• 6330閱讀
  • 140回復

[電影評論]一球成名(Goal) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線希汀加

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2005-10-19
導演: (Danny Cannon)
主演: 戴高路拿(Diego Luna), 史迪蘭史加斯格(Stellan Skarsgard), 碧咸(David Beckham), 卡路士(Roberto Carlos), 朗拿度(Ronaldo), 施丹(Zinedine Zidane), 魯爾(Raul)
片種: 動作
日期: 2005-10-27

《一球成名》首部曲將會聚焦英超聯,且看熱愛足球而且天才橫溢的Santiago如何遠赴英國加盟英超勁旅紐卡素,與一級球星衝鋒陷陣!Santiago將於第二部曲勇闖歐聯,成功轉至西班牙頂級球會皇家馬德里,於歐冠盃決戰意國強隊AC米蘭!第三部曲更會於2006年世界盃進行實景拍攝,熱烈緊張氣氛無可比擬,眾星真材實料的非凡球技加上強勁CG特效,刺激場面一幕幕真實呈現眼前!

我決定左要睇呀!!!NEW記T__T
[ 本文被Kin^^在2006-03-20 20:52重新編輯 ]
離線希汀加
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2005-10-19
舒利亞闖夢工場《一球成名》

(綜合報道)

(星島日報報道)紐卡素隊長舒利亞在場上衝鋒陷陣的場面,相信沒有球迷會感到陌生。但舒利亞遠離綠茵場,走到大銀幕前的演出,你又可曾看過﹖今個秋天,史上首部足球電影三部曲《一球成名》橫空出世,以國際球壇為舞台,讓你細味多位世界級球星的精湛演技。

為迎接四年一度的體壇盛事世界盃,史上首部足球電影三部曲、耗資一億美元(約八億港元)的《一球成名》正式誕生,電影全部三部曲帶領球迷由英超踢至歐聯再勇闖世界盃。

本月廿七日在港公映的電影首部曲,故事講述主人翁阿高(古洛碧加飾演)是個天才橫溢且熱愛足球的少年,他幾經努力終能遠赴英國,加盟英超勁旅紐卡素,與世界級球星並肩作戰。

值得一提的是,電影既然以國際球壇為舞台,自然少不得多位世界級球星在電影中粉墨登場,除紐卡素隊長舒利亞外,其隊友戴亞及已轉投西甲華倫西亞的荷蘭射手古華特亦會粉墨登場。

更可況,這部電影破天荒在英超聯賽及世界盃等重要比賽場地進行實景拍攝,加上緊張的氣氛及情節,肯定叫一眾球迷引頸以待﹗
離線Pau
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2005-10-19
我有d想睇,好似好正~~
離線kamiru
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2005-10-19
一定會睇呀~~~
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2005-10-19
預左會睇啦~
只愛足球
離線菲爾鐘斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2005-10-19
好想睇~
離線kamiru
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2005-10-19
下面是引用迪克於2005-10-19 22:59發表的:
預左會睇啦~

不如好友足球隊隊員一齊睇都好喎~~
離線blackscholes
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2005-10-19
覺得未必會好看
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2005-10-19
下面是引用blackscholes於2005-10-19 23:04發表的:
覺得未必會好看

認同

但我又忍唔住想睇呀~
只愛足球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2005-10-19
下面是引用迪克於2005-10-19 23:08發表的:
認同
但我又忍唔住想睇呀~

我都係

因為有關「足球」..
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2005-10-20
= =".....本來唔打算睇
但係聽落又....有d忍唔住...
不如真係開團去睇啦~ XDD
大家儲密堤沙吉包喇好
離線麥精
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2005-10-20
一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇一定睇
離線希汀加
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2005-10-20
下面是引用tc2218於2005-10-20 00:09發表的:
= =".....本來唔打算睇
但係聽落又....有d忍唔住...
不如真係開團去睇啦~ XDD
大家儲密堤沙吉包喇好

離線chegary
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2005-10-20
我一定去睇~
離線希汀加
發帖
好友元
貢獻值