• 52740閱讀
  • 2583回復

yahoo nba fantasy 2008-2009 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2008-10-04
引用第43樓eric_ah42008-10-04 12:23發表的“”:
draft個process係咪超過2個鐘?

差唔多啦,如果個個人都係度既話會快d既~
離線CopoeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2008-10-04
引用第44樓迪神2008-10-04 12:26發表的“”:
唔係呀,2009-2010年果季再開league可以跟番08-09既成績來排,冠軍最尾pick~ [表情]
中間好唔著數~ [表情]

前後都可以估到自已大約可以抽到咩人..中間真係估唔到會唔抽抽中第一選擇吧???
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2008-10-04
引用第46樓CopoeL2008-10-04 12:27發表的“”:
前後都可以估到自已大約可以抽到咩人..中間真係估唔到會唔抽抽中第一選擇吧???

係架,所以pre-draft係for自己參考架ja,最好都係online自己揀
離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2008-10-04
引用第44樓迪神2008-10-04 12:26發表的“”:
唔係呀,2009-2010年果季再開league可以跟番08-09既成績來排,冠軍最尾pick~ [表情]

冠軍最尾pick,甘好玩
寧願一生都不說話 都不想講假說話欺騙你
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2008-10-04
引用第48樓frankie2008-10-04 12:30發表的“”:
冠軍最尾pick,甘好玩 [表情] [表情]

我覺得咁樣幾公平喎,減低運氣呢個因素,靠自己多d~
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2008-10-04

咁咪好似 NBA 咁季尾時個個爭第尾 ....

好唔公平 wor ...
離線CopoeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2008-10-04
引用第50樓snipertcy2008-10-04 12:58發表的“”:
咁咪好似 NBA 咁季尾時個個爭第尾 ....
好唔公平 wor ... [表情]

獎金制
離線cody
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2008-10-04
引用第41樓迪神2008-10-04 12:20發表的“”:
下年繼續開就可以跟番成績排~ [表情] [表情] [表情]

Keeper League 先係
但 regular season champion and play-off champion 可以 keep 3 個球員落下季,
regular season 第2至6名可以 keep 2 個球員,
regular season 第7至11名可以 keep 1 個球員,
包尾冇得 keep, 但有1st pick.
都係冠軍有so
離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2008-10-04
引用第52樓cody2008-10-04 13:25發表的“”:
但 regular season champion and play-off champion 可以 keep 3 個球員落下季,
regular season 第2至6名可以 keep 2 個球員,
regular season 第7至11名可以 keep 1 個球員,
.......

甘正

不過,甘樣會不會對新入玩家更加難玩呀^^"
離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2008-10-04
引用第51樓CopoeL2008-10-04 13:05發表的“”:
獎金制 [表情]

今年應該會有架啦

上年都想比,但先頭一早無講,比幾多就真有要考慮......,所以,最後都無比

我覺得每個參加者都應該有 獎金,分別只是多定少(大家一年都有努力 )
我自己覺得季賽成績更難拿ha~~~

如果贏playoff 名次就有另外獎金
因為playoff 贏輸外來因數影響都後大
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2008-10-04
引用第52樓cody2008-10-04 13:25發表的“”:
.......

年年我地都有d人選變動,咁我地玩唔到架?
離線cody
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2008-10-04
引用第55樓迪神2008-10-04 14:57發表的“”:
年年我地都有d人選變動,咁我地玩唔到架? [表情] [表情] [表情]

新人會由中間位置開始draft. 好似仲可以在online draft 一星期之前 trade draft 位置, 詳細要入去慢慢睇. 你會見到一個 Default / Keeper League 比你揀.
其實用唔用對今季冇分別 (用就可能令玩家更重視排名 ), 下季又可以揀番Default (唔可以揀未開過新game lor).
[ 本文被cody在2008-10-04 15:35重新編輯 ]
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2008-10-04
引用第56樓cody2008-10-04 15:26發表的“”:
新人會由中間位置開始draft. 好似仲可以在online draft 一星期之前 trade draft 位置, 詳細要入去慢慢睇. 你會見到一個 Default / Keeper League 比你揀.
其實用唔用對今季冇分別 (用就可能令玩家更重視排名 [表情] ), 下季又可以揀番Default (唔可以揀未開過新game lor).

就係想用,橫掂呢度都應該keep住攪~

不過係邊度set架,見唔到有keeper league/default果d野既~
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2008-10-04
引用第57樓迪神2008-10-04 15:42發表的“”:
就係想用,橫掂呢度都應該keep住攪~ [表情]
不過係邊度set架,見唔到有keeper league/default果d野既~ [表情]

keeper league

我覺得 keep 3 個做獎勵 ... too much 吧 ...

1 個好似合理 d ...
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2008-10-04
況且唔係新隊更加應該有較先的 ranking 咩

NBA d new team 都係咁啦