• 759254閱讀
  • 42067回復

【紅 魔 鬼 曼 聯 王 朝 討 論 區 】 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41100  發表于: 2022-08-14
開季三連敗.. 準備
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41101  發表于: 2022-08-14
回 chun1424 的帖子
chun1424:開季三連敗.. 準備 (2022-08-14 09:29) 

曼市一隊榜首,一隊榜尾。。。

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線G-shock
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41102  發表于: 2022-08-14
睇到好心口翕
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41103  發表于: 2022-08-14
仲有排捱
要轉踢法戰術學蘭蛇話齋隊波要換10個人
DDG都唔例外
噚晚就睇到DDG點解入唔到西班牙國家隊
不過都要高層SUPPORT坦先得
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41104  發表于: 2022-08-14
回 KeL 的帖子
KeL:仲有排捱[表情]
要轉踢法戰術學蘭蛇話齋隊波要換10個人[表情]
DDG都唔例外
噚晚就睇到DDG點解入唔到西班牙國家隊[表情]
不過都要高層SUPPORT坦先得[表情]  (2022-08-14 13:12) 

失左兩球已經謝哂, 成隊都無鬥心

頭兩球真係太傷, 對面知你個陣式, 專針對Erisksen 拎波轉身果下 (同上場Fred 一樣)

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41105  發表于: 2022-08-14
老實,我都曾經以為坦克會係一個改革者。但兩場以黎佢既用人,根本都無大刀闊斧咁作出咩變革。 呢點真係好失望。

我唔知雲迪比有幾廢。但再廢都好,我諗真係好難廢得過今期既麥湯同費特。既然麥費都可以有咁多場機會去一而再,再而三咁引證自己有幾廢,點解雲迪克唔可以比返幾場正選佢,公平啲都好哎。
[ 此帖被freezefox在2022-08-14 14:58重新編輯 ]

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線G-shock
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41106  發表于: 2022-08-14
回 freezefox 的帖子
freezefox:老實,我都曾經以為坦克會係一個改革者。但兩場以黎佢既用人,根本都無大刀闊斧咁作出咩變革。 呢點真係好失望。
我唔知雲迪克有幾廢。但再廢都好,我諗真係好難廢得過今期既麥湯同費特。既然麥費都可以有咁多場機會去一而再,再而三咁引證自己有幾廢,點解雲迪克唔可以比返幾場 .. (2022-08-14 14:50) 

雲迪克點會廢呀老狐?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41107  發表于: 2022-08-14
至於迪基亞,佢不擅用腳又唔係今日先知。 你要佢踢到好似艾達臣、艾利臣咁既水準根本係痴人說夢。唔得就係唔得。 無得迫。你夾硬要佢改變踢法,咪出醜囉。

好似當年施治,都係做唔到呢樣野。 有一段時間,係阿仙奴,要佢改變⋯⋯⋯試咗,都係唔得。咁唔得就要面對現實。 你要佢既撲救能力,定係要一個腳下功夫好,可以做埋清道夫既龍門。 係兩樣野黎。 上一代既門將,無咩邊個會被要求要用埋腳去守龍。佢地既訓練一直都缺乏呢方面既打造。 無就係無。 係當代足球開始強調組織要由龍門做起。 個潮流變咗,就會有一批人被淘汰。 無辦法。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41108  發表于: 2022-08-14
回 G-shock 的帖子
G-shock:雲迪克點會廢呀老狐?[表情] (2022-08-14 14:53) 

雲迪比⋯⋯打錯⋯⋯⋯

離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41109  發表于: 2022-08-14
freezefox:老實,我都曾經以為坦克會係一個改革者。但兩場以黎佢既用人,根本都無大刀闊斧咁作出咩變革。 呢點真係好失望。
我唔知雲迪比有幾廢。但再廢都好,我諗真係好難廢得過今期既麥湯同費特。既然麥費都可以有咁多場機會去一而再,再而三咁引證自己有幾廢,點解雲迪克唔可以比返幾場 .. (2022-08-14 14:50) 

