• 1590閱讀
  • 22回復

now駁線問題 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線charm

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2007-09-30
唔知之前有冇人試過~
如果安裝now,但係電話插線位同電視係各自係一邊既,中間隔左個廳,駁線既話會好麻煩,咁有冇其他方法解決?
離線lovejenas
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2007-09-30
電話?

拖線係上面唔得?

不過果班友應該得既- -你肯俾錢睇佢應該可以幫到你---"
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2007-10-02
叫唔叫果班友做,都一定人拉明線........除非你用「電源網絡」.....
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2007-10-02
可以用 homeplug,now 好似都有得租...
離線MarkChan
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2007-10-02
我裝左都冇事bo
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2007-10-02
引用第3樓火鳳凰2007-10-02 16:52發表的“”:
可以用 homeplug,now 好似都有得租...

有得租咁好,幾錢個月先.....?買都好平咋喎......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2007-10-02
引用第5樓任天痕2007-10-02 17:06發表的“”:

係咪個舊所謂既無線接收器?

唔駛租架喎,訂多幾個台,個月費過到二百幾佢就免租比埋我囉。

不過我發覺都無咩用。仲要多兩個火牛,多幾舊野添。阻定。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2007-10-02
引用第5樓任天痕2007-10-02 17:06發表的“”:

我果時問過,好似+幾蚊一個月,不過後來唔駛用,駁左個 modem 係電視附近,然後用個 wireless router 將 internet 去全屋...

不過可能好似老狐話齋,訂多幾個台就免費送俾你!
離線charm
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2007-10-02
引用第6樓freezefox2007-10-02 17:36發表的“”:
係咪個舊所謂既無線接收器?
.......

可唔可以講多少少home plug既野?
接受signal會唔會唔清楚?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2007-10-02
引用第8樓charm2007-10-02 18:37發表的“”:
接受signal會唔會唔清楚? [表情]

我唔知你講個D HOME PLUG 同我個舊無線接收係咪同一樣野喎。

接收……無咩分別掛。

離線MarkChan
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2007-10-02
我個remo壞左?禁唔到display
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2007-10-02
引用第8樓charm2007-10-02 18:37發表的“”:
接受signal會唔會唔清楚? [表情]

唔係老狐所講的wireless同一樣野.......

佢係用屋內的電蘇頭,用個變壓器去製造signal,等同將電線變成網絡線.........

使用方法,係將個homeplug插入三腳電制,外面會有個位俾你插network線....

咁咪,只要有電蘇位,就可以通成一個網絡咁.....唔駛拉明線囉.....

http://global.level1.com/products2.php?Id=764
離線siman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2007-10-03
我原本用wireless 而家都轉左用homeplug

Wireless 如果係市區 超多noise, 勁唔穩定

Homeplug 就好快好順, 安裝超簡單, 就咁插落個電源度就ok, 有拖版, 萬能插都一樣work, 簡直係偉大發明

安全方面, 同wireless 一樣set 密碼就唔驚隔離屋用你個野
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2007-10-03
引用第12樓siman2007-10-03 20:10發表的“”:
我原本用wireless 而家都轉左用homeplug [表情]
Homeplug 就好快好順, 安裝超簡單, 就咁插落個電源度就ok, 有拖版, 萬能插都一樣work, 簡直係偉大發明
.......

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2007-10-04
引用第12樓siman2007-10-03 20:10發表的“”:
我原本用wireless 而家都轉左用homeplug [表情]
.......

咁正?

咁除左now 外,其他網絡係咪都可以用架?