• 1511閱讀
  • 13回復

[戶口公佈]重覆戶口處理 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線三郎

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2008-12-04
會員heat同sunnyyeung 無合理解釋下用同屬一個ip,違反好友論壇一人一戶口,因此會員戶口sunnyyeung禁言 處理

總版主 三郎

2008年12月4日
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2008-12-07
19. 任何會員皆不能於本壇內登記超過一個戶口,如忘記戶口資料,請到技術支援中心之特定文章內尋求協助。如需於短時間內於同一IP位址登記多於一個戶口,請先通知技術支援負責之版主作安排。任何於短時間內在同一IP登記多於一個戶口而沒有合理解釋或在被警告後重複登記,所有由該IP登記之戶口及文章將被刪除;另發現同一組IP於短時間內重複登入多於一個戶口,戶口將即時永久凍結,並保留拒絕該等戶口持有人再註冊之權利,但用於技術支援之情況則例外

咁.....其實...即係點?
heat可保留?定其實要ban埋?
只愛足球
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2008-12-07
引用第1樓迪克2008-12-07 19:53發表的“”:
19. 任何會員皆不能於本壇內登記超過一個戶口,如忘記戶口資料,請到技術支援中心之特定文章內尋求協助。如需於短時間內於同一IP位址登記多於一個戶口,請先通知技術支援負責之版主作安排。任何於短時間內在同一IP登記多於一個戶口而沒有合理解釋或在被警告後重複登記,所有由該IP登記之戶口及文章將被刪除;另發現同一組IP於短時間內重複登入多於一個戶口,戶口將即時永久凍結,並保留拒絕該等戶口持有人再註冊之權利,但用於技術支援之情況則例外

我又想問,如果佢先通知左我,係唔係應該因ip停戶口之前check check我果邊既紀錄先呢
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2008-12-07

嚴格來講,應該係將2個戶口轉為"重複戶口"而唔係禁言

如果唔係,返轉頭處理果時點處理

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2008-12-07

當時,仲仔搵我問我呢位會員講粗口點處理..後來我發現佢用兩個戶口

見到佢係新進會員,所以寬鬆處理,先停左一個先,當比一次機會佢。

係我忽略左呢段...加上我覺得又唔駛執太嚴

當然..我已經同佢講左係最後機會..如果佢再觸犯版規..就唔會留手
[ 本文被三郎在2008-12-07 23:08重新編輯 ]
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2008-12-07
引用第4樓三郎2008-12-07 22:50發表的“”:
[表情] [表情] 當時,仲仔搵我問我呢位會員講粗口點處理..後來我發現佢用兩個戶口
見到佢係新進會員,所以寬鬆處理,先停左一個先,當比一次機會佢。 [表情] [表情]
.......

如果係呢個case,應該係直情公佈佢一個禁言一個重覆,而唔係用重覆罰粗口架...

如果係重覆既,應該係停哂2個等佢 eply後我同佢做合併的....

合併完之後再處理架...

垃圾桶四Be
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2008-12-07
引用第5樓垃圾桶2008-12-07 23:28發表的“”:
如果係呢個case,應該係直情公佈佢一個禁言一個重覆,而唔係用重覆罰粗口架...

我係處理佢重覆戶口..

粗口係仲仔處理版務,我只係提供意見.

我講得唔清楚咩
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2008-12-07
引用第6樓三郎2008-12-07 23:31發表的“”:
我係處理佢重覆戶口..
粗口係仲仔處理版務,我只係提供意見.
.......

你個action做出來唔係呢

下次記住一野停哂佢有幾個去重覆戶口了

如果唔係之後同佢做合併果時搵唔到佢個戶口

垃圾桶四Be
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2008-12-07
引用第7樓垃圾桶2008-12-07 23:34發表的“”:
你個action做出來唔係呢 [表情]
下次記住一野停哂佢有幾個去重覆戶口了
.......

佢得一個JA?我咪停左一個啦..

合併黎做咩?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2008-12-08
引用第8樓三郎2008-12-07 23:55發表的“”:
[表情] 佢得一個JA?我咪停左一個啦..
合併黎做咩?

佢有2個 ..........

垃圾桶四Be
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2008-12-08
引用第2樓垃圾桶2008-12-07 21:03發表的“”:
我又想問,如果佢先通知左我,係唔係應該因ip停戶口之前check check我果邊既紀錄先呢 [表情]

你係咪調轉左?點會係總版去check 技支?梗係技支主動向總版匯報架啦。你會唔會要你老細每決定一件事之前先向你查問?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2008-12-08
同埋,點解一定要合併兩個戶口?重複左,咪問佢點解囉。有合理解釋咪得囉。無或唔可信咪停佢其中一個戶口囉。攪到咁複雜做咩者?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2008-12-08
引用第9樓垃圾桶2008-12-08 00:09發表的“”:
佢有2個 [表情] ..........

甘咪刪埋多一個..留低一個..

合拼黎做咩..
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2008-12-08
桶兄停晒兩個戶口?