• 4349閱讀
  • 50回復

[意見]有關HATTRICK版主濫用權力的意見 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線jaypoon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2010-05-20
引用第27樓OldSosad20-05-2010 22:50發表的“”:
咁都叫冇問題?
根據【hattrick足球經理人大賽】 版規
.......

第一我篇文章唔係舊, 每個POST之間唔會過一日.
第二我出既POST亦唔見得有任何重覆與連續性.

平時冇波踢可以一日得2-3個POST? 你當我講錯左羅,
不過好似你愈講愈遠, 請你講番我個TOPIC既內容.
離線jaypoon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2010-05-20
引用第29樓matthew93manutd20-05-2010 22:53發表的“”:
你係咪係office都要曲線罵人呢?

請明白我沒有罵人, 只有發表我的意見與睇法,
同樣地你有自由去發表你意見..
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2010-05-20
呢個好似係發表d關於j兄隊波既帖

我覺得佢定期一推都ok既

但係佢推得未免太密
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2010-05-20
呃post洗版唔係單單睇你打左幾多隻字,隔左幾多日先post來介定...宜家睇你動機係咩~

老實說"恭喜獲四月份最佳文章"呢句真係出得實在有點無里頭,同topic主題冇關,前文後理又唔對題,令人覺得你固意推post灌水無可厚非吧~
離線eeeeem
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2010-05-20
或者以局外人身份講句公道說話

JJ 的確係有時會呃下POST,而且D笑位都已經笑到唔好笑
之但係我又唔覺得佢個topic已經冇存在價值,佢一日仲係連勝,一日仲係第2,佢個topic都仲成立
就算斷左纜,改一改topic名,update一下最新近況,都唔算outdate
比喻講句,冇佢呢個post,就唔會有J3果個正貼~
不過JJ 你應該檢討下, 唔需要下下刻意推post的, 你想推個post上黎好簡單
只要一輸波就大把人入去「熱烈祝賀」你
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2010-05-20
引用第30樓jaypoon2010-05-20 23:00發表的“”:
第一我篇文章唔係舊, 每個POST之間唔會過一日.
第二我出既POST亦唔見得有任何重覆與連續性.
.......

首先,你每日都推一次個post
個post緊係唔會舊啦,每個post之間梗係唔會過一日啦
你出既POST亦唔見得有任何重覆與連續性,但係毫無意義喎
樓上總版亦都講左,簡直係完全無里頭

簡略睇下你d回復

引用第1072樓jaypoon2010-05-19 22:16發表的“”:

我偏偏要推番熱個POST!! [表情] [表情]

呢個post我頭先講左,你既動機已經講到明

引用第1056樓jaypoon2010-05-17 07:15發表的“”:
2.     JJ FOOTBALL CLUB       4     4     0     0     13     4     9     12
5.     HighburyGunners           4     1     1     2     5     9     -4     4

[表情] [表情] [表情]

呢個post係想點? 呢個績分榜已經好舊,你無啦啦出黎推post,有咩意思?

引用第1051樓jaypoon2010-05-16 23:24發表的“”:
(18:30)HighburyGunners changed match orders against JJ FOOTBALL CLUB.

亡羊補牢!!
[表情] [表情] [表情]

到到呢個post,人地第一次set左陣,關亡羊補牢咩事?可唔可以出d有意思既post?

引用第820樓jaypoon2010-05-07 16:35發表的“”:
Series:   1st Division League (13508) Add to your bookmarks
Hong Kong   1 out of 6
    Team       Pld   W   D   L   GF   GA   ±   Pts
1.   Love Mimi Football Club       2   2   0   0   11   1   10   6
2.   JJ FOOTBALL CLUB   Online   2   2   0   0   5   1   4   6
3.   0.innocence.0       2   2   0   0   6   4   2   6
4.   BEYOU36       2   1   0   1   4   3   1   3
5.   Jovian FC       2   1   0   1   4   3   1   3
6.   HighburyGunners       2   0   0   2   2   7   -5   0
7.   CKL       2   0   0   2   1   6   -5   0
8.   Oriental Pearl       2   0   0   2   3   11   -8   0

最新形勢!! [表情]

呢個post又想點?新左咁耐,你又係度推post,再睇睇其他人反應:
引用第821樓LCHB2010-05-07 17:26發表的“”:

又呃post, 新左成六日 [表情] [表情]

除此之外,你仲多次quote自己post去回應自己
有一次你仲同一post連post幾次,
版主扣左你分同埋del左你post,有其他人做人證

我剩係可以講,想增加人氣有好多方法
呢種方法唔係人人接受得到的
總版都已經講左,你既推文行為引起左ht版部份版友不滿
離線Numberson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2010-05-20
引用第0樓jaypoon2010-05-20 21:58發表的“有關HATTRICK版主濫用權力的意見”:
(第一) 不是想將事件小事化大, 老實來說50好友元對我不是什麼, 只是覺得某版主是針對人, 並非針對事件本身有所不快!! 之前有不少post一個字也沒有, 只加一個表情, 你唔去罰佢? 我出一個有意思, 全新內容, 之前沒有出過的post卻被評為"惡意灌水"! 未免有點牽強.

