• 1750閱讀
  • 25回復

[英超]紐卡素夏天無銀用 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線KarimBenzema
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2010-05-10
It is clear to the Board that no organisation can be successful, until the financial position is stabilised.

The first team squad that won the Championship this year will form the basis of the team for next season in the Premier League. There is no plan for new capital outlay on players.
[ 本文被Gabriel在10-05-2010 19:35重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2010-05-10
引用第12樓諗唔到改咩名好2010-05-10 18:48發表的“”:
佢不知幾想甩身
甩唔到之嘛 [表情]

之前有人出80m同佢買佢話唔夠, 係都要100m, 跟住又話唔l放
[ 本文被KarimBenzema在2010-05-10 21:47重新編輯 ]
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2010-05-10
警告:注意字眼、用詞
離線太伊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2010-05-10
引用第14樓諗唔到改咩名好2010-05-10 19:24發表的“”:
無必要搵個最差既例子比較喎 [表情]

樸茅既欠債同Ashley呢兩年既投資差唔多架咋喎……
一個正常既生意人其實應該早就由得間球會破產算數架啦…
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2010-05-10
引用第18樓小伊子2010-05-10 19:35發表的“”:
一個正常既生意人其實應該早就由得間球會破產算數架啦… [表情]

佢只係執番自己惹番黎既蘇州屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2010-05-10
真係火都黎
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2010-05-10
引用第9樓小伊子2010-05-10 18:38發表的“”:
Their announcement comes following operating losses over the last two financial years which could amount to almost £70 million.
Ashley真係慘
係咁蝕錢落Newcastle度
仲要係咁畀班球迷鬧… [表情]

ashley 真係慘?

佢好似係自己攞黎架喎!

佢自己本身錢唔算多,但係無端端走去學人買間球會,跟住又唔做 due diligence,買完先知間球會原來有欠債同埋已經駛左某的之後 sponsor 既錢 (呢的簡直係普通常識,大部份球會都會咁做),呢的係連一個好普通既生意人都唔會犯既錯!

之後又亂搞行政,玩到間球會降班,蝕上加蝕,然後有人出錢買,佢又唔肯低價賣!
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2010-05-10
引用第18樓小伊子2010-05-10 19:35發表的“”:
一個正常既生意人其實應該早就由得間球會破產算數架啦… [表情]

正常既生意人就舊年 80m 放左啦,駛鬼間球會破產咩,係佢自己係都唔肯……

同埋點可以用樸茅同紐卡素比,紐卡素係英冠既入場人數唔止 double 樸茅係英超既人數,兩者既商業價值同 branding 差天共地!

註︰今個球季樸茅係英超平均入場人數 18,249,紐卡素係英冠既平均入場人數 43,387
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2010-05-10
引用第21樓火鳳凰2010-05-10 21:20發表的“”:
ashley 真係慘?
佢好似係自己攞黎架喎!
.......

80m都唔放
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2010-05-10
引用第23樓KarimBenzema2010-05-10 21:28發表的“”:
80m都唔放 [表情]

佢諗住博佢上返黎起碼值返 200m 嘛……

呢條友成日諗住自己當年 250m 買入既,係都要收返一大筆……

大佬,你之前自己做左老親,無 check 清楚先買,計埋晒的負債同先駛未來錢,根本就唔值 250m……

自己 on 車車買貴野,又唔肯 stop loss,成日就發夢妄想自己可以收返晒筆錢……
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2010-05-10
引用第24樓火鳳凰2010-05-10 21:31發表的“”:
佢諗住博佢上返黎起碼值返 200m 嘛……
呢條友成日諗住自己當年 250m 買入既,係都要收返一大筆……
.......

佢只會得到好似上次咁唔敢入球場睇波既下場