• 977閱讀
  • 11回復

[20/12]「十幾年換幾次畫」伊健咀舒淇考驗蒙嘉慧 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線鬼影炎光

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2009-12-21

闊別紅館 11年的鄭伊健前晚再踏上舞台舉行演唱會,大批圈中好友現身捧場,近年屢傳與他感情不穩的女友蒙嘉慧( YoYo)全程在台下打氣,而好拍檔舒淇則擔任嘉賓與伊健台上纏綿,兩人還輕輕一吻,未知 YoYo會否打翻醋埕,尾聲伊健一頭濕髮現身時呈現 M字額,露出中年危機。

一連兩場的《鄭伊健友情歲月 09演唱會》前晚在紅館開鑼,全場爆滿,伊健一向人緣甚佳,當晚不少圈中好友現身捧場,其中女友蒙嘉慧更坐足全場為他打氣。相隔 11年伊健再踏紅館舞台,他似是有感而發說:「轉眼就十幾年,換畫都換左幾次,你地拍手係咪即代表而家同隔黎果個係最開心。」不知是否他的真心剖白?!

當晚伊健換上多套靚衫出場,但相當密實,就連擔任嘉賓的性感尤物舒淇也包到密,為伊健演唱《情路狂奔》時伴舞,兩人更大跳貼身舞,互相依偎,不知是否因為女友 YoYo在場怕她打翻醋埕,故此伊健和舒淇最親密都只是輕輕一吻,錫完後兩人立即彈開,之後舒淇便落台,伊健說:「我都要多謝導演劉偉強,因為佢放舒淇假,佢先可以係拍戲時候抽時間黎幫我演出。」伊健當晚也有大跳勁舞,但當他企在男舞蹈員背脊上時卻有點論盡,幸好未有跌下來大出洋相。此外伊健又唱出師傅羅文的《前程錦繡》。

約 11點完騷,雖然伊健已返回後台兼且紅館廣播請觀眾離場,但現場有觀眾仍不肯離開大叫安哥,接著伊健濕著頭換上凸點白低胸 Tee及黑褲現身,他說:「我出黎諗住同大家講拜拜,真係唱晒D歌,冇排過其他歌啦。」但幾經 fans要求,最後伊健和現場觀眾一同合唱《一對對》,但見伊健梳起前額頭髮, M字額相當明顯,露出中年男士危機。

===========================================================
次次做左伊面既女友, 人氣都會直插, 如果真係再換, 下一個又會係邊個?
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2009-12-21
甘我覺得蒙嘉慧靚過舒淇

起馬未比人睇晒先
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2009-12-21
引用第1樓三郎2009-12-21 17:49發表的“”:
甘我覺得蒙嘉慧靚過舒淇
起馬未比人睇晒先 [表情] [表情]

離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2009-12-21
甘我覺得蒙嘉慧靚過舒淇

離線工藤新一
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2009-12-21
但係如果比人睇晒之後可以咁紅...
我諗佢都肯架....
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2009-12-21
引用第4樓工藤新一2009-12-21 20:37發表的「」:
但係如果比人睇曬之後可以咁紅...
我諗佢都肯架.... [表情]

甘又唔好講到個個都係甘
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2009-12-23
甘我覺得蒙嘉慧靚過舒淇

如果比人睇哂...應該係舒淇反敗為勝喎...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2009-12-23
認真, 我唔覺豬皮好靚 or 好吸引
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2009-12-23
引用第7樓鬼影炎光2009-12-23 14:54發表的“”:
認真, 我唔覺豬皮好靚 or 好吸引

佢既靚根本唔係黎至樣...而係氣質...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2009-12-23
引用第8樓sun2009-12-23 14:55發表的“”:
佢既靚根本唔係黎至樣...而係氣質... [表情]

死了.......我都唔覺添
離線loklok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2009-12-23
引用第8樓sun2009-12-23 14:55發表的“”:
佢既靚根本唔係黎至樣...而係氣質... [表情]

佢有氣質咩
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2009-12-23
引用第10樓loklok2009-12-23 15:03發表的「」:
佢有氣質咩 [表情]

x2