• 8147閱讀
  • 130回復

聲援維權律師 港女生公開信質問溫家寶:你們為何如此狠心! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2009-08-09
引用第26樓freezefox2009-08-09 03:29發表的“”:
放心,我地政府應該唔駛攪到咁折墮既。 [表情] [表情] [表情]

我反而覺得機會唔細喎……

一出黎做野已經高薪厚職,明顯有實力同人面廣……

過得十零年事業有成,金錢不再是目標,男人有錢下一步就想有權,從政真係一的都唔出奇……

有實力、人面廣、有金錢、有野心、最重要係思想正確既愛國愛港人士,從政的話,加上若干手段,政途肯定一片光明……
離線nokia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2009-08-09
引用第29樓Erikson2009-08-09 08:28發表的“”:
本版版規定明"討論時請言之有物,不要作無意義之回覆"
請留意及遵守

引用第5樓三郎2009-08-07 18:39發表的“”:
[表情] 勁..

定係比人一刀命中要害,唔識點回呀? [s
引用第20樓freezefox2009-08-09 02:22發表的“”::157]

以上依d回覆, 唔知又有無意義呢???

人做版主你做版主, 你做到咁出面...
離線nokia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2009-08-09
引用第10樓Erikson2009-08-08 17:37發表的“”:
我相信絕大部份人都有明辨是非既能力
如果有d國家既政府無明辨是非既能力,果d地方不去也罷

引用第11樓nokia2009-08-09 01:27發表的“”:
你係咪指中國呀???
香港都係中國的一部份, 你覺得我地既政府無明辨是非既能力, 咁我地依d地方你就唔好去 la, 快d離開香港, 離開中國 la [表情] [表情] [表情]

引用第28樓Erikson2009-08-09 08:23發表的“”:
你鍾意對號入座係你既事
不過你憑咩代表中國政府對號入座 [表情]

你有無睇清楚, 我只係問緊你, 你 10樓的 post, 話"果d地方不去也罷", "係咪" 指的係中國

重乜咁緊張呀, 唔通我講中

只係問下你 jer, 你大可以否認呀~
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2009-08-09
引用第31樓nokia2009-08-09 12:07發表的“”:
人做版主你做版主, 你做到咁出面... [表情] [表情] [表情]

你唔好斷章取義

將人地既假設變為肯定

更加唔好亂up 當秘笈
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2009-08-09
引用第32樓nokia2009-08-09 12:21發表的“”:
你有無睇清楚, 我只係問緊你, 你 10樓的 post, 話"果d地方不去也罷", "係咪" 指的係中國
重乜咁緊張呀, 唔通我講中 [表情] [表情] [表情]
.......

我記得我小學果陣都係咁樣同人鬥咀.....

你令我回憶起以前....
離線nokia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2009-08-09
唔想開名, 但部份會員都今日都唔明白, 中國社會的的遊戲規則, 然後就一味話人打壓民權

簡單d講, 就即係唔識 do

我反而諗, 如果果部份會員真係走去做政府, 你覺得你地最終可以撈到d乜野位???特首??? 司長??? 局長??? 政治助理???

政府又會唔會俾你依類人上到依d位, 然後對住記者批評內地政府 ???

同大家講的野相反, 其實就係政府先至多我依類人, 越高級就越普遍, 信不信由你; 有版你睇, 你好似陳太咁, 係政府到就無得撈

其實支持社會運動/ 支持以較激進方式改革的人, 佔過半數都係社會上d基層或者較窮的人

你幾時見有權有勢果d要去上街  
[ 本文被nokia在2009-08-09 13:05重新編輯 ]
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2009-08-09
引用第35樓nokia2009-08-09 12:47發表的“”:
唔想開名, 但部份會員都今日都唔明白, 中國社會的的遊戲規則, 然後就一味話人打壓民權 [表情] [表情] [表情]
我反而諗, 如果果部份會員真係走去做政府, 你覺得你地最終可以撈到d乜野位???特首??? 司長??? 局長??? 政治助理???
.......

