• 11037閱讀
  • 339回復

高考放榜在即,過來人說過來事 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2009-06-28
引用第29樓Ajax2009-06-28 20:39發表的“”:
呢層我知....但AD定HD [表情]

如果你係勤力既,AD同HD對你來講都係一樣
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2009-06-28
arm arm 睇左ive同埋HKU space d 資料

希望用唔著啦
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2009-06-28
引用第20樓Skyline_R342009-06-28 17:46發表的“”:
桶少不如講下gpa3.5有幾難?_?

係囉..其實讀HD/AD升返U機會多唔多
離線BVEsun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2009-06-28
最緊要都係 Jupas

選一科易搵工的科目
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2009-06-28
引用第33樓BVEsun2009-06-28 23:46發表的“”:
最緊要都係 Jupas
選一科易搵工的科目

例如呢
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2009-06-28
引用第12樓垃圾桶2009-06-28 17:14發表的“”:
報左收到offer letter之後唔好咁快就比留位費(First Deposit)

姐係去報左佢就會比OFFER LETTER?
點解唔好咁快比first deposit
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2009-06-28
桶少...
點解講私立大學時,會冇左樹仁?
珠記,徐記都好過樹仁??
各位有關樹仁的野可以問我~~~

btw...我當年2d3e...
收成績時都有d緊張...收到成績時有d失望~
不過,考時已經盡力,中七畢業出黎做野都冇遺憾~

只係寄語大家,中七之後的下一步好決定性~~
大家要小心d揀...
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2009-06-28
引用第36樓liuming2009-06-28 23:52發表的“”:
桶少...
珠記,徐記都好過樹仁?? [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]
各位有關樹仁的野可以問我~~~ [表情] [表情] [表情]
.......

報得樹仁學位,都基本達到2AL+2 lang合格了...

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2009-06-28
引用第36樓liuming2009-06-28 23:52發表的“”:
桶少...
珠記,徐記都好過樹仁?? [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]
各位有關樹仁的野可以問我~~~ [表情] [表情] [表情]
.......

其實中七之後做野都OK架喎..
之前唔知係邊度睇到....出黎做多幾年野仲好過讀多幾年U
因為出到黎就係講工作經驗...做多幾年野起碼搵份工都多錢D
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2009-06-28
引用第37樓垃圾桶2009-06-28 23:53發表的“”:
報得樹仁學位,都基本達到2AL+2 lang合格了...

講真,大把2AL+2 lang合格的學生冇offer...
樹仁可以一收cert就報名~
起碼個心都定d...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2009-06-28
桶少...
.......

2D3E跟住點?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2009-06-28
引用第38樓lyh2009-06-28 23:56發表的“”:

以前都可以咁講,而家就難攪d,尤其今年個市差過前幾年,呢點我有保留啦

垃圾桶四Be
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2009-06-28
引用第39樓liuming2009-06-28 23:56發表的“”:
起碼個心都定d...

咁當然啦,樹仁有d科都好hit,分分鐘收到高過jupas..

尤其舊年正式成為大學,收既分真係一年比一年高...

垃圾桶四Be
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2009-06-28
引用第39樓liuming2009-06-28 23:56發表的“”:
起碼個心都定d...

2AL+2 lang合格..樹仁就收?
係樹仁讀乜野?
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2009-06-28
引用第38樓lyh2009-06-28 23:56發表的“”:

都o岩...
不過,有冇degree真係已經成為升職or見工的級別分水嶺...