....淆ar. [表情] 淆到放榜
而家唔知點死 [表情]

寫programme...

ps:有dd 機會做同學..
離線賀雲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2007-07-01
THANKS曬...

其實我like hrm多過hku個名...
所以..
1.bu hrm
2.hku bba is
3.city managial statistic
4.city hrm
5.city service operations management
6.bu marketing
離線鮮吊甬仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2007-07-01
bba is 要寫programme架wo.....
我自己就都ok既.....我都擺左....淆ar. 淆到放榜

而家唔知點死
離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2007-07-01
引用第9樓賀雲斯2007-07-01 13:55發表的“”:
咁我搏邊個好...plz help...T_T...

你諗左第日想做咩工未?
如果係想做hr,咁搏bu,佢地既hrm幾出名
如果未決定,搏hku會好d,始終有名牌效應
離線kylau
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2007-07-01
If u take HKU BBA, there's a chance to switch to E&F

from my knowledge of HKU BBA, (I am from A&F)

the standard of candidates in my year is not that high
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2007-07-01
引用第9樓賀雲斯2007-07-01 13:55發表的“”:
(不過你一定講hku架喇...[表情] )

yes
離線賀雲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2007-07-01
引用第8樓奶健^^2007-07-01 13:50發表的“”:
係....講少左.....搏既應該擺第一 [表情]

(不過你一定講hku架喇... )
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2007-07-01
引用第7樓賀雲斯2007-07-01 13:49發表的“”:
如果我成績好過阿甲..
我擺a3係咪都好過佢擺a1...??
如果係咁...搏既擺第一會好d....

係....講少左.....搏既應該擺第一
離線賀雲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2007-07-01
引用第5樓奶健^^2007-07-01 13:44發表的“”:
我諗.....
3個choice.....
一個自己高過median(穩)
一個自己=median
.......

如果我成績好過阿甲..
我擺a3係咪都好過佢擺a1...??

如果係咁...搏既擺第一會好d....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2007-07-01
引用第3樓alvin_bun2007-07-01 13:10發表的“”:
睇你第3果個擺幾穩...
如果真係必入既~~頭2個都可以搏...
.......

你穩陣過頭掛.....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2007-07-01
我諗.....

3個choice.....
一個自己高過median(穩)
一個自己=median
一個自己低過median(搏)

甘樣幾中庸下.......
離線賀雲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2007-07-01
bu marketing

Median           C D C D   D      
Lower Quartile D C C C   C
                  ue clc al al   as

連續兩年我都叫做meet到佢median...(如果冇lang dou court)

BBA (Hons) Managerial Statistics

Median E B C C   D      
Lower Quartile E E C C   C

ue clc al al   as

e兩個算唔算穩...?
我 D D C C   C

你咁都擺DDD落A3.......
離線Bun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2007-07-01
引用第2樓賀雲斯2007-07-01 12:53發表的“”:
thanks先...
我o係學校睇過幾個系既jupas學生咩grade...
bu hrm 同 poly mgt都有我e個level既人....
但驚佢今年條curve又拉高....應該話一定會拉高..=.="
.......

睇你第3果個擺幾穩...

如果真係必入既~~頭2個都可以搏...

p.s.
第3果個我覺得你擺果d不甘心的科目好了=v=
因為總比沒有offer好...

我不是串...
我成績1a2b1c1e...
第3果個都擺system engine...(收DDD)
係因為點都要比自己係band a度有大學收...
離線賀雲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2007-07-01
thanks先...

我o係學校睇過幾個系既jupas學生咩grade...
bu hrm 同 poly mgt都有我e個level既人....
但驚佢今年條curve又拉高....應該話一定會拉高..=.="

如果要排到upper q既.......
可能要揀到d好差既科了....
擺e d 科o係A3...又好似唔太甘心咁...

咁搏
1)bba is
2)bu hrm
3)一個穩既科?

定係2都要隱d?