• 8579閱讀
  • 190回復

[消閒飲食]深圳有咩好野食...? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2009-09-16
引用第27樓sun2009-09-16 16:18發表的“”:
啊...原來靜雞雞走左去試...又唔聽你講的... [表情]
我對上果次...大約係兩個月前...去左佢隔離既tasty食西餐...
.......

乜靜雞雞呀,我好似係旗哥個日記提過下,我老婆放假,我同佢過去早午晚三餐,同埋周圍去行下,不過跟住無人問咋嘛……

豐滑火鍋我果日中午去所以冇乜人……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2009-09-16
引用第29樓freezefox2009-09-16 16:23發表的“”:
話時話,上次話組團去食個間大漁,幾時有興趣哎大家。

我幾時都有興趣架……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2009-09-16
引用第28樓freezefox2009-09-16 16:21發表的“”:
無計啦,鬼叫自己下巴輕輕答應左太太食和牛燒,點知book 唔到位。
.......

夜晚我都未試過,唔該試完返黎出個 report……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2009-09-16
引用第32樓火鳳凰2009-09-16 16:25發表的“”:
夜晚我都未試過,唔該試完返黎出個 report…… [表情]

無帶相機喎。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2009-09-16
引用第33樓freezefox2009-09-16 16:25發表的“”:
無帶相機喎。 [表情] [表情]

我都係手機影就算……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2009-09-16
引用第31樓火鳳凰2009-09-16 16:24發表的“”:
我幾時都有興趣架…… [表情]

咁你約啦。星期五晚之類都ok 架。10月2號好冇?

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2009-09-16
引用第9樓火鳳凰2009-09-16 15:33發表的“”:
好似夜晚食法國餐都好正下,被譽為深圳最正既法國餐,不過我暫時只係去過下午荼……
呢個就係 high tea︰
.......

要食呢類野...下次有機去bangkok時...我介紹你一間五星酒店內的high tea...

又係百零兩個人... 唔知你有無試過了...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2009-09-16
引用第35樓freezefox2009-09-16 16:26發表的“”:
咁你約啦。星期五晚之類都ok 架。10月2號好冇?

好……

暫時無問題,希望到時唔會無端端又有乜野特別野……

等我叫埋旗哥放假,我同佢上去打波等你地……
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2009-09-16
引用第30樓火鳳凰2009-09-16 16:23發表的“”:
乜靜雞雞呀,我好似係旗哥個日記提過下,我老婆放假,我同佢過去早午晚三餐,同埋周圍去行下,不過跟住無人問咋嘛……
豐滑火鍋我果日中午去所以冇乜人…… [表情]

可能真係咁岩我又無睇果頁吧...

所以我唔知...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2009-09-16
引用第37樓火鳳凰2009-09-16 16:28發表的“”:
好……
暫時無問題,希望到時唔會無端端又有乜野特別野…… [表情]
.......

我個日都可能會請假。因為想整整個魚缸。應該都可以早少少出發。

但一定要湊夠八個人或以上喎。唔係book 唔到房,唔著數。

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2009-09-16
引用第36樓sun2009-09-16 16:27發表的“”:
要食呢類野...下次有機去bangkok時...我介紹你一間五星酒店內的high tea... [表情]
又係百零兩個人... [表情] 唔知你有無試過了...

bangkok 我上次去果陣係 1991年,果次機場去酒店、酒店去機場塞車塞左幾個鐘,我發誓以後唔再去喎,不過過左咁多年,應該好好多喇掛……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2009-09-16
引用第39樓freezefox2009-09-16 16:30發表的“”:
我個日都可能會請假。因為想整整個魚缸。應該都可以早少少出發。
.......

平日夜晚好難搵夠八個人喎……

我、你加埋旗哥都係得三丁友……
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2009-09-16
引用第40樓火鳳凰2009-09-16 16:31發表的“”:
bangkok 我上次去果陣係 1991年,果次機場去酒店、酒店去機場塞車塞左幾個鐘,我發誓以後唔再去喎,不過過左咁多年,應該好好多喇掛…… [表情]

我通常係坐ek夜機去...去到係零晨...返酒店check-in仲可以出去食水門雞飯做宵夜...
芒果糯米飯...沙爹串燒同埋介young...仲有好正既奶茶...

next morning就坐BTS周圍去...去唐人街都會塞車架...仲要講價...
不過要食魚翅燕窩...當然係唐人街抵食又好食啦...

bangkok而家都仲係塞車...不過有左BTS就好好多了...

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2009-09-16
引用第7樓火鳳凰2009-09-16 15:29發表的“”:
$200 per head 我就介紹你去豫園 (中信城市廣場四樓),被譽為全深圳最好既上海菜,我覺得仲正過留園…… [表情] [表情]
下面呢餐食左大約 $300 (每人 $150)
.......

火兄都係識飲識食之人ar~~~~~~
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2009-09-16
引用第43樓liuming2009-09-16 16:43發表的“”:
[表情] [表情] [表情]
.......

佢係食家黎架...