• 1737閱讀
  • 25回復

[星座]近來有會員投訴心測版有會員不用"文章搜尋"功能而導致本版增加大量重複帖子 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2008-01-20
其實係唔係因為個來源差唔多...
(即係可能次次都係copy from某一網站)
同埋呢...
既然唔係原創o既心測..
我覺得有必要俾番個reference....始終係100%copy人地o既野..

最好唔好係有copy唔係又copy=,=
不過哩區真係唔知點做先可以有完善o既system...
真係幾難搞...
離線銘〝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2008-01-20
引用第15樓雪綸2008-01-20 14:01發表的“”:
其實係唔係因為個來源差唔多... [表情]
(即係可能次次都係copy from某一網站)
同埋呢...
既然唔係原創o既心測..
我覺得有必要俾番個reference....始終係100%copy人地o既野.. [表情]
.......

所以話囉,,重覆post係大論壇真係冇人會搞囉
因為人地資源多嘛
好似我地好友呢d細細地既forum人多d就死壇
所以資源真係好緊要
其實真係唔係我係到up啊,,
好多區根本人影都冇,,,隨時關閉左都冇人知...

講真,呢個版真係冇咩要理
開個重覆post舉報區真係有點兒有餘既覺得...
可有可無...
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2008-01-20
引用第16樓銘〝2008-01-20 15:37發表的“”:
所以話囉,,重覆post係大論壇真係冇人會搞囉
因為人地資源多嘛
好似我地好友呢d細細地既forum人多d就死壇
所以資源真係好緊要
.......

其實每個 forum 既星座版都有濫發既問題.....
以我個人黎講,有時候一睇到內容.....
唔駛 search 都已經記得係見過.....
出 topic 既最好就用心選擇 d 有趣至 post 囉.....
照而家所見,日日都係求其搵足五個 post 就算......
完全都無擺心思落去.....

不如諗下有無方法推動「原創」......
又或者諗一 d 有得互動傾下既題目,
例如探討每個星座面對個別事件既反應,由屬於果個星座既會員入黎抗辯一下......
總好過日日由某 d 會員 copy 另一 d 網站既星座、心測落黎好好多....
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2008-01-21
引用第17樓國球旗2008-01-20 15:50發表的“”:
.......

絕對係..
就算我唔係話入左哩個forum好耐o既人..
有時入到某d topic...我都記得係出過...

我贊成出post者真係覺得有趣先post lor....
(不過有時..死都話果個係有趣的話..真係冇乎...)

同埋回應post o既人...
唔一定個個都要玩...
我都知哩個係"呃"post好地方...
但係當某一個topic係冇乜人回應...我諗出post果個人都會自動自覺搵番D好少少o既topic gra....
離線銘〝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2008-01-21
引用第17樓國球旗2008-01-20 15:50發表的“”:
.......

其實呢d活動唔係冇架
正式比賽有原創心測
而討論既有我整既十二星座介紹...
只不過唔知咩原因...
好快就淡番...
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2008-01-21
引用第19樓銘〝2008-01-21 19:18發表的“”:
其實呢d活動唔係冇架
正式比賽有原創心測
而討論既有我整既十二星座介紹...
只不過唔知咩原因...
.......

好友原創心測搞得耐就會冇新意 ..

大家既 idea 都會少左 , 或者質數下降 ..

可能 topic 可以每次唔同 ..
又或者要搞 d 新鮮 d 既活動 .. 不過真係好難諗 ..
1條評分
銘〝 好友元 +1000 - 2008-01-21
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2008-01-22
引用第20樓奧脫福2008-01-21 19:25發表的“”:
好友原創心測搞得耐就會冇新意 ..
大家既 idea 都會少左 , 或者質數下降 ..
.......

或者每一段時間..
有原創o既比賽..但係個比賽係有主題...
咁樣D人咪會因應個主題而創作...
縮小左個範圍幫佢地諗..
咁咪唔會咁快冇哂idea...
1條評分
銘〝 好友元 +1000 - 2008-01-22
離線銘〝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2008-02-06
引用第21樓雪綸2008-01-22 01:20發表的“”:
或者每一段時間..
有原創o既比賽..但係個比賽係有主題...
咁樣D人咪會因應個主題而創作...
.......

咦,呢個提議唔錯喎,,
我會參考下,,
不過呢排功課都好忙,又要會考...
遲d應該會諗辦法搞...
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2008-02-06
引用第22樓銘〝2008-02-06 12:43發表的“”:
咦,呢個提議唔錯喎,,
我會參考下,,
不過呢排功課都好忙,又要會考...
遲d應該會諗辦法搞...

我都係咁既意思 .. 點解我冇分加既?
離線銘〝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2008-02-06
Re:近來有會員投訴心測版有會員不用"文章搜尋"功能而導致本版增加大量重複帖子加
引用第23樓奧脫福2008-02-06 12:48發表的“”:
我都係咁既意思 .. 點解我冇分加既? [表情] [表情]

加番俾你囉,,xD
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2008-02-06
Re:Re:近來有會員投訴心測版有會員不用"文章搜尋"功能而導致本版增加大量重複帖子加
引用第24樓銘〝2008-02-06 13:20發表的“Re:近來有會員投訴心測版有會員不用"文章搜尋"功能而導致本版增加大量重複帖子加”:
加番俾你囉,,xD

xdxd 多謝曬