• 1575閱讀
  • 19回復

[13/1] 唔會蠢到半裸做法事 周秀娜自爆獨門吸金法 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線鬼影炎光

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-01-14

近一年豬籠入水的周秀娜笑指並非靠高人做推金法事催運,反而最愛大啖金箔壽司吸金。

祖籍潮州的周秀娜由寂寂無聞的模特兒,升呢成為吸金潮模,半年荷包進賬約 600萬,近日卻被指曾向高人求助,並接受半裸推金法事。身在日本的周秀娜否認傳聞,她自爆獨門吸金大法是狂吃金箔壽司以及到車公廟轉風車求增運程。

自稱茅山師傅的歐陽國富誘騙 o靚模案哄動全城,其實不少娛圈中人都篤信玄學術數,去年在書展彈出、短短半年便吸金約 600萬的周秀娜,近日被指曾向一茅山師傅求助,並半裸進行推金法事。

昨日有報道指周秀娜早前在 49日內進行了 7次推金法事,又指她會於法事前齋戒三天,並用七色花沖涼,當法事進行時,她會半裸躺在師傅前,師傅則把金箔放在她身上,然後由頸開始推到腳,直至金箔完全滲入身體為止,每隔 7日做一次,直至做足 7次才完成整個程序。
身在日本的周秀娜對進行推金法事一笑置之,她昨日在電話說:「好無聊,我雖然幾迷信,但唔會做呢D咁愚蠢既野,我就冇將金箔推入身體,不過都有獨門吸金法,就係食金箔壽司,我岩岩先食左兩件落肚,金箔而家仲留係個胃度,仲靈過推金。」

拒為行運亂信巫術
周秀娜指做藝人運氣很重要,但不會為了行好運而亂信巫術,她又謂最迷信只是年初三到車公廟轉風車,祈求整年行大運。
歐陽國富被指與圈中人稔熟,有指鍾欣桐(阿嬌)與歐陽國富同是本月 21日生日,所以阿嬌覺得大家投緣,更帶過方力申往見面,方力申日前便承認識得歐陽國富,不過 Twins經理人霍汶希日前已否認 Twins認識該茅山師傅。

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100113&sec_id=462&subsec_id=830&art_id=13620434
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-01-14
生果日報可信性
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-01-14
引用第1樓Kama-gotchi2010-01-14 09:25發表的“”:
生果日報可信性 [表情]

呢個點都比佢話食金箔壽司會轉運可信吧
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-01-14
引用第2樓鬼影炎光14-01-2010 09:27發表的“”:
呢個點都比佢話食金箔壽司會轉運可信吧 [表情]

人地擺明敷衍班記者就算架啦。

四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-01-14
引用第3樓Kama-gotchi2010-01-14 09:29發表的“”:
人地擺明敷衍班記者就算架啦。
[表情]

咁都比佢諗到......金箔壽司...........真係服左佢
離線亨利仔仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-01-14
阿gill都比人推過
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-01-14
版主,揀 D 有討論價值既新聞 post 啦
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-01-14
引用第4樓鬼影炎光2010-01-14 09:38發表的“”:
咁都比佢諗到......金箔壽司...........真係服左佢 [表情] [表情]

佢又o岩wor...推咩鬼ar...食仲快~
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-01-14
見倒佢呢副專容...真係唔做小姐浪費哂...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-01-14
引用第6樓國球旗2010-01-14 10:51發表的“”:
版主,揀 D 有討論價值既新聞 post 啦 [表情] [表情]

娛樂新聞都係吹水同埋亂寫.......

有討論價值既八卦新聞......真係好少, 不過我會盡力搵!

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-01-14
引用第8樓sun2010-01-14 12:39發表的“”:
見倒佢呢副專容...真係唔做小姐浪費哂... [表情]

可能已經係...
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-01-14
引用第10樓liuming2010-01-14 16:17發表的“”:
可能已經係... [表情]

唔岩你口味啦...呢d...

離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-01-14
引用第11樓sun2010-01-14 17:34發表的“”:
唔岩你口味啦...呢d... [表情]

食得唔好............
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-01-14
引用第12樓tc22182010-01-14 17:38發表的“”:
食得唔好............ [表情] [表情]

咁大...岩哂你...

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-01-14
引用第11樓sun2010-01-14 17:34發表的“”:
唔岩你口味啦...呢d... [表情]

咁就唔o岩la...

你問十個男人,十個都會仆住去....