• 4347閱讀
  • 50回復

[意見]有關HATTRICK版主濫用權力的意見 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線jaypoon

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-05-20
監於本人於HATTRICK版內TOPIC為"香港第二 -- JJ Football Club 熱烈慶賀區"一文中,

於五月二十日下午5:24發出的POST
"恭喜獲四月份最佳文章"
被評為"操作理由︰惡意灌水"並扣下50好友元一事頗有意見.
現在提出希望各位提出意見, 評評理. 希望各位可以不要針對個人,
針對事件本身!!

首先個人認為本人發出恭喜獲四月份最佳文章並非沒有意思(難道我的文章獲獎了, 我發放一個祝賀POST也不可以嗎?)
第二本人於文章內在此前並沒有發放過任何獲四月份最佳文章的恭賀!(如果說我一而再, 再而三的發放恭賀POST, 那麼我抵死! 為什麼我發一個恭賀POST給自己的文章會被評為"惡意灌水"呢? hattrick版已經很久沒有最佳文章了, 難道讓此版水靜河非是好事嗎?)
第三"四月份最佳文章"為五月十日才公佈, 我於五月二十日提出來有什麼問題, 難道我出post有時限性嗎? 要限定三日或五日內出post嗎? 因為之前並沒有發放過任何獲四月份最佳文章的恭賀, 可能還有很多好友未知此事呢!

最後我必須聲明
(第一) 不是想將事件小事化大, 老實來說50好友元對我不是什麼, 只是覺得某版主是針對人, 並非針對事件本身有所不快!! 之前有不少post一個字也沒有, 只加一個表情, 你唔去罰佢? 我出一個有意思, 全新內容, 之前沒有出過的post卻被評為"惡意灌水"! 未免有點牽強.
(第二) 我絕對唔介意閣下出post去串我話我, 因為明白到此係論壇一個精彩既部份, 就好似em兄及狐兄很早前已經係我老對手, 不過有唔公平既野我見倒我唔會選擇沉默羅, 好多舊好友都知我性格. 老實講論壇係言論自由的地方, 亦都係論壇的吸引之處, 我唔希望有個別會員的私念而影響到其他好友的言論自由.

各位如果有任何意見歡迎發表, 甚至覺得係我無理取鬧的說出來我亦不介意, 希望明白我唔係想令任何人難堪, 又或許是玩串個party. 只係想論壇可以保持一個健康的, 自由的發展方向.
離線MatthewB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2010-05-22
引用第49樓六如2010-05-22 20:18發表的“”:
咩叫濫權?
比如國米今晚拎冠軍,我十日後開 topic恭喜佢地,你話有冇問題? [表情]

離線六如
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2010-05-22
咩叫濫權?

比如國米今晚拎冠軍,我十日後開 topic恭喜佢地,你話有冇問題?
離線Valencia25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2010-05-21
睇完D Link後發覺,連Kai版主都未上黎嘈,J兄你有咩可能話人濫用職權
都唔明點解成日都要恭喜自己
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2010-05-21
引用第46樓【Kai王*】2010-05-21 02:51發表的“”:
請問你覺得呢兩條版規個問題係邊 [表情]

點先為之「有問題之文章」?

唔好刪我post 呀
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2010-05-21
引用第45樓諗唔到改咩名好2010-05-21 02:43發表的“”:
板主機已屈...權力大到呢...

請問你覺得呢兩條版規個問題係邊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2010-05-21
引用第43樓阿童木2010-05-21 00:35發表的“”:
其實呢兩點都已經夠
7. 如有灌水及有問題之文章,版主有權刪除而不予以任何通知。
.......

板主機已屈...權力大到呢...
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2010-05-21
你要玩唔係問題,但都唔係玩到上嚟呀
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2010-05-21
其實呢兩點都已經夠

7. 如有灌水及有問題之文章,版主有權刪除而不予以任何通知。

8. 請各位不要蓄意地推舊文章。
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2010-05-21
引用第40樓jaypoon2010-05-21 00:01發表的「」:
其實你有冇留意一樣野,
"四月份最佳文章"五月十日才公佈, 我於五月二十日提出(即係10日之後)來有什麼問題, 難道我出post有時限性嗎? 要限定三日或五日內出post嗎? 因為之前在本文並沒有發放過任何獲四月份最佳文章的恭賀, 可能還有很多好友未知此事呢!
.......

你覺得一兩個月先有問題,我覺得十日已經有問題嘛~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2010-05-21
使唔使玩到上辦公室啊
離線jaypoon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2010-05-21
引用第38樓迪神20-05-2010 23:47發表的“”:
我自已覺得呢個恭喜post之前果d post尚算合理,起碼係報告番自己隊波既情況,其他人唔理你或者係覺得你係度不停推自己個post我只會覺得用"其他會員跟本費事理你"來形容~
但係扣分呢個post
我講既無里頭正正就係kai王所講既有文字冇內容既問題,個topic係四月最佳,你5月中先無啦啦彈句恭喜,我自己就理解唔到點解會宜家先恭賀,更何況你又唔係岩岩先知拎左四月最佳topic
.......

