• 8078閱讀
  • 130回復

聲援維權律師 港女生公開信質問溫家寶:你們為何如此狠心! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線nokia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2009-08-11
儘管某人好努力咁解釋, 試圖開脫其詞不當的行為, 但基於某人的用詞有機會觸犯版規, 係總版未作出決定之前, 我係唔會回覆果位會員的言論
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2009-08-11
引用第70樓nokia2009-08-11 03:09發表的“”:
話時話, 你地依行d 經紀個個月要交數俾主管, 其實都係睇錢做人, 唔理好醜, 終之有生意就自然痴過來架 la, 係咪???;
.......

做5-6年野10000蚊請問有乜問題呢?唔係讀大學有乜問題呢?星期六日要返工有乜問題呢?返10點有乜問題呢?

你自己諗下你自己,咁大個人,係現實生活被人拋棄,黎到網上都無朋友,真係要反醒

p.s.答左我果幾個問題先
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2009-08-11
引用第90樓nokia2009-08-11 15:33發表的“”:
儘管某人好努力咁解釋, 試圖開脫其詞不當的行為, 但基於某人的用詞有機會觸犯版規, 係總版未作出決定之前, 我係唔會回覆果位會員的言論

某會員即係邊個??
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2009-08-11
引用第83樓nokia2009-08-11 15:28發表的“”:
咁請問你點睇佢話其他會員係狗依句說話呢???

off topic...
帶頭違犯版規~~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2009-08-11
引用第92樓jimmy2009-08-11 15:34發表的“”:
某會員即係邊個?? [表情]

會唔會係指個d 「狗」眼看人低,串人地係現實生活搵唔到錢,串人地無社會地位,淨係識得係論壇「作威作福」既人呢?

我估可能係………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2009-08-11
引用第90樓nokia2009-08-11 15:33發表的“”:

講真, 呢度冇人需要你0既回覆, 言論同意見. 但基於言論自由我地先比你留言.
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2009-08-11
引用第70樓nokia2009-08-11 03:09發表的“”:
話時話, 你地依行d 經紀個個月要交數俾主管, 其實都係睇錢做人, 唔理好醜, 終之有生意就自然痴過來架 la, 係咪???;
.......

你話我10000人工唔夠好低...唔知你父親母親係咪一出黎就10000以上人工呢,你父母親既父母親,你既兄弟姐妹,朋友???
你話我無讀大學,唔知你父母親係咪有讀大學呢,你父母親既父母親,你既兄弟姐妹,朋友?所有都有讀大學?
無讀大學你會點對佢地呢?
你話我星期六日要返工,唔知你父母親係咪星期六日要返工呢,你父母親既父母親,你既兄弟姐妹,朋友?所有都星期六日唔駛返工?佢地要返工你會點呢?
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2009-08-11
引用第83樓nokia2009-08-11 15:28發表的“”:
咁請問你點睇佢話其他會員係狗依句說話呢???

我唔知你算唔算係比喻中的'狗'...

但我想講既係指...你話人有返小小禮貌既意思...係..
唔好將人地既身份...收入...學歷同自己既位置黎比較...

你又唔係佢...你點知收入低...學歷低既人...佢地既生活係有問題? 會唔開心呢?

在這裡...我只覺你係踩緊人...將別人既價值黎同自己既價值比較...

得出既結論係想比喻d咩? 麻煩你解釋一下吧...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2009-08-11
引用第96樓jimmy2009-08-11 15:41發表的“”:
你話我10000人工唔夠好低...唔知你父親母親係咪一出黎就10000以上人工呢,你父母親既父母親,你既兄弟姐妹,朋友???
你話我無讀大學,唔知你父母親係咪有讀大學呢,你父母親既父母親,你既兄弟姐妹,朋友?所有都有讀大學?
你話我星期六日要返工,唔知你父母親係咪星期六日要返工呢,你父母親既父母親,你既兄弟姐妹,朋友?所有都星期六日唔駛返工?佢地要返工你會點呢?

想問nokia係咪用呢d野評論自己既父母親,兄弟姐妹,親戚,朋友呢?係咪會睇少佢地呢
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2009-08-11
引用第96樓jimmy2009-08-11 15:41發表的“”:

冷靜...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2009-08-11
老實講, 我又唔見得你好好 wor~ 之前做左5-6年野先過10000蚊人工, 我大學暑假做 intern 個時都一皮 la; 況且我星期日係放假而你係要返工, 放都只可以放平日;
你好似做地產經紀, 係未??? 上年十月到十二月果時開左幾多張單??? 大學畢業未??? 讀邊間 U 呀??? HKU??? 定係讀完中學就已經出來跑數, 企新樓拍車門拉客呀... ??? .......

我諗呢d 就真係侮辱其他會員啦!

要投訴都係jimmy 仔投訴先啦!

一諗起呢d勢利既咀臉就想嘔!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2009-08-11
引用第98樓jimmy2009-08-11 15:44發表的“”:
想問nokia係咪用呢d野評論自己既父母親,兄弟姐妹,親戚,朋友呢?係咪會睇少佢地呢 [表情]

佢地會唔會影響你既社會地位,仕途呢
離線nokia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2009-08-11
引用第97樓sun2009-08-11 15:43發表的“”:
我唔知你算唔算係比喻中的'狗'...
但我想講既係指...你話人有返小小禮貌既意思...係..
.......

下??? 我個 post 就係 70 樓, 但樓上已經有人講d咁的野

引用第64樓jimmy2009-08-10 00:36發表的“”:

快D退回再現實做番果份年薪60000既工啦 [表情]

引用第67樓jimmy2009-08-10 01:05發表的“”:

有咩咁出奇呀,清潔工都得啦,下話 [表情]
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2009-08-11
引用第99樓sun2009-08-11 15:44發表的“”:
冷靜... [表情]

好冷靜的,一句粗言x語的無的,一句人生攻擊都無的,只係打得比較多字的
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2009-08-11
引用第102樓nokia2009-08-11 15:45發表的“”:

事實呢個世界係唔多歡迎囂張既人...

p.s. 我係平民百姓...