• 48610閱讀
  • 3127回復

[攝影]Erikson照相機﹝第二零八頁新增賞櫻﹞ [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Erikson

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2007-10-07
想睇自貼既人,你唔會係度見到你想睇既野
因為影相既人,只會出現於相機後面
我會不定期係度貼出我既作品,歡迎各位作出指導

1. 新post開張,第一次貼既係早前既泰國之行﹝攝影日期:29/9 - 2/10/07﹞
2. 公園閒逛﹝第六頁﹞
3. 畢業誌慶﹝第十一頁﹞
4. Happy New Year﹝第十一頁﹞
5. 花展2008﹝第十二頁﹞
6. 連南之旅﹝第十二至十三頁﹞
7. 昂平360﹝第十七頁﹞
8. 人像@九龍公園﹝第二十四頁﹞
9. 維港夜景﹝第二十四頁﹞
10. 三水之行- 荷花世界賞花篇﹝第二十八頁﹞
11. 三水之行- 荷花世界人物篇﹝第三十頁﹞
12. 三水之行- 古村篇﹝第三十頁﹞
13. 機場+貨櫃碼頭﹝第三十頁﹞
14. 新玩具過新年﹝第三十二頁﹞
15. 煙花初體驗﹝第三十三頁﹞
16. 霧鎖香港﹝第三十五頁﹞
17. 花展2009﹝第三十七頁﹞
18. 馬屎洲﹝第三十九頁﹞
19. 再遊志連靜苑﹝第四十頁﹞
20. 初試IR@九龍公園﹝第四十四頁﹞
21. 再試IR@香港公園﹝第四十五頁﹞
22. 三門仔+貨櫃碼頭+魚﹝第四十六頁﹞
23. 六四二十週年燭光晚會﹝第四十八頁﹞
24. 鰂魚涌公園﹝第四十九頁﹞
25. 東區走廊﹝第五十頁﹞
26. 開平之旅-膳食篇﹝第五十三頁﹞
27. 開平之旅-酒店篇﹝第五十三頁﹞
28. 開平之旅-錦江里碉樓群﹝第五十四頁﹞
29. 開平之旅-赤坎古鎮﹝第五十五頁﹞
30. 開平之旅-自力村碉樓群﹝第五十七頁﹞
31. 開平之旅-不分類篇﹝第五十八頁﹞
32. 南生圍﹝第五十九頁﹞
33. 機場﹝第六十二頁﹞
34. 澳門隨影﹝第六十四頁﹞
35. 赤柱+煙花﹝第六十五頁﹞
36. 中秋佳節﹝第六十八頁﹞
37. 中環閒逛﹝第七十二頁﹞
38. 再遊開平﹝第七十三頁﹞
39. 再遊鯉魚門﹝七十五頁﹞
40. 茶果嶺初探﹝第七十六頁﹞
41. 香港公園外影﹝第七十八頁﹞
42. 唔滿意既花展相﹝第八十一頁﹞
43. 永利街﹝第八十二頁﹞
44. 元荃古道﹝第八十二頁﹞
45. 梧桐寨﹝第八十三頁﹞
46. 科技大學人像外影﹝第八十五頁﹞
47. 水鄉風情﹝第八十七頁﹞
48. 燈光人像﹝第八十九頁﹞
49. 魚眼看中環﹝第九十一頁﹞
50. 數碼港﹝第九十一頁﹞
51. 映照荷塘﹝第九十五頁﹞
52. 每當變幻時﹝第九十六頁﹞
53. 馬交風光﹝第九十七頁﹞
54. 街頭舞台﹝第一零一頁﹞
55. 志連靜苑﹝第一零二頁﹞
56. 馬尼拉之旅﹝第一零四頁﹞
57. 三棟屋博物館﹝第一一二頁﹞
58. 雨中遊園﹝第一一三頁﹞
59. 再遊馬交﹝第一一四頁﹞
60. 人像攝影團﹝第一一九頁﹞
61. 鯉魚門隨影﹝第一二二頁﹞
62. 中國秋色系列之青島﹝第一二四頁﹞
63. 中國秋色系列之南雄﹝第一二七頁﹞
64. 花展回憶﹝第一三零頁﹞
65. 荔枝角公園﹝第一三一頁﹞
66. 九龍公園﹝第一三二頁﹞
67. 人像@科技大學﹝第一三二頁﹞
68. 夜遊尖沙咀﹝第一三四頁﹞
69. 漁港風情﹝第一三五頁﹞
70. 倫敦之旅﹝第一三九頁﹞
71. 澳門隨影﹝第一五八頁﹞
72. 機場晚霞﹝第一五九頁﹞
73. 外影實習﹝第一六一頁﹞
74. 中秋節快樂﹝第一六二頁﹞
75. 遊歷古城﹝第一六三頁﹞
76. 中文大學﹝第一六五頁﹞
77. 馬巒山瀑布﹝第一六七頁﹞
78. 大萬世居﹝第一六八頁﹞
79. 尖沙咀夜景﹝第一六九頁﹞
80. 沒有梅花的梅林﹝第一七零頁﹞
81. 村落與小孩﹝第一七一頁﹞
82. 寧靜漁港﹝第一七一頁﹞
83. 晨光﹝第一七二頁﹞
84. 繁忙漁港﹝第一七三頁﹞
85. 雪覆奇石﹝第一七四頁﹞
86. 夜色與破曉﹝第一七五頁﹞
87. 晶雕玉砌的河提﹝第一七六頁﹞
88. 燈光人像﹝第一八二頁﹞
89. 夜景人像﹝第一八三頁﹞
90. 外景人像﹝第一八三頁﹞
91. 屯門公園﹝第一八五頁﹞
92. IR人像﹝第一八六頁﹞
93. 韓國快拍﹝第一八七頁﹞
94. 蓮湖荷影﹝第一九一頁﹞
95. 夜景人像﹝第一九四頁﹞
96. 走馬看北京﹝第一九六頁﹞
97. 再戰南雄-失敗﹝第一九七頁﹞
98. 吳哥窟﹝第一九八頁﹞
99. 桃花源記﹝第二零一頁新增﹞
100. 寧夏風光﹝第二零二頁新增﹞
101. 胡楊金秋﹝第二零四頁新增﹞
102. 賞櫻﹝第二零八頁新增﹞
[ 此帖被Erikson在2014-03-09 17:46重新編輯 ]
1條評分
好友元 +1000 - 2007-10-07
離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2007-10-07
之前國慶假期去左泰國旅行
由於我既年假彌足珍貴,所以只係去左4日

