• 5928閱讀
  • 57回復

[警告]會員geetar2請回應(已決定) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2007-11-29
引用第29樓victorally2007-11-29 11:13發表的“”:
睇佢語氣, 似乎未知懲罰既意義....
本來三日都ok
宜家我反而覺得要加多1,2日
以警告佢對審判既不敬

的確, 佢好似唔志在, 冇咩所謂, 可能覺得反正本來都係得閒冇野做先上下來,
三幾日唔上來根本對佢好平常, 冇咩影響, 對於佢, 停三日都唔算得上係懲罰~
離線victorally
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2007-11-29
引用第30樓麻凡2007-11-29 11:17發表的“”:
的確, 佢好似唔志在, 冇咩所謂, 可能覺得反正本來都係得閒冇野做先上下來,
三幾日唔上來根本對佢好平常, 冇咩影響, 對於佢, 停三日都唔算得上係懲罰~ [表情]

網上世界就係咁...
況且佢都對呢度未有歸屬感
罰左都可能無乜教化作用

可唔可以幫每個好友整個案底簿
犯過事既都記入去
發現佢開新acc既, 又transfer埋個案底過去....
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2007-11-29
引用第31樓victorally2007-11-29 11:24發表的“”:
網上世界就係咁...
況且佢都對呢度未有歸屬感
罰左都可能無乜教化作用
.......

我諗呢D紀錄應該一直都有, 而且我地唔比會員開兩個ACC~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2007-11-29
引用第32樓麻凡2007-11-29 11:26發表的“”:
我諗呢D紀錄應該一直都有, 而且我地唔比會員開兩個ACC~

嗯, 咁就好喇...

係, 我地係唔俾會員開兩個ACC
但有時阻止唔到麻...
我既意思係例如史密夫既紀錄要轉埋去Duff果度
果d呀...
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2007-11-29
如果我要暫停佢既時間係英超比賽期間.

況且佢應該係yff既玩家..如果係呢段時間暫停戶口已經好大懲罰。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2007-11-29
都差唔多係時候作出最後判斷架啦。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2007-11-29
引用第34樓三郎2007-11-29 12:53發表的“”:
如果我要暫停佢既時間係英超比賽期間.
況且佢應該係yff既玩家..如果係呢段時間暫停戶口已經好大懲罰。

你咪當全世界係得好友先傾yff先得o架
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2007-11-29
引用第36樓雲佬2007-11-29 14:40發表的“”:
你咪當全世界係得好友先傾yff先得o架 [表情] [表情] [表情]

之前alex唔係話佢係幫alex偷人先比pw geetar?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2007-11-29
引用第37樓三郎2007-11-29 14:54發表的“”:
[表情] 之前alex唔係話佢係幫alex偷人先比pw geetar?

唔係,雲佬既意思係,你個三幾日唔比佢係到吹水,佢咪過第二到傾yahoo 既野囉。

不過,我地可以罰佢既,頂多係咁者。唔係仲可以點?

只係好似個個都覺得,禁言三日似乎唔夠咁囉。會唔會考慮六日,分兩周進行,連續兩周既星期五、六、日都禁言呢?

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2007-11-29
我只係覺得...
罰得佢太多都無意思

罰得多, 佢大不了開過新acc
又或者以後唔上黎
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2007-11-29
引用第39樓victorally2007-11-29 15:12發表的“”:
我只係覺得...
罰得佢太多都無意思
罰得多, 佢大不了開過新acc
又或者以後唔上黎 [表情]

佢一開新戶口,就抵觸我地既規舉,可以ban A/C。尤其係禁言期間開新戶口。

至於佢以後上唔上黎,反而唔係我地要考慮既地方。因為呢樣野係佢個人自由同選擇。我地隨時都歡迎佢黎。但歡迎歸歡迎,壇規始終要執行。

離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2007-11-29
引用第38樓freezefox2007-11-29 15:02發表的“”:
唔係,雲佬既意思係,你個三幾日唔比佢係到吹水,佢咪過第二到傾yahoo 既野囉。
.......

六日會唔會太多...

不過我覺得呢個都算係嚴重罪行..加上事主又唔多合作..
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2007-11-29
引用第40樓freezefox2007-11-29 15:24發表的“”:
佢一開新戶口,就抵觸我地既規舉,可以ban A/C。尤其係禁言期間開新戶口。
.......

我明白....
只係捉 double acc比較麻煩lo
尤其是冇出過聲果d會員....

PS: 罰都係想佢改je, 係要固執的話罰得再多都冇大用
罰一個星期已經好夠多了...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2007-11-29
引用第41樓三郎2007-11-29 15:50發表的“”:
[表情] 六日會唔會太多...
不過我覺得呢個都算係嚴重罪行..加上事主又唔多合作..

建議者。你渣主意啦。

你覺得邊樣合理D 咪判邊樣囉。我地都會尊重你既裁決。

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2007-11-29
讀晒所有回應,我覺得geetar2大概不明白他所犯的錯誤有多嚴重。在香港(假設他是香港人,英文才會這麼差勁),網上罪行罰則相當嚴重。

網上失武器機癡報警
The Sun
A04 | 本地新聞 2005-12-01
【本報訊】牛頭角一名沉迷線上遊戲(On-line Game)機癡,日前以「大手筆」,斥資四千元購得一批武器,準備在遊戲中大殺三方,詎料未開殺戒已成輸家,日前發現該批武器被人偷個清光,連日來追查不果,昨惟有報警。
被偷走武器的青年姓郭(二十五歲),與家人同住淘大花園F座,迷上線上遊戲。上周日晚上八時許,郭以四千元購買一批遊戲中使用的武器,並貯存於其遊戲戶口上及在網上拍賣,供人競投。
三日追查無法尋回
翌日清晨五時許,郭檢查遊戲戶口時,發現該批武器全部不翼而飛,懷疑被人偷走,經過三日追查,仍無法尋回,滿腔怒憤。至昨傍晚六時許報警,警方將事件列作偷竊案處理。
有電腦業人士表示,玩家不應與人共用或借用戶口,亦不應下載一些實質可能是黑客製作、用作偷取用戶資料的外國程式。他亦提醒玩家在網吧玩遊戲後,切緊要做登出程序,即使在家「玩」,亦避免關閉防火牆,以免被黑客有機可乘。
根據法例,干犯有犯罪或不誠實意圖的電腦罪行,一經定罪,最高可判監五年,而涉及以欺騙取得財產或服務的罪行,最高可判監十年。

判監十年,可以上high court了。