• 759260閱讀
  • 42067回復

【紅 魔 鬼 曼 聯 王 朝 討 論 區 】 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38415  發表于: 2018-10-10
回 滅羅 的帖子
滅羅:愛仔對big6一定係防反
變相好多空間俾佢
而家講去到曼聯踢陣地點解踢到咁差,其實都同球員本身戰術修養有關
....... (2018-10-10 21:56) 

所以我都有講
"其實一個球員表現好唔好,好睇個教練識唔識用佢,個教練戰術得宜既話,一個質素普通既球員都可以有好好表現~

相反,個教練戰術唔就佢既~就算個球員質素有幾高都冇用~睇下普巴就知,係祖記/法國國家隊踢到曉飛~點解黎到曼聯會相差咁遠呢~"
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38416  發表于: 2018-10-10
回 Alan0502 的帖子
Alan0502:所以我都有講
"其實一個球員表現好唔好,好睇個教練識唔識用佢,個教練戰術得宜既話,一個質素普通既球員都可以有好好表現~
相反,個教練戰術唔就佢既~就算個球員質素有幾高都冇用~睇下普巴就知,係祖記/法國國家隊踢到曉飛~點解黎到曼聯會相差咁遠呢~"
....... (2018-10-10 22:32) 

以上場西咸為例
打3中堅3防中,普巴竟然打攻中有幾球要返到去左閘位守波,摩佬kai就真係冇得救架喇

其實普巴唔係踢得差,只係要佢一個人做3個球員做既野,變相玩佢,之後話佢踢得差
上場反勝,如果真係好似新聞咁講半場係普巴叫摩佬換人,自己打後一格
其實好睇得出平時放係佢身邊既人配合到佢踢
但前提係主動權係普巴到控制其他中場點踢
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38417  發表于: 2018-10-11
我覺得問題都係一環扣一環, 好似滾雪球咁越滾越大
上場反勝真係有D令我跌眼鏡, 但長遠唔會影響到曼聯繼續下試低位
睇下幾時頂唔順摩佬炒佢架姐, 或者歐聯出局, 或者聖誕前後
睇下佢黎緊同班球員既關係會唔會好轉...
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38418  發表于: 2018-10-12
回 extra 的帖子
extra:我覺得問題都係一環扣一環, 好似滾雪球咁越滾越大
上場反勝真係有D令我跌眼鏡, 但長遠唔會影響到曼聯繼續下試低位[表情]
睇下幾時頂唔順摩佬炒佢架姐, 或者歐聯出局, 或者聖誕前後[表情]
睇下佢黎緊同班球員既關係會唔會好轉... (2018-10-11 21:15) 

如果真係如報紙所言
摩佬有問普巴意見
咁我就信隊波仲有得救[
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38419  發表于: 2018-10-12
回 滅羅 的帖子
滅羅:如果真係如報紙所言
摩佬有問普巴意見
咁我就信隊波仲有得救[ (2018-10-12 01:09) 

越係有問題越要靠團結去解決
至少短時間內, 即係所謂既士氣波
令球迷見到隊波既精神面貌有改善先有得救
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38420  發表于: 2018-10-12
回 extra 的帖子
extra:越係有問題越要靠團結去解決
令球迷見到隊波既精神面貌有改善先有得救 (2018-10-12 03:03) 

同意

仲有如果真係要出lulu,麻煩好似上場下半場咁,走去右上角唔好阻住其他人踢波
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38421  發表于: 2018-10-12
其實佢何必一定要出死LULU 呢?放佢後備席一兩場唔死得架!

你睇車仔,放左莫拉達去後備。等佢打番水準先慢慢考慮放番去正選位。對球員,對球隊,未嘗唔係一件好事。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38422  發表于: 2018-10-12
回 滅羅 的帖子
滅羅:如果真係如報紙所言
摩佬有問普巴意見
咁我就信隊波仲有得救[ (2018-10-12 01:09) 

如果真係好似報紙佬咁講,係普巴諗到將自己拉到落去中堅位咁滯,調控成隊波!

咁應該搵佢做領隊好了!真正既戰術大師。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38423  發表于: 2018-10-12
回 freezefox 的帖子
freezefox:其實佢何必一定要出死LULU 呢?放佢後備席一兩場唔死得架!
你睇車仔,放左莫拉達去後備。等佢打番水準先慢慢考慮放番去正選位。對球員,對球隊,未嘗唔係一件好事。 (2018-10-12 10:17) 

因為佢係"摩連奴"...
離線G-shock
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38424  發表于: 2018-10-12
回 extra 的帖子
extra:越係有問題越要靠團結去解決
令球迷見到隊波既精神面貌有改善先有得救 (2018-10-12 03:03) 

所謂士氣分分鐘只有上一場,隔左一個國際賽週,下場又會打回原型,繼續只識泊巴士吧
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38425  發表于: 2018-10-12
回 G-shock 的帖子
G-shock:所謂士氣分分鐘只有上一場,隔左一個國際賽週,下場又會打回原型,繼續只識泊巴士吧 (2018-10-12 13:13) 

其實我都係咁諗

上場似係摩佬都無計,先可能同普巴話咁叻,你自己執人踢囉
結果打出近一年最似曼聯既比賽
但摩佬一定唔認衰仔,下場對車一定又巴士
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38426  發表于: 2018-10-12
回 freezefox 的帖子
freezefox:如果真係好似報紙佬咁講,係普巴諗到將自己拉到落去中堅位咁滯,調控成隊波!
....... (2018-10-12 10:20) 

與其話佢戰術大師,不如話佢對隊友既特點好了解

前線lulu控唔到頂唔到,我諗普巴一定知
佢提出換入爆炸,自己縮後,就係想放長波既時候有一個點可以接應

加上馬迪落中堅位,普巴企前睇得出個段時間防守提高左dd
卡數又打防反,普巴多左好多空間展現到佢box to box
個一刻佢表現到唔一定要放個世界級防中係佢身邊
前場左同中路又有人可以同佢打小組,成隊波係行特好順

ps.如果係lulu自己走去打右邊,我會更開心,條垃圾終於知自己阻住隊波

不過我都預左下場又打回原形,但今季都叫有半場好波丁過
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38427  發表于: 2018-10-12
回 滅羅 的帖子
滅羅:與其話佢戰術大師,不如話佢對隊友既特點好了解
前線lulu控唔到頂唔到,我諗普巴一定知
佢提出換入爆炸,自己縮後,就係想放長波既時候有一個點可以接應
....... (2018-10-12 14:46) 

https://www.youtube.com/watch?v=Yz7AGYSK_tQ

離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38428  發表于: 2018-10-12
回 Alan0502 的帖子
Alan0502:https://www.youtube.com/watch?v=Yz7AGYSK_tQ
[表情] (2018-10-12 15:19) 

原來何wayne就係佢

睇返如果放馬達係中間,佢都會返到去自己半場守波,放係右路,如果後邊係羊,同放題無乜分別
而家既華西上到前場波都唔出下,守又唔係特別好
其實要放馬達係右,後面擺守波既大米一定好過華西,
再唔係命有大碌可以試用

可惜曼聯既問題
你知我知 單眼佬都知 係得摩佬唔知
離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38429  發表于: 2018-10-12
回 滅羅 的帖子
滅羅:原來何wayne就係佢[表情]
睇返如果放馬達係中間,佢都會返到去自己半場守波,放係右路,如果後邊係羊,同放題無乜分別
而家既華西上到前場波都唔出下,守又唔係特別好
....... (2018-10-12 15:53) 

要一個走火入魔既人突然醒覺真係好難