• 8362閱讀
  • 118回復

[投訴]我唔讚成係又鎖!唔係又鎖! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2007-11-27
引用第28樓垃圾桶2007-11-27 00:00發表的“”:
唔係delete左account就得
仲有大批既野跟住做
.......

嘩,對唔住喎~
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2007-11-27
引用第30樓迪神2007-11-27 00:04發表的“”:
嘩,對唔住喎~ [表情]

唔緊要啦

唔delete都delete左

好彩我會員資料backup得勤...
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2007-11-27
我仍然都係維持之前之決定

但你已經係一遍反對聲中,即日解鎖。咁又何來「維持之前決定」?

鎖上果篇文為防止後續所衍生出來更嚴重的戶口問題,及早處理由該兩個戶口所帶來的問題

戶口問題為我的職責。

基本上,所有野都可以講為「戶口問題」架啦。問題係,呢件事係咪真係需要用鎖文解決,而唔係呢件事係咪戶口問題。當然,我既唔認為呢件事需要鎖文黎解決!更唔認為呢件事係戶口問題。

證據:結果桶少你咪又係係無鎖文既情況下「解決」件事(雖然「解決」得黎,帶出另一個問題)。咁咪證明左,鎖唔鎖文,同解決件事,根本就無關係!呢樣野,仲要係你自己親手證明添……

至於戶口問題,我反而想知道,你根據咩條件將事件定性為「戶口問題」。件事根本唔涉及技術層面上既戶口問題。又唔係IP出問題,又唔係戶口既轉帳失靈或系統出錯。完全都無捗及任何電腦層面上既技術問題。純綷係「人為」既問題。舉個例子!你去提款機提款,攪掂之後無錢出,就係「技術問題」。你應該搵銀行有關人士幫手解決。但若然你去提款機提款,提款之後比人打劫,就係差佬既問題!你應該去報警!

你宜家係以銀行職員既身分,去處理差佬捉賊既事情呀。呢個比喻,會唔會令你容易少少明白呢?

,當時亦已指出,只是暫時鎖上文章,不是永久鎖上文章,呢點大家從來沒有看過

係咪暫時根本唔重要!只要係唔需要上鎖既,就唔應該上鎖,幾短暫既上鎖都係上鎖,都係剝奪大家既發言權。

對於有部份版友所提出的問題,本人樂意解答,但同時都要明白,鎖上該篇文章不為扼殺論壇言論自由,而為解決事件

你雖然認為唔係扼殺言論自由,但我地感覺到有被剝套發言權之嫌嘛。你係咪應該多重我地既感受出發呢?唔係一個會員有咁既諗法喎,係好多會員都咁諗喎。若然你之前真係唔覺咁樣係影響言論自由既,請你宜家認認真真再諗下大家意見。

調查戶口事宜,就今次事件而言就必須停文處理,以避免頭post的內容被改動,防礙檢查,集中處理該等戶口後才能重開該篇文章

呢點我更加完全唔能夠理解!

佢地既問題,係一個會員比左個PW 另一個會員。另一個會員係未經同意情況下,擅自轉走個個會員D 錢!係咪?要查,都係查好友銀行過戶既紀錄啦!關呢個TOPIC 咩事呢?你LOCK 左個TOPIC,同好友銀行轉帳資料有咩關係?唔通你唔LOCK 個TOPIC,D 資料會唔見左?

至於頭POST 內容,有咩重要性?要當證據咁紀錄?真係要紀錄,你唔識得就咁QUOTE 左佢咩?簡單直接。你鐘意既PRINT SCREEN 都得架。

我真係唔明,LOCK 篇文幫到你查D 咩……

對於戶口問題本人都不能處理,本人深表奇怪

他們的私人紛爭一放上政務版就不能不處理,加上今次的紛爭涉及戶口事宜,就更加屬於我的職責範圍

無錯!一上辦公室就要處理。但唔係你處理,係總版去處理。我講到咁……你都仲唔明我講咩?

我鎖上該篇文章為我份內之事,亦為我執行技術支援的份內事

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2007-11-27
引用第28樓垃圾桶2007-11-27 00:00發表的“”:
唔係delete左account就得
仲有大批既野跟住做
.......

唔好成日簡單複雜化好冇………

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2007-11-27
引用第31樓垃圾桶2007-11-27 00:09發表的“”:
唔緊要啦
唔delete都delete左
.......

.

你………

唔係真係以為迪迪仔同你講SORRY係話………

你係真唔明定係假唔明呀!

離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2007-11-27
引用第33樓freezefox2007-11-27 00:19發表的“”:
唔好成日簡單複雜化好冇………

一做就要做好,唔好留手尾

如果唔係隨時攪獲仲大的...

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2007-11-27
唔係既,我真係第一次del a/c,有d程序真係唔知~

加上果陣果條友已經發哂矛係咁轟炸,唯有一刀切~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2007-11-27
引用第35樓垃圾桶2007-11-27 00:20發表的“”:
一做就要做好,唔好留手尾
如果唔係隨時攪獲仲大的...

