• 6795閱讀
  • 89回復

[緊急]好友論壇租server之續約資金集資事宜 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪神

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-05-17
直至2010年4月30號,作為支付好友論壇server租金既戶口所剩餘既金額為: $7,035.21

如果租server的公司及其服務計劃繼續不變,每年需要支付$9,000租金(有回贈優惠,不過仍需先交足$9,000租金)。

今次集資目標跟上次一樣,戶口餘額需足夠應付未來兩年既server租金,即$9,000 x 2年 = $18,000

減去現時戶口剩餘金額(最低存款金額為$5,000,否則會收取服務費),即今次集資最少需要$18,000(目標)-$7,000(現有)+$5,000(最低存款額) = $16,000,並需要於2010年8月31號前籌得$9,000(第一年租金)+$5,000(最低存款額) = $14,000以支付來年租金

現希望各位好友略盡綿力,幫助好友論壇應付租server既開支。

捐款詳細內容:

1.入數戶口為: 匯豐銀行 442-172227-292
2.過數後務必將收據以任何方式(論壇pm、msn 及 e-mail (msn及e-mail均在本人profile) etc.)給我,以作紀錄之用。
3.如用非匯豐或恆生銀行進行過數,或於海外入賬,可能會收取手續費,捐款前請先向有關銀行查詢,實際捐款金額並不會包括以上手續費,敬請留意。
4.是次捐款全屬自願性質,捐款如否並不會影響各會員於論壇上任何權利、責任,會員仍需遵守好友總版規及各分版版規規定,同時已捐款之好友亦不會享有任何特權。
5.捐款沒有最低及最高限額,全屬自願性質。
6.已捐款之會員如被永久終止服務,該筆捐款並不會退還。
[ 本文被迪神在2010-05-17 18:16重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-05-17
手頭一鬆d就去入錢
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-05-17
另外3月20號有人入左錢入戶口,請問係邊位好友,可否比番收劇我作紀錄~~~
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-05-17
又話得番4000蚊
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-05-17
引用第3樓三郎2010-05-17 13:42發表的“”:
[表情] 又話得番4000蚊

加番回贈~
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-05-17
引用第4樓迪神2010-05-17 13:43發表的“”:
加番回贈~ [表情]

係wo

幾時係最遲交錢比租?
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-05-17
引用第5樓三郎2010-05-17 14:00發表的“”:
係wo
幾時係最遲交錢比租?

應該係9月尾,上次都係9月尾cut的,預早d,即係8月要籌到最少一年既費用~
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-05-17
引用第6樓迪神2010-05-17 14:05發表的“”:
應該係9月尾,上次都係9月尾cut的,預早d,即係8月要籌到最少一年既費用~

甘應該係頭post寫埋最後限期..
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-05-17
引用第7樓三郎2010-05-17 14:14發表的“”:
[表情] 甘應該係頭post寫埋最後限期..

加ed~
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-05-17
仲有七千蚊剩,計左呢度大 b 兄送出既 1000蚊未?

http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=75284&page=e#a
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-05-17
引用第9樓火鳳凰2010-05-17 14:40發表的“”:
仲有七千蚊剩,計左呢度大 b 兄送出既 1000蚊未?
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=75284&page=e#a

大b兄係eve_lbl85??

未啦,7千蚊都講左係up to 4月尾~
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-05-17
引用第10樓迪神2010-05-17 14:44發表的“”:
大b兄係eve_lbl85?? [表情]
未啦,7千蚊都講左係up to 4月尾~ [表情]

即係加埋果一千有八千,我自己係 YFF 另外一的遊戲都贏左少少錢,我聽日或者後日睇下邊日得閒入多一千,令到個戶口起碼有九千,可以應付下一次交款先……

其實係唔係好似上一次咁樣係吹水版開個 TOPIC 募捐效果會較好?擺係呢度既話,個個入完黎睇完就算……
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-05-17
引用第11樓火鳳凰2010-05-17 14:50發表的“”:
即係加埋果一千有八千,我自己係 YFF 另外一的遊戲都贏左少少錢,我聽日或者後日睇下邊日得閒入多一千,令到個戶口起碼有九千,可以應付下一次交款先…… [表情]
其實係唔係好似上一次咁樣係吹水版開個 TOPIC 募捐效果會較好?擺係呢度既話,個個入完黎睇完就算…… [表情]

多謝你~

會開的了~
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-05-17
估唔到甘快夠數...
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-05-17
引用第13樓三郎2010-05-17 14:54發表的“”:
[表情] 估唔到甘快夠數...

目標係 11000,有排都唔夠數呀,同志仍需努力……