• 4211閱讀
  • 57回復

[國際賽]球迷選西班牙世盃大軍 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線fwl0610

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-04-30
每個球迷都有自己的心水之選,西班牙《馬卡報》公佈早前的投票結果,為教練迪保斯基預選世界盃陣容,巴塞3將域陀華迪斯、柏度洛迪古斯和布斯基斯同告入選。

從西班牙球迷投票結果顯示,華倫西亞前鋒韋拿仍然是國內最受歡迎射手,獲得110,947票支持,而受傷的利物浦射手費蘭度托利斯,亦無損地位。

除了卡斯拿斯、碧基、佩奧爾、沙維、恩尼斯達等主力之外,球迷的心水亦選出了巴塞門將域陀華迪斯,作為3號門將,而小將柏度洛迪古斯亦告入圍。球迷心水,能否打動迪保斯基呢?

《馬卡報》球迷選出西班牙世盃大軍:
門將:卡斯拿斯(109,348)、連拿(98,004)、域陀華迪斯(73,103)

後衛:碧基(110,169)、佩奧爾(110,088)、沙治奧拉莫斯(108,892)、艾比奧爾(108,292)、艾比路亞(104,372)、卡迪維拿(103,538)、馬真拿(62,083)

中場:大衛施華(110,410)、沙維(110,406)、恩尼斯達(109,892)、法比加斯(109,702)、沙比阿朗素(107,143)、捷國斯拿華斯(93,545)、布斯基斯(78,217)、柏度洛迪古斯(77,575)、桑馬達(76,200)

前鋒:韋拿(110,947)、費蘭度托利斯(110,182)、洛蘭迪(92,925)、尼格度(72,006)
()內為票數

http://www.881903.com/Page/ZH-TW/newsdetail.aspx?itemid=225034&csid=504_1706
1條評分
Gabriel 好友元 -100 - 2010-04-30
離線CHUCK
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-04-30
俾我揀 我一定揀魯爾
離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-04-30
呢個陣真係 ok~ 選 Pedro 做下 sub 都唔錯呀
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-04-30
西班牙咁多人才 真係揀邊個都咁完整 拎唔拎到世界盃已經唔係睇球員質素 要睇教練功力
離線Presto
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-04-30
條中場真係
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-04-30
引用第1樓LongDsuccess2010-04-30 15:35發表的“”:
俾我揀 我一定揀魯爾 [表情]

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-04-30
引用第3樓呀威2010-04-30 15:56發表的“”:
西班牙咁多人才 真係揀邊個都咁完整 拎唔拎到世界盃已經唔係睇球員質素 要睇教練功力

係,質數冇得再有挑剔,係睇教練功力,依家係邊個教
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-04-30
引用第6樓utadahikaru202010-04-30 16:06發表的“”:
係,質數冇得再有挑剔,係睇教練功力,依家係邊個教 [表情]

迪保斯基
離線蕃薯廠
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-04-30
維拉利爾個辛拿係咪已經好老? 西班牙有d球員我唔熟, 呢個陣容入面邊個係防中?
離線CopoeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-04-30
引用第1樓LongDsuccess2010-04-30 15:35發表的“”:
俾我揀 我一定揀魯爾 [表情]

同志
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-04-30
引用第7樓呀威2010-04-30 16:07發表的“”:
迪保斯基

佢教西班牙,應該會好過之前條友仔

當年佢教皇馬果時,係皇馬既盛世,不過最唔滿意既係簽左朗拿度之後,魯爾被迫打後一格,另外搞到摩連迪斯冇左正選

http://zh.wikipedia.org/zh/%E8%BF%AA%E4%BF%9D%E6%96%AF%E5%9F%BA
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!Jhs6TUOBGB5L8PsoyaDwpA--/article?mid=52
離線托利斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-04-30
域陀華迪斯。。
打得好好咩

柏立連影都沒有
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-04-30
引用第8樓蕃薯廠2010-04-30 16:16發表的“”:
維拉利爾個辛拿係咪已經好老? 西班牙有d球員我唔熟, 呢個陣容入面邊個係防中?

1. yes

2.沙比阿朗素,布斯基斯

辛拿~佢冇入選好正常,完全唔覺得佢勁(起西班牙國家隊裡面)
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-04-30
引用第11樓托利斯2010-04-30 16:22發表的“”:
域陀華迪斯。。 [表情]
打得好好咩 [表情]
柏立連影都沒有 [表情]

佢唔發神經果時好神,近排歐聯佢表現好好
離線托利斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-04-30
引用第13樓utadahikaru202010-04-30 16:25發表的“”:
佢唔發神經果時好神,近排歐聯佢表現好好

卡斯拿斯神既原因係因為皇馬班後防垃圾。。卡斯拿斯要成日救波。。
域陀華迪斯?既原因係因為巴塞條防線太強。佢冇咩波要搏。。。