係呀

愈有錢既人就愈好似你甘

主人講東就不能去西架啦,甘先有前途嘛

唔識睇主人口面個d抵佢地做窮人啦
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2009-08-09
引用第31樓nokia2009-08-09 12:07發表的“”:
人做版主你做版主, 你做到咁出面... [表情] [表情] [表情]

頂..我以為你知自己講咩

而家e神咪做緊你講既人

你就係好友既窮人嘛

我係中央

甘仲有咩問題?

引用第35樓nokia2009-08-09 12:47發表的“”:
唔想開名, 但部份會員都今日都唔明白, 中國社會的的遊戲規則, 然後就一味話人打壓民權 [表情] [表情] [表情]

政府又會唔會俾你依類人上到依d位, 然後對住記者批評內地政府 ??? [表情] [表情] [表情]

同大家講的野相反, 其實就係政府先至多我依類人, 越高級就越普遍, 信不信由你; 有版你睇, 你好似陳太咁, 係政府到就無得撈

其實支持社會運動/ 支持以較激進方式改革的人, 佔過半數都係社會上d基層或者較窮的人

你幾時見有權有勢果d要就去上街   [表情] [表情] [表情]
.......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2009-08-09

喂!我完全係回你個句,先打呢句出黎架大佬!我之前個三段咁有意義,你唔回,咁無問題,但又整句無厘頭既出黎。我唔回應下你點得呀?

我呢句無意義既話,你個句咪更無意義更無厘頭。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2009-08-09
引用第36樓三郎2009-08-09 12:59發表的“”:
[表情] 係呀
愈有錢既人就愈好似你甘
.......

喂!喂!喂!你點可以咁講!?

呢D 係狗奴才先做既野,我唔相信呢位咁有為,年薪幾乎過百萬既青年才俊會甘心做狗奴才!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2009-08-09
引用第32樓nokia2009-08-09 12:21發表的“”:
重乜咁緊張呀, 唔通我講中 [表情] [表情] [表情]
.......

全文主題係一個學生寫封公開信比領導人!

回文既其他會員認為佢勇攻!

你認為佢咁做係威脅中國政府!佢一返到內地就會比人拉!

個分歧係呢到!討論亦都應該就呢點討論。而我之前打個D ,就係質疑你憑咩話佢一定比人拉!你正正經經既唔回應,顧左右而言他,言不及義,都仲好意思話人講既野無意義?

厚顏如此………難怪火兄話你適合從政了………

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2009-08-09
.......

我唔鍾意果的所謂既激進份子,郁的少少事又組織人上街既政棍……

但係就極痛恨果的為上位、為私利,不擇手段,泯滅良心,阿爺話隻鹿係馬就即刻出黎奉承既政治人渣……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2009-08-09
引用第37樓三郎2009-08-09 13:04發表的“”:

疑?係喎!係好友,你就係中央喎!

條友咁唔識DO,下下都串我地總版,我地係咪可以BAN 鬼左佢,唔駛同佢講咁多呀?照睇佢係好支持呢種唔需要講法理依據,一切以人治為最高原則,唔講民主唔講法律既治國模式架喎!

咁BAN 佢啦一於,串我地總版喎!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2009-08-09
引用第41樓火鳳凰2009-08-09 13:25發表的“”:
我唔鍾意果的所謂既激進份子,郁的少少事又組織人上街既政棍……
但係就極痛恨果的為上位、為私利,不擇手段,泯滅良心,阿爺話隻馬係鹿就即刻出黎奉承既政治人渣……

政治人渣!

好!講得好!比我既狗奴才更加到肉!

離線nokia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2009-08-09
引用第41樓火鳳凰2009-08-09 13:25發表的“”:
但係就極痛恨果的為上位、為私利,不擇手段,泯滅良心,阿爺話隻鹿係馬就即刻出黎奉承既政治人渣……

咁你慢慢痛恨 la...

再唔係, 就好似膠登d人咁, 整段片放上 youtube 羅