• 1972閱讀
  • 32回復

[英超]維拉拒絕出售米拿到曼城 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2010-05-20
引用第14樓kcwjames252010-05-20 15:50發表的“”:
維拉 [表情]
維拉 need to buy more players ! Don't always play by 11 guys !! [表情]

Agree
見佢季尾係咁失分真係心酸
離線KarimBenzema
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2010-05-20
Lescott都22啦, 28m啦
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2010-05-20
引用第8樓victorally2010-05-20 14:42發表的“”:
其實維拉個陣都靚爆
係差部入球機

靚爆 唔係掛……

我覺得維拉的問題係進攻太單調,作客打穩守突擊戰術的確奏效,但一返到主場就好似唔識打咁,好多時都係直接斬入去,無第二招

維拉主客場成績英超排名︰

主場︰12
作客︰3
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2010-05-20
引用第13樓chun14242010-05-20 15:26發表的“”:
以維拉黎講, 最佳既後備攻擊球員奈何真係得希斯基同埋迪科尼素
輸緊波同埋和緊波實情調動都唔係一種好既方法, 原班人馬其實可能仲好
贏緊波除非大勝, 否則都唔換就真係 [表情] [表情] [表情]
.......

今季好多次都見到維拉咁換人︰

Carew OUT, Heskey IN

兩個作用一樣,都唔知換黎做乜
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
離線hohoho2
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2010-05-20
引用第18樓arsenal2010-05-20 18:35發表的“”:
.......

球迷鐘意卡維,領隊鐘意希斯基,所以要滿足兩邊需要就要咁換
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2010-05-20
引用第17樓arsenal2010-05-20 18:31發表的“”:
靚爆 [表情] 唔係掛……
我覺得維拉的問題係進攻太單調,作客打穩守突擊戰術的確奏效,但一返到主場就好似唔識打咁,好多時都係直接斬入去,無第二招
.......

主客差咁遠既
離線Kenny
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2010-05-20
維拉

要買多d人先得嫁
離線victorally
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2010-05-20
引用第17樓arsenal2010-05-20 18:31發表的“”:
靚爆 [表情] 唔係掛……
.......

你同阿仙奴比當然仲有矩離啦

維拉本身打法就唔立體
往往講既係默契同個人技術
所以要fit佢打法既球員亦得之不易
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2010-05-20
引用第18樓arsenal2010-05-20 18:35發表的“”:
.......

呢屠我都想知...
如果要解釋既, 我自己會覺得無人值得換走...
中場三寶young, milner, downing 三者都可以做出同樣既效果, 就係邊線出波
留返agbonlahor 做反擊, 留返petrov 打防守, 又唔想打小個後防
唯有咁換, 唔知呢個算唔算解釋呢

問題其實都係中前場無咩有質素既人用姐
希斯基? 同卡維咪一樣..
但無咩點試下用迪科尼素,, 呢條友雖然年輕但有速度,, 只係比佢係足總盃同埋尾既聯賽踢下真係錯...
中場得sidwell, delph 呢場個中場中球員, 對進攻無咩作用......
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2010-05-20
引用第22樓victorally2010-05-20 23:23發表的“”:
你同阿仙奴比當然仲有矩離啦 [表情]
維拉本身打法就唔立體
往往講既係默契同個人技術
.......

同曼城、熱刺,甚至愛華頓比都係輸蝕

我覺得如果維拉的打法都仲係咁既話,第五、六位係佢地的極限
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2010-05-20
引用第23樓chun14242010-05-20 23:25發表的“”:
呢屠我都想知...
如果要解釋既, 我自己會覺得無人值得換走...
中場三寶young, milner, downing 三者都可以做出同樣既效果, 就係邊線出波
留返agbonlahor 做反擊, 留返petrov 打防守, 又唔想打小個後防
.......

中前場欠缺有質素球員係一個問題,戰術單調係更大的問題

不過,前者影響後者,有時都冇辦法
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2010-05-20
引用第25樓arsenal2010-05-20 23:37發表的“”:
中前場欠缺有質素球員係一個問題,戰術單調係更大的問題
不過,前者影響後者,有時都冇辦法 [表情]

要奧尼爾有幾個唔錯既翼鋒轉型又難啲既
而家只係可以相信奧尼爾姐
佢一手執到維拉上到前列位置, 一定有佢既能力既
見佢上年買既球員都打得okay丫, 唐寧.. 哥連斯.. 鄧尼.. 禾洛克
我而家希望可以入多幾個中前場人姐, 唔一定要星
實而不華, 可以隨時轉攻擊模式姐, 唔係既要同利記, 曼城, 拖肥仲未夠爭
離線yuenchungig
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2010-05-21
維拉繼續加油
離線victorally
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2010-05-21
引用第24樓arsenal2010-05-20 23:31發表的“”:
同曼城、熱刺,甚至愛華頓比都係輸蝕 [表情]
我覺得如果維拉的打法都仲係咁既話,第五、六位係佢地的極限

曼城熱刺比維拉優勝既其一點, 就係一個射手

而講開愛華頓....
近幾年發覺佢地買埋好多易傷既人
今年阿廸, 費拉, 耶古, 沙夏, YOBO輪住傷...得卡希同派拿係少傷(只限今年)
係, 陣容一年勁過一年, 可惜傷下踢下咁

當然, 奧尼爾唔鍾意變, 係佢既特處
可圈可點喇
[ 本文被victorally在2010-05-21 00:27重新編輯 ]
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2010-05-21
引用第7樓chun14242010-05-20 14:17發表的“”:
岩丫, 維拉要保持原班人馬再加球員先有望繼續打上去

加人?

維拉打嚟打去都係嗰 11 個