• 52743閱讀
  • 2583回復

yahoo nba fantasy 2008-2009 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪神

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2008-10-02
直接網址

http://basketball.fantasysports.yahoo.com/league/bff

1.   Inter Millan@P.G.----------------------- (索女)
2.   DIXON@MAGIC ------------------------- (迪神)
3.   kentus ----------------------------------- (rBB)
4.   Detroit Pistons @Cop ----------------- (CopoeL)
5.   [BFF] Winston -------------------------- (Winston)
6.   Celtics@snipertcy ---------------------- (snipertcy)
7.   HorNetS@EdwiN ------------------------ (Edwin)
8.   76ers@frankie ---------------------------- (frankie)
9.   Phoenix] Ch!nG --------------------------- (阿清)
10.   *NuB | Team ------------------------------ (eric_ah4)
11.   hung@Bulls -------------------------------- (hung)
12.   blazers@cody ----------------------------- (cody )
13.   [LA Lakers]KaKa ---------------------------- (卡卡....)
14.   liuming@pacer ---------------------------- (liuming)
15.   rooney1985#winner ----------------------- ( rooney1985)
16.   RK7@Mavericks ------------------------------ (ryan_kewell_7)
[ 本文被迪神在2008-11-17 19:35重新編輯 ]
離線索女
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2008-10-02
第一個報到
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2008-10-02
呢邊終於開番
離線cody
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2008-10-02
It may take 2.5hrs or more for 16 teams online draft
離線CopoeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2008-10-02
DEL 左 迪神個 POST..搞到唔識 咩 係 YAHOO暗投
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2008-10-02
引用第4樓CopoeL2008-10-02 16:46發表的“”:
DEL 左 迪神個 POST..搞到唔識 咩 係 YAHOO暗投

引用第116樓迪神2008-10-01 18:44發表的“”:

唔係架,當有trade雙方都accept果陣,就會變成pending trade既狀態,其他玩家會係自己隊波既頁面到見到有呢單trade,你就有權可以反對呢單trade,對方亦都唔會知道係你veto呢個trade架~ [表情]

宜家諗緊好唔好係呢度公開討論比唔比呢d pending trade通過,增加trade既次數,因為過往幾年d trade無啦啦都會比人veto左又唔出聲....
離線cody
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2008-10-02
引用第4樓CopoeL2008-10-02 16:46發表的“”:

如果有2隊trade球員, 就要經2種方法的其中一種去決定個trade成唔成功.
1) 由League Commissioner (即迪神) 去決定.
2) 經每位Team Manager 作投票決定.

你所說的"YAHOO暗投"即是第2種, 因為每位Team Manager只需在自己版面按"反對"icon 就可投反對票 (贊成側不用按任何制), 而League版面不會show誰人投反對票, 所以叫"暗投". 此方法比較方便, Commissioner 可做少左工作, 但亦因為方便, 而令到一些看似公平的trade不明不白地被否決, 同時也不知到每個反對者反對的原因, 令trade球員的意欲大減.

我地現在就傾近用第1種方法, 但迪神會先在此論壇(即此post)看看有幾多人反對後才作決定. 因反對者需提出原因, 就算被否決也知道怎樣修改再trade過, 也可被免手多多按"反對"icon 的可能
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2008-10-03
仲有一個禮拜就draft啦

Edwin玩既我地要搵多一個人,同埋要傾時間
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2008-10-03
引用第7樓ryan_kewell_72008-10-03 18:30發表的“”:
仲有一個禮拜就draft啦
Edwin玩既我地要搵多一個人,同埋要傾時間 [表情]

tc唔玩wil失蹤屙屎又唔玩,過往玩開果d冇人喇喎....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2008-10-03
引用第8樓迪神2008-10-03 18:35發表的“”:
tc唔玩wil失蹤屙屎又唔玩,過往玩開果d冇人喇喎.... [表情]
Lester,Pau?
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2008-10-03
要賣下廣告先得

By the way, 都好似未見 Edwin 加入 ...  
離線CopoeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2008-10-03
引用第6樓cody2008-10-02 17:58發表的“”:
如果有2隊trade球員, 就要經2種方法的其中一種去決定個trade成唔成功.
1) 由League Commissioner (即迪神) 去決定.
2) 經每位Team Manager 作投票決定.
.......

我都支持前者..不過2隊trade關並其他隊咩事
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2008-10-03
引用第9樓ryan_kewell_72008-10-03 18:49發表的“”:
Lester,Pau? [表情]

你見過佢地咩?
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2008-10-03
引用第10樓snipertcy2008-10-03 19:44發表的“”:
要賣下廣告先得 [表情]
By the way, 都好似未見 Edwin 加入 ...   [表情]

我未比pw同id佢,firm左多一個先比佢入,唔係到時到左11號都未齊人~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2008-10-03
引用第12樓迪神2008-10-03 20:19發表的“”:
你見過佢地咩? [表情]
搵horance就得啦

再唔係既試下問旗哥,佢好似有睇nba