• 13155閱讀
  • 237回復

[投訴]投訴 freezefox [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線nokia

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2009-08-11
請問咁樣話其他會員係狗, 有無犯規呢???

政見可以唔同, 但可以咁樣話人架???

http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=75738&fpage=&toread=1&page=6

引用第75樓freezefox2009-08-11 10:16發表的“”:
比你賺得全世界又如何?無良知!無尊嚴!無人性!同狗有咩分別?
sorry………我咁講侮辱左d 狗。
點解我地會欣賞呢位中七既學生?正正係因為佢唔似一般時下既年青人,沉迷吃喝玩樂,而係識得關心時事,追求理念!仲有,敢於挑戰權貴!
面對一個咁既學生,即使你賺得更多錢,社會地位更高,係佢面前,你都應該自慚形穢!不過算啦,你識得自慚就唔駛比人鬧係人渣啦!

話其他人"狗奴才"得唔得呢???

引用第43樓freezefox2009-08-09 13:29發表的“”:
政治人渣!
好!講得好!比我既狗奴才更加到肉!

重有, 點解其他版主睇到佢咁做又可以容許/ 唔出聲???

好友論壇係咪可以容許某會員話其他會員做"狗"???

係可以的話, 咁我亦可以用翻相同的手法對待翻某會員

還有, 係咪個別會員感到憤怒, 就可以唔需要注意用詞?

甚至乎可以以 "狗"來形容其他會員? 可以話其他會員做"狗"

依個係政務中心, 其他會員要討論與依件事無關的請去其他版講
[ 本文被nokia在2009-08-11 16:03重新編輯 ]
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2009-08-11
引用第75樓freezefox2009-08-11 10:16發表的“”:
比你賺得全世界又如何?無良知!無尊嚴!無人性!同狗有咩分別?
sorry………我咁講侮辱左d 狗。
.......

咁你認唔認為自己係為左錢而無良知,無尊嚴,無人性先??

如果你唔認為自己係, 咁佢咪即係唔係話緊你囉.
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2009-08-11
引用第86樓火鳳凰2009-08-11 15:31發表的“”:
非常同意果句說話,果類人真係狗都不如……
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2009-08-11
引用第70樓nokia2009-08-11 03:09發表的“”:
話時話, 你地依行d 經紀個個月要交數俾主管, 其實都係睇錢做人, 唔理好醜, 終之有生意就自然痴過來架 la, 係咪???;
年薪??? 清潔工???  
你寸我呀??? 講到咁盡呀  
老實講, 我又唔見得你好好 wor~ 之前做左5-6年野先過10000蚊人工, 我大學暑假做 intern 個時都一皮 la; 況且我星期日係放假而你係要返工, 放都只可以放平日;
你好似做地產經紀, 係未??? 上年十月到十二月果時開左幾多張單??? 大學畢業未??? 讀邊間 U 呀??? HKU??? 定係讀完中學就已經出來跑數, 企新樓拍車門拉客呀... ???
.......

人身攻擊得太過份了。
離線nokia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2009-08-11
引用第1樓seattleqoo2009-08-11 15:29發表的“”:
咁你認唔認為自己係為左錢而無良知,無尊嚴,無人性先??
如果你唔認為自己係, 咁佢咪即係唔係話緊你囉.

討論的重點係:

引用第0樓nokia2009-08-11 15:12發表的“投訴”:
點解其他版主睇到佢咁做又可以容許/ 唔出聲???

至於其他會員的個人行為或者操守, 似乎同原文無關

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2009-08-11
引用第4樓nokia2009-08-11 15:39發表的“”:
.......

有邊位會員既用語係直指另一位(或多位)會員係狗?

quote上黎要快,否則有人會改post ga la~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2009-08-11
引用第4樓nokia2009-08-11 15:39發表的“”:
.......

