• 4120閱讀
  • 95回復

[3/1] 古仔三入十大 成港片金雞 阿凡達6532萬稱霸09票房 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2010-01-04
引用第29樓reve2010-01-04 17:30發表的“”:
睇過:
09年最高票房十大非港產片
1.《阿凡達》(上映中)  65,322,518
2.《變形金剛:狂派再起》  48,115,274
.......

The Curious Case of Benjamin Button
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2010-01-04
引用第28樓火鳳凰2010-01-04 17:27發表的“”:
你講巴閉就當然無鐵達尼巴閉啦,我識有人睇左五次,呢套最多咪睇兩次…… [表情]

鐵達尼.....我去左戲院睇4次.........

仲未計係屋企睇DVD~
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2010-01-04
引用第30樓火鳳凰2010-01-04 17:31發表的“”:
The Curious Case of Benjamin Button

系喔!
原來miss佐呢部!!
上網睇∼
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2010-01-04
引用第31樓鬼影炎光2010-01-04 17:32發表的“”:
鐵達尼.....我去左戲院睇4次......... [表情]
仲未計係屋企睇DVD~

我只係去戲院睇左一次……

肥溫吸引唔到我睇第二次……
離線雪綸
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2010-01-04
引用第28樓火鳳凰2010-01-04 17:27發表的“”:
你講巴閉就當然無鐵達尼巴閉啦,我識有人睇左五次,呢套最多咪睇兩次…… [表情]

係lor係lor....
titanic我係電視都睇左好多次~
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2010-01-04
引用第33樓火鳳凰2010-01-04 17:33發表的“”:
我只係去戲院睇左一次…… [表情]
肥溫吸引唔到我睇第二次…… [表情]

果時我小六嘛, 同學又睇, 屋企又睇, 自己又睇, 又同朋友睇

我係沉船開始果個位最吸引我~
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2010-01-04
引用第35樓鬼影炎光2010-01-04 17:37發表的“”:
果時我小六嘛, 同學又睇, 屋企又睇, 自己又睇, 又同朋友睇
我係沉船開始果個位最吸引我~

臨尾配埋首主題曲真係陶醉到不得了.........

我仲買左vcd
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2010-01-04
引用第36樓廢托2010-01-04 17:40發表的“”:
臨尾配埋首主題曲真係陶醉到不得了.........
我仲買左vcd

我買左DVD.........真係好正! 3個鐘係初初悶少少之後都冇咩悶場~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2010-01-04
引用第20樓火鳳凰2010-01-04 17:17發表的“”:
全球紀錄可能破到,不過美國紀錄估計過唔到鐵達尼…… [表情]

咁快就知?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2010-01-04
引用第27樓雪綸2010-01-04 17:24發表的“”:
咁其實佢都唔係真係好巴閉咋喎 [表情]
當平時睇戲...普通一張飛...平均$50
佢而加哩套...平均一張$100...
.......

但你又要咁諗喎,平時50蚊一張飛,吸引到1萬人睇(舉例)。

但你150 蚊張飛,理論上,應該係會少左人睇架喎…………可能得番三千。

但宜家仍然有一萬人睇既話,即係人數一樣,都應該巴閉D。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2010-01-04
引用第39樓freezefox2010-01-04 18:22發表的“”:
但你又要咁諗喎,平時50蚊一張飛,吸引到1萬人睇(舉例)。
.......

price 高左, Qd 就會低左

但係呢套係威係哂 .. 所以即使 price 高左 .. Qd 都係好高~

不過如果 price 同普通戲一樣 .. Qd 肯定更加高咁解啫
離線JHELSEA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2010-01-04
3.《 2012末日預言》  47,016,682
4.《哈利波特——混血王子的背叛》  45,526,732
7.《翻生侏羅館 2》  28,272,022
8.《奇幻逆緣》  24,403,928

09年最高票房十大港產片
2.《赤壁──決戰天下》 23,713,573
3.《 Laughing Gor之變節 15,662,535
4.《竊聽風雲》 15,452,595
5.《風雲 II》(上映中) 15,314,329
6.《新宿事件》 13,913,420
7.《游龍戲鳳》 12,613,830
10.《大內密探零零狗》 8,799,679

阿凡達過幾日睇
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2010-01-04

8.《奇幻逆緣》  24,403,928

09年最高票房十大港產片

5.《風雲 II》(上映中) 15,314,329

原來上年入場睇戲睇得好少
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2010-01-04
10.《崖上的波兒》  23,487,623

1.《家有囍事 2009》 24,655,932
3.《 Laughing Gor之變節》 15,662,535
6.《新宿事件》 13,913,420

好難得一年內睇超過5套劇
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2010-01-04
2.《變形金剛:狂派再起》  48,115,274
4.《哈利波特——混血王子的背叛》  45,526,732
5.《沖天救兵》  33,295,722