第一日﹝290907﹞
11點幾先起飛,所以同平時差唔多時間起身已經得
入到禁區趁未上機,梗係周圍影下飛機先啦
就係搭依架機去啦

今次係第一次搭華航,之前都有d擔心
但係比想像中好,個位有電視、有得打機,而且d空姐都幾ok

去到曼谷係當地時間一點半,過完關兩點半,因為有團友要做落地簽証,等到三點半先開車離開機場

第一個目的地係Siam Paragon

名牌大場一個,有好多國際名牌,而且貴過香港
係依道既活動主要係睇4D電影同埋影下相

跟住去附近另一個商場:Central World
因為肚餓既關係,第一件事係去food court醫肚

個set要200泰幣,其實唔抵食,不過肚餓起上黎就無辦法
食完野就開始行,依個場既檔次比Paragon低,所以都叫做可以行下,最終買左頂帽

行完商場就去左食晚飯,個團既其中一個賣點係所有晚餐都係酒店食,今晚食既係自助火鍋
但係個火鍋係無肥牛

下一站係去行夜市,賣既野都係女人街貨色,而且間間舖都係差唔多既野

同女人街比較唔同既係佢有個大空地俾人坐低飲下野、食下小食,仲有人表演添

第二至四日行程及相片
待續
離線A.Nok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2007-10-07
支持

我想問點解頭一兩張好似影得較為黑既~
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2007-10-07
無樣睇
離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2007-10-07
部相機影出黎幾靚喎
離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2007-10-07
引用第2樓阿諾2007-10-07 18:55發表的“”:
支持 [表情] [表情]
我想問點解頭一兩張好似影得較為黑既~

因為陰天,d色係暗d架啦
離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2007-10-07
引用第3樓三郎2007-10-07 18:56發表的“”:
[表情] 無樣睇

你見過我個樣啦
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2007-10-07
無得去旅行都可以睇下相頂癮
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2007-10-07
支持,不過打錯字。

「各位」,唔係「閣位」。

四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2007-10-07
引用第4樓§Dennis〞2007-10-07 18:57發表的“”:
部相機影出黎幾靚喎 [表情]

我都知係關部機事,唔關影既人事架啦
離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2007-10-07
引用第8樓層壓式BanQ2007-10-07 19:00發表的“”:
支持,不過打錯字。
「各位」,唔係「閣位」。
[表情] [表情]

我會檢討架啦
離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2007-10-07
引用第7樓borisli882007-10-07 19:00發表的“”:
無得去旅行都可以睇下相頂癮 [表情]

我足足等左兩年先去到旅行
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2007-10-07
引用第6樓Erikson2007-10-07 19:00發表的“”:
你見過我個樣啦

型男不妨一看再看
離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2007-10-07
引用第12樓三郎2007-10-07 19:13發表的“”:
[表情] 型男不妨一看再看

咁你見我一次已經夠
離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2007-10-07
第二日﹝30092007﹞
朝早7點morning call﹝即係香港8點﹞,順利起身洗完面,影下間房個view先

食完早餐第一個景點係蛇園,有得睇徒手捉蛇

同埋係玻璃箱入面既蛇

不過最重要既都係聽個auntie sell蛇藥
跟團預左有依d活動架啦

之後去蜂蜜園,都係d叫你買野既地方
個大叔把聲好誇,聽到耳都痛埋

第三站,終於係真既旅遊點 – 夢幻樂園
食左飯先,之後第一個玩既係過山車
排左個幾鐘,講真唔值得花咁多時間係度,趁排隊無野做影返張相先

玩完入左夢幻真雪城,純粹入去玩雪橇
最後一樣玩既係鬼屋

最驚嚇既地方係落樓梯果陣爭d差錯腳
我都唔知點解前面d人可以係咁叫
係鬼屋出返黎,周圍行左一陣就夠鐘上車

上到車就係訓覺時間,兩個幾鐘既車程,經歷左成個trip入面唯一既落雨,去到芭提雅已經停左雨
首先去酒店擺低行李,今次住既係海景房

今晚既晚餐係泳池邊海鮮自助餐\
雖然當時個天仲係陰陰地,不過都可以安全地食完餐飯\

食完飯出動去行街
行左個商場先,係入面買左件t-shirt
本來想買條牛仔褲添,不過無碼
之後係商場出面條街行左陣,賣既野同尋晚果度差唔多啦

行完就上番車返酒店訓