• 10474閱讀
  • 116回復

[警告]永久終止newcastle戶口 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2009-09-23
引用第71樓神秘的人2009-09-23 22:43發表的“”:
你有無睇過張圖?有無追番d post?

相信無。

甚至佢可能唔係太知之前個位會員究竟犯過咩事而被一而再,再而三咁處罰。

今次管理層ban 佢 a/c 既理由,充份都不得了。我真係極度唔明白點解咁都可以質疑管理層。最重要係,原來大家講個陣,「我無睇過個post 同d 相架」、「我唔知之前佢犯過咩事架」………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2009-09-24
大家一直攪錯左一件事。

宜家唔係因為發生貼相事件,有人爆粗,然後管理層處罰涉案既人,但一個重判一個輕判!大家完完全全攪錯哂!而攪錯既原因,正正係因為大家根本都唔知前因後果,亦都唔理之前發生過咩事。我覺得係咩都唔清唔楚既情況下大條道理咁質疑管理層既做法,令我十分痛心!你知發生咩事,覺得唔妥當,於是質疑,我都仲可以接受。你講明自己唔知咩事,但卻仍然質疑………我真係唔知理據何在!!

請大家明白,ban newcastle,絕對唔係因為一次既粗口事件。係連續無數咁多次既爆粗,挑釁,引起罵戰!佢多次被投訴(唔該自己去查番辦公室既post ,如果唔知頭唔知路就……),亦因為爆粗而試過被禁言!屢勸不聽!多次警告下依然故我!無視好友既規則,當管理層無到!被ban 前一兩日因為再次辱罵會員而收到「最後通諜」!講到明係最後一次機會!講到明囉喎!!然後又黎一鑊!管理層咁都唔做野我先要投訴呀!!

至於伊巴。ok,佢唔岩。呢個連佢自己都認左。本來呢件係一件小事。佢令人張相黎玩(好坦白,係有玩,但未至於好大侮辱性,有,但屬輕徽)。只要被玩既會員,用正常途徑處理:投訴!我好肯定今次事件會係好簡單同埋和平既情況下處理。根本唔會攪到咁大件事!但newxatle卻採用最不智同埋最野蠻既方法去處理!即係,樓上半夜三更開大個音響,請問你應該上門踢爛佢度門打佢一身,定係報警哎?

報警,你岩哂!警察會告佢!你上門打人一身,你錯哂,佢之前有冇做咩都變得唔重要。因為一單原本只係嘈音滋擾既案件,就變件刑事傷人!警察只會拉你,唔會問你咩動機打人。你都幾難用呢個理由黎將你打人既行為合法化掛?!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2009-09-24
同埋我唔明點解有人會認為初犯同重犯其實分別不大………點會分別不大?

前排有個強姦犯,就係因為放出黎無耐又再犯同樣既案,被判終身監禁!呢個就係初犯同再犯既分別!初犯,大家以為你仲有得救,判你十年八載,希望你放出黎會改過。點知一放出黎又犯案!你既存在就係對社會最大既危害!再放你出黎只會令更多人受害!所以即時判終身監禁!

初犯同重犯,豈能等同視之?

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2009-09-24
呢條小學生粉人跟本上到黎就係為左撩交嗌博上位

遠果d唔講,講番ade果件事,果陣人人插ade,佢就反對,ok你反對都比個原因黎啦,但佢又講唔出論點喎,一味剩係識話ade無錯/好型,見人反對剩係識話人排斥異己,但就永遠講唔出原因/論點,後期嘈到興合合就變埋罵戰。如果佢之前都係咁既,留佢係度簡直多舊魚

而家條煩膠摺埋左,全靠係當事人功勞,雖然方法可能唔岩,但我係全力支持佢的

點解你地咁執著佢罰得輕定重呢?或者今次只係為左引導煩膠走上絕路的
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2009-09-24
引用第108樓你班友cher夠未2009-09-24 03:37發表的“”:
呢條小學生粉人跟本上到黎就係為左撩交嗌博上位
遠果d唔講,講番ade果件事,果陣人人插ade,佢就反對,ok你反對都比個原因黎啦,但佢又講唔出論點喎,一味剩係識話ade無錯/好型,見人反對剩係識話人排斥異己,但就永遠講唔出原因/論點,後期嘈到興合合就變埋罵戰。如果佢之前都係咁既,留佢係度簡直多舊魚
而家條煩膠摺埋左,全靠係當事人功勞,雖然方法可能唔岩,但我係全力支持佢的
.......

佢支持ade有pt. o架~
佢d pt.唔知係來自高x定xwant定香港討x區之嘛~
只愛足球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2009-09-24
引用第109樓迪克2009-09-24 09:41發表的“”:
佢支持ade有pt. o架~
佢d pt.唔知係來自高x定xwant定香港討x區之嘛~

個pt就係我地封閉,我地食古不化
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2009-09-24
引用第110樓你班友cher夠未2009-09-24 17:04發表的“”:
個pt就係我地封閉,我地食古不化

我地咁封閉,佢地都要黎
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2009-09-24
初初睇...我好有動力去睇...想了解下講d咩...

點知...愈睇愈大段...愈睇愈唔對路...

所以我唯有放棄...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2009-09-24
引用第112樓sun2009-09-24 17:57發表的“”:
初初睇...我好有動力去睇...想了解下講d咩...
點知...愈睇愈大段...愈睇愈唔對路...
所以我唯有放棄... [表情]

你唔駛專登入黎話比人你放棄左睇呢個topic 者。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2009-09-24
引用第113樓freezefox2009-09-24 18:00發表的“”:
你唔駛專登入黎話比人你放棄左睇呢個topic 者。 [表情]

本來我真係無咁既需要架...

只係你今日屈我...話我扮唔知...

我未入黎睇下究竟點大件事到我會知...但要扮唔知囉...

點知睇左幾頁...就長篇大論...咁我都無能為力架...

點知你又入黎咁話我嘞...

可憐呀...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2009-09-24
引用第114樓sun2009-09-24 18:06發表的“”:
本來我真係無咁既需要架...
只係你今日屈我...話我扮唔知...
.......

再係到吹水比人鬧架啦。番去吹水版先玩啦。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2009-09-25
引用第106樓freezefox2009-09-24 00:09發表的“”:
即係,樓上半夜三更開大個音響,請問你應該上門踢爛佢度門打佢一身,定係報警哎?
報警,你岩哂!警察會告佢!你上門打人一身,你錯哂,佢之前有冇做咩都變得唔重要。因為一單原本只係嘈音滋擾既案件,就變件刑事傷人!警察只會拉你,唔會問你咩動機打人。你都幾難用呢個理由黎將你打人既行為合法化掛?!

呢句比喻得好岩。。