• 8146閱讀
  • 130回復

聲援維權律師 港女生公開信質問溫家寶:你們為何如此狠心! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2009-08-09
引用第11樓nokia2009-08-09 01:27發表的“”:
你係咪指中國呀???
香港都係中國的一部份, 你覺得我地既政府無明辨是非既能力, 咁我地依d地方你就唔好去 la, 快d離開香港, 離開中國 la [表情] [表情] [表情]

你咪扭曲人地既意思!

人地係話,大部分人都明辦是非,唔會因為一封咁既公開信就又拉又鎖!只有D 是非不分既小人先會容不下呢D 異見。

一個國家,總有呢類是非不分既狗奴才,以為出力去撲滅呢D 異類聲音就可以討好主人,可以呃番幾塊骨頭黎賴下!尚幸國家仍有卓見之士,我相信國家仍然係有希望既。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2009-08-09
引用第12樓nokia2009-08-09 01:35發表的“”:
奇怪~ 依度大部份人, 係未知曬實情後, 都假設左中國政府一定係無合法的理由去拉佢 [表情] [表情] [表情]
你地又點知道公盟無漏報稅甚至乎逃稅呢???
.......

請問你呢個POST 之前,邊一個POST「假設左中國政府一定係無合法的理由去拉佢」?我見到留言既只係欣賞呢位學生敢言既作風!我睇唔到有咩問題!

若然政府有好足夠既法律依據去拉人既,咁仲簡單啦--------------請用文明來說服我!

係有人走出黎話一封咁簡單既公開信,點挑戰中國既法律同權威,又亳無根據地,話呢個女仔一番大陸就實比人拉!嘩……我覺得若然有人抺黑中國政府,個個一定係你囉。你咁樣去抵毀我地既國家,咁樣去誣告我地既領導人都得既?你講到我地國家好似未開化既第三世界咁。你咪屈得就屈先得架!

離線nokia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2009-08-09
引用第14樓Kama-gotchi2009-08-09 01:50發表的“”:
我地拎香港永久性居民身份
[表情] 係法例賦予我地居留權
.......

引用第10樓Erikson2009-08-08 17:37發表的“”:

我相信絕大部份人都有明辨是非既能力
如果有d國家既政府無明辨是非既能力,果d地方不去也罷

佢自己話的~

當然, 有人已經主動入來幫 Erikson 解晝  
離線nokia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2009-08-09
引用第13樓freezefox2009-08-09 01:50發表的“”:
好在你唔係中國既領導層者…………
.......

引用第15樓freezefox2009-08-09 01:56發表的“”:

你咪扭曲人地既意思!
.......

引用第16樓freezefox2009-08-09 02:03發表的“”:
請問你呢個POST 之前,邊一個POST「假設左中國政府一定係無合法的理由去拉佢」?我見到留言既只係欣賞呢位學生敢言既作風!我睇唔到有咩問題!

.......

又係你, 你真係好鬼唔得閒

我真係無你咁得閒 la~ 係到逐個 post 覆你
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2009-08-09
引用第18樓nokia2009-08-09 02:17發表的“”:
又係你, 你真係好鬼唔得閒 [表情] [表情] [表情]
我真係無你咁得閒 la~ 係到逐個 post 覆你 [表情] [表情] [表情]

超!唔比人回POST 架!你唔回我咪唔回囉,駛咩咁剎有介事咁講者!

我段段都係就住論點黎發言!全部有POINT 架!你估好似你個D 亂UP 一通咩!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2009-08-09
定係比人一刀命中要害,唔識點回呀?

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2009-08-09
引用第17樓nokia09-08-2009 02:14發表的“”:
佢自己話的~ [表情] [表情] [表情]
當然, 有人已經主動入來幫 Erikson 解晝   [表情] [表情] [表情]

我回應緊你話點解要離開香港喎。

引用第11樓nokia09-08-2009 01:27發表的“”:

你係咪指中國呀???

香港都係中國的一部份, 你覺得我地既政府無明辨是非既能力, 咁我地依d地方你就唔好去 la, 快d離開香港, 離開中國 la [表情] [表情] [表情]

同埋香港同中國都可以拉埋黎講?

四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2009-08-09
引用第11樓nokia2009-08-09 01:27發表的“”:
你係咪指中國呀???

如果將來閣下有幸入到政府掌權的話,煩請通知一聲,我會立刻離開香港……
離線nokia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2009-08-09
引用第21樓Kama-gotchi2009-08-09 02:24發表的“”:
同埋香港同中國都可以拉埋黎講?
[表情]

香港只係中國的一部份 ...

中國同香港都唔可以拉埋黎講???
離線nokia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2009-08-09
引用第19樓freezefox2009-08-09 02:19發表的“”:
超!唔比人回POST 架!你唔回我咪唔回囉,駛咩咁剎有介事咁講者![表情]
.......

引用第20樓freezefox2009-08-09 02:22發表的“”:
定係比人一刀命中要害,唔識點回呀? [表情] [表情] [表情]

我覺得你好煩, 我又有d 比覆你果幾個 post 更重要的野去處理, 咪唔長篇大論覆你羅~

得未??? 滿意未???

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2009-08-09
引用第23樓nokia09-08-2009 02:56發表的“”:
香港只係中國的一部份 ...
.......

咁講你一定岩,但我都無錯架喎。
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2009-08-09
引用第22樓火鳳凰2009-08-09 02:33發表的“”:
如果將來閣下有幸入到政府掌權的話,煩請通知一聲,我會立刻離開香港…… [表情]

放心,我地政府應該唔駛攪到咁折墮既。

離線victor2006
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2009-08-09
引用第12樓nokia2009-08-09 01:35發表的“”:
奇怪~ 依度大部份人, 係未知曬實情後, 都假設左中國政府一定係無合法的理由去拉佢 [表情] [表情] [表情]
你地又點知道公盟無漏報稅甚至乎逃稅呢???
.......

無人話一定,不過我對中國既司法制度確係無信心,但歡迎你拿出公盟逃稅既證據或者報導來
亦都唔好以己度人,不過我都贊成大家應該多d了解下成件事(其實我都唔算了解好深)
http://www.luoyonghao.net/blogs/luoyonghao/archives/134003.aspx
離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2009-08-09
你係咪指中國呀???

你鍾意對號入座係你既事
不過你憑咩代表中國政府對號入座
離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2009-08-09
引用第18樓nokia2009-08-09 02:17發表的“”:
又係你, 你真係好鬼唔得閒 [表情] [表情] [表情]
我真係無你咁得閒 la~ 係到逐個 post 覆你 [表情] [表情] [表情]

本版版規定明"討論時請言之有物,不要作無意義之回覆"
請留意及遵守