我又未覺得 ten hag 問題

本身球隊人腳已經好大問題, 後防無速度, 腳下功夫差, 中前場無默契

但原本熱身賽好似順風順水, 但原來對面一有壓迫就即刻自亂陣腳

shaw, m5, bruno, rashford 幾鬼差
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41110  發表于: 2022-08-14
尋日一開陣,我見到條中場線係般奴、大力臣、費特,我都話實比人打穿。不過我都無諗過可以穿得咁易。

大力臣咁容易就比人迫死,係因為無支援。 明買明賣一定要交比佢,咁係人都識MARK 你啦! 問題係,你明明有三個中場,仲有兩閘,點解一定一定只可以交比大力臣? 就算領隊賽前部署叫你交比大力臣做組織,你都要睇情況架!而唔係合埋眼咩都唔理係唔係都交架嘛。

如果中場三個係大力臣、雲迪比,就算第三個係搭麥湯,我都覺得中場活力會比宜家既好。 至少雲迪比既無球走動一定係全隊最多個個。有人走位,你先有位交架嘛。 而雲迪比同大力臣我覺得點都夾過同般奴囉。

亦有人提議推馬天尼斯上一格打防中。講真我唔多識呢個球員,淨係知道佢都打到呢個位。 既然係咁,咪比佢試下囉。 反正都衰到無得再衰。 點解唔試? 試咗就算唔得,咪最多同宜家一樣者。你試都唔試就即係投降等死。 其實,輸咗比白禮頓之後,今場本來就係最佳初陣既機會架啦。 點知一開黎睇,又係疏爾,又係費特,又係麥麥送⋯⋯⋯ 幾乎無變過。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41111  發表于: 2022-08-14
chun1424:我又未覺得 ten hag 問題
本身球隊人腳已經好大問題, 後防無速度, 腳下功夫差, 中前場無默契
....... (2022-08-14 15:05) 

踢得差係球員既問題!

但踢得差都繼續用佢,唔求變革,就係領隊既問題。

第一仗因為唔想出 C7,夾硬推大力臣打假9 ,錯了! 唔緊要,即改囉。 但一改,就變成要佢踢防中,仲要係拍住般奴同費特⋯⋯你咪即係玩佢⋯⋯⋯

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41112  發表于: 2022-08-14
我由黑柴年代已經問,點解唔試下雲迪比⋯⋯⋯

點知問到第三個領隊都仲係問同一個問題。 第一場雲迪比都仲有廿分鐘踢下,今場得返三分鐘⋯⋯⋯

離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41113  發表于: 2022-08-14
freezefox:踢得差係球員既問題!
但踢得差都繼續用佢,唔求變革,就係領隊既問題。
....... (2022-08-14 15:12) 

我會覺得係佢呢個戰術, 後防同中場連接果個位, 暫時未有人可以勝任到, 唯一既係走左既 MATIC

咁應該繼續執行, 定要換另一個打法? suppose Erisken 都唔係打呢個位既球員

而球員執行命令又係個問題. 高壓呢? 但原來對面一個長波, 後面幾個已經跟甩兼追唔切

下場先比利記黎多次震撼教育啦, 歐霸出埋局, 呢隊波慢慢執, 戰術踢法都唔係而家呢班球員可以執行到既事, 球員慢慢清球員調教, 橫掂應該都無打算新官上任就拎到歐聯資格. 係睇下班球員, 球迷, 管理層等唔等得

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41114  發表于: 2022-08-14
chun1424:我會覺得係佢呢個戰術, 後防同中場連接果個位, 暫時未有人可以勝任到, 唯一既係走左既 MATIC
咁應該繼續執行, 定要換另一個打法? suppose Erisken 都唔係打呢個位既球員
....... (2022-08-14 15:22) 

我恐怕坦克應該無咁長命可以等了⋯⋯⋯