• 8570閱讀
  • 190回復

[消閒飲食]深圳有咩好野食...? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2009-09-16
引用第58樓火鳳凰2009-09-16 20:49發表的“”:
日本野要等埋老狐,不如唔好一定八個人啦,最多唔要房啦…… [表情]

你唔問下迪克、麻凡、雪綸?仲有柯南或者都得啦。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2009-09-16
引用第60樓freezefox2009-09-16 21:01發表的“”:
你唔問下迪克、麻凡、雪綸?仲有柯南或者都得啦。

唔該呢幾位入黎望下……

聽講雪綸實唔得,就算加埋其他三個都只係得五條友咋喎……
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2009-09-16
我過幾日上深圳,好想試下你地講個d 餐廳
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2009-09-16
引用第62樓arsenal2009-09-16 21:09發表的“”:
我過幾日上深圳,好想試下你地講個d 餐廳 [表情] [表情] [表情]

試下啦……

你鍾意食乜野架?幾多錢 budget?

仲可以介紹多的俾你……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2009-09-16
引用第61樓火鳳凰2009-09-16 21:07發表的“”:
唔該呢幾位入黎望下…… [表情]
聽講雪綸實唔得,就算加埋其他三個都只係得五條友咋喎…… [表情]

差三個者。唔難搵既。係差在你想唔想同人去食飯者。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2009-09-16
引用第64樓freezefox2009-09-16 21:12發表的“”:
差三個者。唔難搵既。係差在你想唔想同人去食飯者。 [表情]

你好似 assume 左佢三個實得咁,等我 pm 下佢地啦……

如果佢地得既話,你話唔難搵,唔該你搵埋其餘果三個,不過唔好搵的太細個既,唔係俾人地屋企誤會我地拐帶人口……
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2009-09-16
引用第63樓火鳳凰2009-09-16 21:10發表的“”:
試下啦……
你鍾意食乜野架?幾多錢 budget?
.......

但我單人匹馬……學老狐話齋,會唔會好容易俾人忽略?

冇話特別鍾意食咩,好食就得,budget $200 以下,同埋最好近過關個邊
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2009-09-16
引用第66樓arsenal2009-09-16 21:16發表的“”:
但我單人匹馬……學老狐話齋,會唔會好容易俾人忽略? [表情]
冇話特別鍾意食咩,好食就得,budget $200 以下,同埋最好近過關個邊 [表情]

單人匹馬上深圳搵食
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2009-09-16
引用第67樓國球旗2009-09-16 21:22發表的“”:
單人匹馬上深圳搵食 [表情]

你諗左去邊

我似係個種人咩
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2009-09-16
引用第66樓arsenal2009-09-16 21:16發表的“”:
但我單人匹馬……學老狐話齋,會唔會好容易俾人忽略? [表情]
冇話特別鍾意食咩,好食就得,budget $200 以下,同埋最好近過關個邊 [表情]

一條友既話又要近過關就最好係金光華廣場,地鐵離羅湖只係一個站,行都行到過去……

可以試下廚房製造,多國 fusion 菜,環境夠大夠靚,我同旗哥麻煩都去過食下午荼……

一係就鼎泰豐,平過香港,亦較香港稍易搵位……

臨走仲可以係下面地鐵站一出既 coldstone 食炒雪糕……

另外,如果唔怕一個人食自助餐既話,可以試下係附近既領鮮,$100一個人好多野食下,雖然唔算太精緻……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2009-09-16
引用第69樓火鳳凰2009-09-16 21:31發表的“”:
一條友既話又要近過關就最好係金光華廣場,地鐵離羅湖只係一個站,行都行到過去……
可以試下廚房製造,多國 fusion 菜,環境夠大夠靚,我同旗哥麻煩都去過食下午荼……
.......

呢個就係領鮮自助餐,不過因為裡面唔俾影相,所以只可以求其影幾張︰

下面呢兩張就係炒雪糕︰

離線BBF
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2009-09-16
引用第61樓火鳳凰2009-09-16 21:07發表的“”:
唔該呢幾位入黎望下…… [表情]
聽講雪綸實唔得,就算加埋其他三個都只係得五條友咋喎…… [表情]

我搭枱得唔得呀

有野食招乎我個肚仔就得架啦
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2009-09-16
引用第71樓ballballfull2009-09-16 21:50發表的“”:
我搭枱得唔得呀 [表情]
有野食招乎我個肚仔就得架啦

而家有三個︰老狐、老火、波波夫……

十月二日你肯定得架啦可?
離線BBF
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2009-09-16
引用第72樓火鳳凰2009-09-16 21:52發表的“”:
而家有三個︰老狐、老火、波波夫……
十月二日你肯定得架啦可? [表情]

果日...星期五....八月十四喎

我好似廿日前已經請左果日假
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2009-09-16
引用第70樓火鳳凰2009-09-16 21:48發表的“”:
呢個就係領鮮自助餐,不過因為裡面唔俾影相,所以只可以求其影幾張:
.......

點解平時同你去食野時唔見你影咁多相既