其實你有冇留意一樣野,
"四月份最佳文章"五月十日才公佈, 我於五月二十日提出(即係10日之後)來有什麼問題, 難道我出post有時限性嗎? 要限定三日或五日內出post嗎? 因為之前在本文並沒有發放過任何獲四月份最佳文章的恭賀, 可能還有很多好友未知此事呢!

我唔係講緊一個月二個月後推上黎麻, 你可以理解到嗎?
離線jaypoon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2010-05-20
引用第35樓OldSosad20-05-2010 23:21發表的“”:
你出既POST亦唔見得有任何重覆與連續性,但係毫無意義喎
樓上總版亦都講左,簡直係完全無里頭
.......

有冇意義係邊個決定? 無里頭又係咪要罰呢?

引用第1056樓jaypoon於2010-05-17 07:15發表的“”:
2.     JJ FOOTBALL CLUB     4     4     0     0     13     4     9     12
5.     HighburyGunners         4     1     1     2     5     9     -4     4
.......

呢個係本週兩隊波積分既比較, 我要COPY出黎, 再刪去其他隊伍, 誰說沒意思呢?

引用第1051樓jaypoon於2010-05-16 23:24發表的“”:
(18:30)HighburyGunners changed match orders against JJ FOOTBALL CLUB.

亡羊補牢!!  
.......

呢個係串人既POST, 唔鬥下嘴個版點熱呢? 有時就係講下講下話題先出, 個壇就係缺乏一D活躍既會員. 唔通見倒個個唔出POST先好咩??

引用第820樓jaypoon於2010-05-07 16:35發表的“”:
Series:   1st Division League (13508) Add to your bookmarks
Hong Kong   1 out of 6
  Team     Pld   W   D   L   GF   GA   ±   Pts
1.   Love Mimi Football Club     2   2   0   0   11   1   10   6
2.   JJ FOOTBALL CLUB   Online   2   2   0   0   5   1   4   6
3.   0.innocence.0     2   2   0   0   6   4   2   6
4.   BEYOU36     2   1   0   1   4   3   1   3
5.   Jovian FC     2   1   0   1   4   3   1   3
6.   HighburyGunners     2   0   0   2   2   7   -5   0
7.   CKL     2   0   0   2   1   6   -5   0
8.   Oriental Pearl     2   0   0   2   3   11   -8   0

最新形勢!!
.......

呢個係當週的形勢, 我POST出黎唔覺有乜問題羅.

同埋文章有冇意思, 好友有冇興趣, 可以由邊一個人去決定呢. 我去出POST從唔同角度去講我既球隊, 唔同既角度去分析比賽形勢, 你唔鐘意睇你可以唔入黎, 甚至留言去話我, 但係你唔可以削奪我出POST既權利羅, 只要我出既POST有意思, 係講個POST又或許係講我既球隊, 係有POINT既, 唔係出一個表情特登去推上黎, 你比唔倒個合理解釋令人信服羅.
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2010-05-20
引用第37樓jaypoon2010-05-20 23:30發表的「」:
迪神你係總版主, 我相信你睇野唔會單方面去睇,
(1) 第一有點無裡頭實在見仁見智, 論壇又沒有講明唔比無裡頭,
(2) 第二我篇文章獲四月份最佳文章, 我出POST恭賀又點會唔相關呢.

我自已覺得呢個恭喜post之前果d post尚算合理,起碼係報告番自己隊波既情況,其他人唔理你或者係覺得你係度不停推自己個post我只會覺得用"其他會員跟本費事理你"來形容~

但係扣分呢個post
我講既無里頭正正就係kai王所講既有文字冇內容既問題,個topic係四月最佳,你5月中先無啦啦彈句恭喜,我自己就理解唔到點解會宜家先恭賀,更何況你又唔係岩岩先知拎左四月最佳topic

前幾版已經有人對你呢種出post方式反感,你仲唔避忌繼續出,比人揸住把柄,我覺得你自己都要反省一下吧~

唔理你地之前有咩恩怨情仇都好,單左呢個恭喜post,我覺得扣分合理,版規亦都一早說明:

8. 請各位不要蓄意地推舊文章。
離線jaypoon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2010-05-20
引用第33樓迪神20-05-2010 23:12發表的“”:
呃post洗版唔係單單睇你打左幾多隻字,隔左幾多日先post來介定...宜家睇你動機係咩~
老實說"恭喜獲四月份最佳文章"呢句真係出得實在有點無里頭,同topic主題冇關,前文後理又唔對題,令人覺得你固意推post灌水無可厚非吧~ [表情] [表情]

迪神你係總版主, 我相信你睇野唔會單方面去睇,
(1) 第一有點無里頭實在見仁見智, 論壇又沒有講明唔比無里頭,
(2) 第二我篇文章獲四月份最佳文章, 我出POST恭賀又點會唔相關呢.