呢個論壇絕大部份會員都唔會為左錢而"無良知!無尊嚴!無人性!".
離線nokia
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2009-08-11
引用第3樓任天痕2009-08-11 15:36發表的“”:
人身攻擊得太過份了。

第一, 係佢係到寸我先, 詳見: http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=75738&fpage=1&toread=&page=5

64及 67 樓

第二, 討論的重點係:

引用第0樓nokia2009-08-11 15:12發表的“投訴”:
點解其他版主睇到佢咁做又可以容許/ 唔出聲???

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2009-08-11
我最憤怒既係!佢居然用其他會員既學歷、背境、收入、工作黎攻擊人地!有冇攪錯!

宜家搵多兩個臭錢好巴閉呀?搵得錢多唔代表人格高尚!人地搵幾多錢!讀邊間大學!做咩工!關你鬼事呀?你憑咩去挑釁人地既工作同學歷?!

井底之蛙,搵錢多過你多多聲既人大把!不知所謂!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2009-08-11
頂仲細咩,鬥高人工 凸手夠高人工啦,咩一樣日日比人x

特登設局出黎比人踩,就係為左令投訴成立?唔好再無聊d...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2009-08-11
我係個個topic 既第一個留言已經開宗明義咁講:

引用第13樓freezefox2009-08-09 01:50發表的“”:
但不幸地………內地可能真係唔少咁既小人………官又唔係高,但就成日自以為是,自以為高高在上。為左媚上,以為拉左D 異見分子,唔比佢地出聲,就係真正和諧之道。就係呢D 小人令到我地國家一直都唔能夠進步!.......

引用第15樓freezefox2009-08-09 01:56發表的“”:

一個國家,總有呢類是非不分既狗奴才,以為出力去撲滅呢D 異類聲音就可以討好主人,可以呃番幾塊骨頭黎賴下!尚幸國家仍有卓見之士,我相信國家仍然係有希望既。
.......

樓主唔通又係內地人,仲要係官,仲要係為左媚上而不分是非,扼殺異見既政治敗類?

若然樓主正正係呢種人,我宜家就大大聲咁講:係!你係狗種!

但你係咪先?唔係唔好亂認喎!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2009-08-11
引用第6樓seattleqoo2009-08-11 15:42發表的“”:
呢個論壇絕大部份會員都唔會為左錢而"無良知!無尊嚴!無人性!".

雖然我未睇成篇野,唔太清楚咩事
不過,我覺得您講緊呢樣野,又同人地投訴被人以「狗」侮辱是兩回事播
唔應該混為一談
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2009-08-11
引用第7樓nokia2009-08-11 15:43發表的“”:
.......

討論的重點當然唔應該單單一個 post,而應該係整個 topic 整個流程……

單獨一個 post 的話,「比你賺得全世界又如何?無良知!無尊嚴!無人性!同狗有咩分別?」呢句有乜野問題?

不過就算整個 topic 去睇,我都覺得呢句同我果句「政治人渣」一模一樣,完全無問題。

如果閣下覺得有問題的話,唔該一視同仁,投訴埋我,唔好剩係針對某位會員!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2009-08-11
引用第8樓freezefox2009-08-11 15:53發表的“”:
我最憤怒既係!佢居然用其他會員既學歷、背境、收入、工作黎攻擊人地!有冇攪錯!
宜家搵多兩個臭錢好巴閉呀?搵得錢多唔代表人格高尚!人地搵幾多錢!讀邊間大學!做咩工!關你鬼事呀?你憑咩去挑釁人地既工作同學歷?!
.......

我唔知佢投訴既野成唔成立

不過佢咁樣講野,就一定係要不得
[ 本文被科高在2009-08-11 16:04重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2009-08-11
引用第11樓科高2009-08-11 15:57發表的“”:
雖然我未睇成篇野,唔太清楚咩事
不過,我覺得您講緊呢樣野,又同人地投訴被人以「狗」侮辱是兩回事播
唔應該混為一談

咁你睇晒先講