• 6551閱讀
  • 110回復

關於881903新聞問題(#98) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2010-04-30
引用第28樓國球旗30-04-2010 21:45發表的“”:
置頂同隱藏無分別 [表情] [表情]

四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2010-04-30
引用第29樓Gabriel30-04-2010 21:47發表的“”:
唔置頂都沉架啦 [表情]

個人建議,四大聯賽轉會解除置頂

因為已經到季尾了

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2010-04-30
引用第31樓Kama-gotchi2010-04-30 21:50發表的“”:
[表情] 個人建議,四大聯賽轉會解除置頂
因為已經到季尾了 [表情] [表情]

同意
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2010-05-01
??

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2010-05-04
果然係隱藏帖...

隱藏到我都唔記得入黎睇
離線plmplm
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2010-05-04
DEL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2010-05-05
引用第34樓Gabriel04-05-2010 10:29發表的“”:
[表情] 果然係隱藏帖...
隱藏到我都唔記得入黎睇 [表情] [表情]

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2010-05-05
就黎一個星期啦

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2010-05-06
我宜家先见到!

不过大家都分析得几好,重质不重量,发文者应该自己阅过全文先转发,同埋要考虑篇文带来的信息同回响。
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2010-05-06
咁有咩總結先

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2010-05-06
引用第39樓Kama-gotchi06-05-2010 21:36發表的“”:
[表情] 咁有咩總結先

一開始就總結左架啦啵

所以我既結論係:到目前為止,我決定不禁止好友們出881903既新聞。

最後,我希望大家以後見到881903既新聞唔好作出一啲無意義既回覆,如:「又係881903」、「商台互動吹水組」等,亦都唔希望大家針對貼出881903既會員作出無謂既批評。
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2010-05-12
傳聞消息, 係唔係最起碼最起碼要加番個「傳」字係標題? 「紅軍賣阿古蘭尼」, 係官網消息? 係會方確認咗? 係球員自己講的? 原來只The Sun講的, 而英文原文就連一句quote都無。

http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=87436

各樓主有權貼唔同出處的新聞, 睇的人都有權唔想次次一開就半版低劣的新聞。出標題的, 係事實就事實, 係傳聞就話係傳聞, 係評論就話係評論, 要求唔算太過份嘛? 好耐之前已經討論過照copy and paste原文標題唔係借口, 就好似話「藍軍」, 無人知係指Birmingham, 一樣照出。

睇的人, 回應就鼓勵咗咁的行為, 而且樓主都唔會有反應。唔講出黎, 又自己焗氣, 同樣事情繼續發生, 可以點?
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2010-05-12
引用第41樓posouth12-05-2010 12:06發表的“”:
傳聞消息, 係唔係最起碼最起碼要加番個「傳」字係標題? 「紅軍賣阿古蘭尼」, 係官網消息? 係會方確認咗? 係球員自己講的? 原來只The Sun講的, 而英文原文就連一句quote都無。
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=87436
各樓主有權貼唔同出處的新聞, 睇的人都有權唔想次次一開就半版低劣的新聞。出標題的, 係事實就事實, 係傳聞就話係傳聞, 係評論就話係評論, 要求唔算太過份嘛? 好耐之前已經討論過照copy and paste原文標題唔係借口, 就好似話「藍軍」, 無人知係指Birmingham, 一樣照出。
.......

個標題查實係照cop from 881903既原文...

如果大家無其他意見既話...我可以睇緊d....根據我自己既判斷去盡量改到清楚d...容易明白d

不過當然最好都係大家睇清楚d
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2010-05-12
引用第41樓posouth12-05-2010 12:06發表的“”:
.......

無錯

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2010-05-12
引用第42樓Gabriel12-05-2010 12:25發表的“”:
個標題查實係照cop from 881903既原文...
如果大家無其他意見既話...我可以睇緊d....根據我自己既判斷去盡量改到清楚d...容易明白d [表情]
.......

呢個問題其實唔係要個版主去做架嘛?

下下要你去改?咪無佐呢個討論帖既原意、共識囉。