留咩手尾,我唔明喎。你講清楚D。你搵番哂個個人D資料出黎做咩?

隨時攪到仲大?點大?有幾大?大D 咩?

不過算啦。你唔駛解釋,反正解釋左都無人會明。我亦唔想技外生支又講到幾萬丈咁遠。我地都係講番宜家呢單野先。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2007-11-27
引用第36樓迪神2007-11-27 00:23發表的“”:
唔係既,我真係第一次del a/c,有d程序真係唔知~ [表情]
加上果陣果條友已經發哂矛係咁轟炸,唯有一刀切~ [表情]

咁桶少你快D 將個程序話比兩個總版知啦。唔係轉個頭要BAN 人個陣又唔知點架啦。

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2007-11-27
引用第32樓freezefox2007-11-27 00:18發表的“”:
你去提款機提款,攪掂之後無錢出,就係「技術問題」。你應該搵銀行有關人士幫手解決。但若然你去提款機提款,提款之後比人打劫,就係差佬既問題!你應該去報警!
你宜家係以銀行職員既身分,去處理差佬捉賊既事情呀。呢個比喻,會唔會令你容易少少明白呢?
.......

老狐!
好比喻!
只愛足球
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2007-11-27
今次戶口轉帳事件就為戶口問題,此為無可置疑

頭post所聲稱的紀錄需要與系統紀錄核對,故此必須鎖文處理

現時的問題係,其他人提取別人的提款卡提款,受害人拿取紀錄報告,我們都需要停時對該文停權及停戶處理,打個比喻,銀行都需要把呢堆紀錄交上去,唔鎖又能做到。Quote文不能代表,可以說是我打錯字亦可,Printscreen道理一樣。文章可修改的,上鎖是必須

暫時上鎖是需要的,亦為必須,已指明暫時上鎖不是永久

其他已回答,不再作評論。

戶口問題涉及的文章為我職責的範圍,總版處理亦不太合適

重開文章為酌情權

垃圾桶四Be
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2007-11-27
頭post會比邊個改動?? 改動左請樓主再作多次供唔可以咩

不要忘記,足球是最快樂的!
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2007-11-27
引用第41樓icebati2007-11-27 00:39發表的“”:
頭post會比邊個改動?? 改動左請樓主再作多次供唔可以咩 [表情]

會比返發文者改的

呢個情況就要check 2 次

係唔係前後唔同,定係有其中一個係岩,2個都錯,定係有其他情況,亦須凍結文章的IP地址紀錄

因為修改後IP地址會被更改,不得不先停文再停戶口處理

文章一經修改,IP address,修改前的文章是不能追回的

垃圾桶四Be
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2007-11-27
今次戶口轉帳事件就為戶口問題,此為無可置疑

今次事件絕非戶口問題!明顯至極!

頭post所聲稱的紀錄需要與系統紀錄核對,故此必須鎖文處理

紀錄頭POST內容方法有好多,可以QUOTE,可以PRINT SCREEN!而絕對唔係LOCK TOPIC!此乃殺雞取卵之法!

現時的問題係,其他人提取別人的提款卡提款,受害人拿取紀錄報告,我們都需要停時對該文停權及停戶處理,打個比喻,銀行都需要把呢堆紀錄交上去,唔鎖又能做到。Quote文不能代表,可以說是我打錯字亦可,Printscreen道理一樣。文章可修改的,上鎖是必須

無錯!銀行既責任係「協助」警方破案!而唔係自己走去捉賊!所以必需呈交有關證據。你去查好友銀行轉帳資料,就係證據!要與頭POST內容核對,有何之難?你親自QUOTE 文都唔可以代表咩?唔通你會改佢篇文黎老屈佢咩?仲有咁多人咁多眼晴睇實,有得呃咩?

如果你夾硬話,我地親眼見到既QUOTE 出黎既頭POST都可以改,咁我地連見都見唔到,得你一個人自己知既所謂內部資料(包括所有銀行轉帳資料,你「調查」得出黎既證據),咪更加無說服力?你唔覺得你咁樣講,已經係到自打咀巴咩?

上鎖是必須!咁結果你咪一樣係無上鎖既情況下「解決」件事?根本都唔能夠自圓其說,愈DULL 愈顯得你既理據蒼白無力!

暫時上鎖是需要的,亦為必須,已指明暫時上鎖不是永久

其他已回答,不再作評論。

戶口問題涉及的文章為我職責的範圍,總版處理亦不太合適

我強烈反對呢個講法!呢單野雖然完左,但問題一直無解決過。我地必須清楚厘定總版及各版既既職責範圍!辦公室所有既投訴,都應該由總版主處理,而絕對唔係技術支援版既桶少你去處理。你可以協助總版,但唔會係由你發施號令!總版裁決,你執行總版既裁決!THAT'S ALL!

離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2007-11-27
我仍然都係一樣講法,涉及戶口的事件的文章我直接處理並無不妥,亦為職責

我不同意freezefox的講法

戶口問題的文章我不能直接處理為不可接受的事

我不同意此方法為殺雞取蛋,為只有此方法才可行

垃圾桶四Be