• 8373閱讀
  • 154回復

[足球遊戲]Trophy Manager TM區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線klinsmannabc
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2008-10-14
引用第9樓kch2008-10-14 23:38發表的“”:
我之前都抽左件咁既人
http://trophymanager.com/showprofile.php?playerid=16287060&scout_mode=1
Yep Pula   2008-07-27
.......

都OK喎D能力…
離線ranKINGdom
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2008-10-14
引用第12樓kch2008-10-14 23:40發表的“”:
你有無upgrade training ground [表情]

而家就去到lv4,你幾多?

仲有個聯賽體制係點架,玩左咁耐都未知,今日見到有個前季第3同我一齊升上同一組,o 左,原來之前佢第3都有得升
joke
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2008-10-14
引用第14樓klinsmannabc2008-10-14 23:43發表的“”:
呢個…
http://trophymanager.com/showprofile.php?playerid=15885942
.......

你地訓練計劃係點?
我因為無乜時間,長期係咁,唔知有無問題

Set coaches
Team    Name     Mot     Phy     GK     Def     Mid     Att    Wage
     P. Ningqing     6    14    11    5    14    17    249K   練前鋒shooting
     H. Wingtat    14    19    8    15    6    13    312K   練後衛防中closing down
     X. Shengqing    10    13    16    4    12    7    213K     練gk catching
     T. Shen         17    9     5   17    19    17   391K     練中場combination
     W. Yennien     5    9    8    10    18    15    234K     練winger crossing
joke
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2008-10-15
引用第17樓king6a2008-10-14 23:54發表的“”:
你地訓練計劃係點?
我因為無乜時間,長期係咁,唔知有無問題 [表情]
Set coaches
.......

我係呢幾日得閒先汁汁隊波…岩岩先SET好訓練D野…轉貼D文過黎先,係講訓練

------------------------
4.球員訓練應該點Set?

其實球員訓練好簡單,只要你搵到合適你球隊既五個訓練模式
再請一D高技能既教練,基本上就可以唔洗點理

至於咩訓練模式岩你既球員,就要睇你本身用咩戰術同球員特性
係呢條link個表,可以睇到哂每種訓練訓練咩技能
http://trophymanager.com/userguide.php?show=06¶graph=3

我就用自己為例
我用開4-5-1 + 直線傳球 + Attacking

@中場一定要有好既傳球先放到直線,
所以我會把所有MC/DMC放哂落主要練passing既Pig-in.the-Middle或

@我有個戰術有一對翼OMR/L,所以順理成章放落Crossing

@因為我係用直線波俾前鋒,所以FC相對少用頭頂波
我會偏向用Shooting訓練FC

@因為只剩下一個訓練模式既位
我唯有放哂所有DC/DR/DL落訓練所有主要防守技能既Closing Down

@至於GK,我諗大部人都會選Shot Stopping
因為佢主要會訓練Ref之如,重會訓練Han, One
呢三樣都係GK最重要

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
咁其實我有時都會轉訓練模式,咁幾時轉呢?

第一個情況就係睇我既球員技能飽程度:

比如,如果我見到我隊三個FC既finishing同longshot都有17可以上了
但係各人既Technique就偏偏只有6左右
呢個時候就應該考慮下將前鋒既訓練模式轉做Technique
因為要將7既Technique練去8一定比17既finishing練去18容易好多

第二個情況就係我打算長遠轉用第二種戰術時:

比如我打算用我用4-5-1 + Wing + Defending

@因為依家主要打翼,所以MC/DMC既傳球可能唔再咁重要
反而想加強中場防守既穩固,所以轉用Interval training會係一個唔錯選擇

@依家打翼,所以好多傳中波會俾前鋒頂
高heading係絕對需要,所以FC用轉Heading模式就可以佩合戰術了

當選定模式就係要請教練訓練了
以下條link就講左每重模式要求教練有咩技能
教練技能同球員一樣,都係最高20*

http://trophymanager.com/userguide.php?show=06¶graph=4
-------------------------------------------------------------------

我依家係第二種情況…
因為自己隊波暫時係4-4-2+短传+進攻
所以好注重D工作投入同傳球
所以大部份球員都係抢圈游戏
其他訓練我主要係為左俾U22 自己TRAIN用
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2008-10-15
引用第16樓king6a2008-10-14 23:45發表的“”:
而家就去到lv4,你幾多?
仲有個聯賽體制係點架,玩左咁耐都未知,今日見到有個前季第3同我一齊升上同一組,o 左,原來之前佢第3都有得升

lv.5,不過已經無錢再升
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2008-10-15
輸左第一場
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2008-10-15
引用第20樓klinsmannabc2008-10-15 22:50發表的“”:
輸左第一場 [表情]

作客險勝2:1
跟我用4411啦,幾穩定下
我會出d 高pa人增加控球率,通常控球都有54%到
joke
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2008-10-15
原來季尾有獎金派 而家又有錢起設施了

今日場league唔記得排陣...竟然贏3:0
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2008-10-15
引用第21樓king6a2008-10-15 22:54發表的“”:
作客險勝2:1
跟我用4411啦,幾穩定下 [表情]
我會出d 高pa人增加控球率,通常控球都有54%到 [表情]

我控球都高過人…輸2比1
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2008-10-15
引用第22樓kch2008-10-15 23:39發表的“”:
原來季尾有獎金派 [表情] 而家又有錢起設施了 [表情]
今日場league唔記得排陣...竟然贏3:0 [表情]

起緊咩設施
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2008-10-15
引用第24樓klinsmannabc2008-10-15 23:45發表的“”:
起緊咩設施 [表情]

贵宾设施 (等级 4)
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2008-10-15
引用第25樓kch2008-10-15 23:46發表的“”:
贵宾设施 (等级 4) [表情]

呢個有咩用…
前幾日我先升做lv1
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2008-10-15
引用第26樓klinsmannabc2008-10-15 23:47發表的“”:
呢個有咩用…
前幾日我先升做lv1 [表情]

好似越高lv就可以搵越多贊助
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2008-10-15
引用第27樓kch2008-10-15 23:50發表的“”:
好似越高lv就可以搵越多贊助 [表情]

赞助商      8,490,387

你有幾多
我之前只係扲錢去升訓練場同個青年培养基地
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2008-10-15
引用第28樓klinsmannabc2008-10-15 23:52發表的“”:
赞助商      8,490,387
你有幾多 [表情]
我之前只係扲錢去升訓練場同個青年培养基地

赞助商      8,929,343

你set左季前目標未?未就試下禁財政--->sponsor睇下有咩野