首先,第一個意見已經不成立

事前他是先詢問我的意見

然後我們才作出扣分的決定
事前是沒有對我說任何引導性的意見
所以這次扣分是我們兩位版主的共同決定

絕無任何某版主是針對人, 並非針對事的徵狀

離線jaypoon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2010-05-20
引用第33樓迪神20-05-2010 23:12發表的“”:
呃post洗版唔係單單睇你打左幾多隻字,隔左幾多日先post來介定...宜家睇你動機係咩~
老實說"恭喜獲四月份最佳文章"呢句真係出得實在有點無里頭,同topic主題冇關,前文後理又唔對題,令人覺得你固意推post灌水無可厚非吧~ [表情] [表情]

迪神你係總版主, 我相信你睇野唔會單方面去睇,
(1) 第一有點無里頭實在見仁見智, 論壇又沒有講明唔比無里頭,
(2) 第二我篇文章獲四月份最佳文章, 我出POST恭賀又點會唔相關呢.
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2010-05-20
引用第37樓jaypoon2010-05-20 23:30發表的「」:
迪神你係總版主, 我相信你睇野唔會單方面去睇,
(1) 第一有點無裡頭實在見仁見智, 論壇又沒有講明唔比無裡頭,
(2) 第二我篇文章獲四月份最佳文章, 我出POST恭賀又點會唔相關呢.

我自已覺得呢個恭喜post之前果d post尚算合理,起碼係報告番自己隊波既情況,其他人唔理你或者係覺得你係度不停推自己個post我只會覺得用"其他會員跟本費事理你"來形容~

但係扣分呢個post
我講既無里頭正正就係kai王所講既有文字冇內容既問題,個topic係四月最佳,你5月中先無啦啦彈句恭喜,我自己就理解唔到點解會宜家先恭賀,更何況你又唔係岩岩先知拎左四月最佳topic

前幾版已經有人對你呢種出post方式反感,你仲唔避忌繼續出,比人揸住把柄,我覺得你自己都要反省一下吧~

唔理你地之前有咩恩怨情仇都好,單左呢個恭喜post,我覺得扣分合理,版規亦都一早說明:

7. 如有灌水及有問題之文章,版主有權刪除而不予以任何通知。

8. 請各位不要蓄意地推舊文章。
離線jaypoon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2010-05-20
引用第35樓OldSosad20-05-2010 23:21發表的“”:
你出既POST亦唔見得有任何重覆與連續性,但係毫無意義喎
樓上總版亦都講左,簡直係完全無里頭
.......

有冇意義係邊個決定? 無里頭又係咪要罰呢?

引用第1056樓jaypoon於2010-05-17 07:15發表的“”:
2.     JJ FOOTBALL CLUB     4     4     0     0     13     4     9     12
5.     HighburyGunners         4     1     1     2     5     9     -4     4
.......

呢個係本週兩隊波積分既比較, 我要COPY出黎, 再刪去其他隊伍, 誰說沒意思呢?

引用第1051樓jaypoon於2010-05-16 23:24發表的“”:
(18:30)HighburyGunners changed match orders against JJ FOOTBALL CLUB.

亡羊補牢!!  
.......

呢個係串人既POST, 唔鬥下嘴個版點熱呢? 有時就係講下講下話題先出, 個壇就係缺乏一D活躍既會員. 唔通見倒個個唔出POST先好咩??

引用第820樓jaypoon於2010-05-07 16:35發表的“”:
Series:   1st Division League (13508) Add to your bookmarks
Hong Kong   1 out of 6
  Team     Pld   W   D   L   GF   GA   ±   Pts
1.   Love Mimi Football Club     2   2   0   0   11   1   10   6
2.   JJ FOOTBALL CLUB   Online   2   2   0   0   5   1   4   6
3.   0.innocence.0     2   2   0   0   6   4   2   6
4.   BEYOU36     2   1   0   1   4   3   1   3
5.   Jovian FC     2   1   0   1   4   3   1   3
6.   HighburyGunners     2   0   0   2   2   7   -5   0
7.   CKL     2   0   0   2   1   6   -5   0
8.   Oriental Pearl     2   0   0   2   3   11   -8   0

最新形勢!!
.......

呢個係當週的形勢, 我POST出黎唔覺有乜問題羅.

同埋文章有冇意思, 好友有冇興趣, 可以由邊一個人去決定呢. 我去出POST從唔同角度去講我既球隊, 唔同既角度去分析比賽形勢, 你唔鐘意睇你可以唔入黎, 甚至留言去話我, 但係你唔可以削奪我出POST既權利羅, 只要我出既POST有意思, 係講個POST又或許係講我既球隊, 係有POINT既, 唔係出一個表情特登去推上黎, 你比唔倒個合理解釋令人信服羅.
離線jaypoon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2010-05-21
引用第38樓迪神20-05-2010 23:47發表的“”:
我自已覺得呢個恭喜post之前果d post尚算合理,起碼係報告番自己隊波既情況,其他人唔理你或者係覺得你係度不停推自己個post我只會覺得用"其他會員跟本費事理你"來形容~
但係扣分呢個post
我講既無里頭正正就係kai王所講既有文字冇內容既問題,個topic係四月最佳,你5月中先無啦啦彈句恭喜,我自己就理解唔到點解會宜家先恭賀,更何況你又唔係岩岩先知拎左四月最佳topic
.......

其實你有冇留意一樣野,
"四月份最佳文章"五月十日才公佈, 我於五月二十日提出(即係10日之後)來有什麼問題, 難道我出post有時限性嗎? 要限定三日或五日內出post嗎? 因為之前在本文並沒有發放過任何獲四月份最佳文章的恭賀, 可能還有很多好友未知此事呢!

我唔係講緊一個月二個月後推上黎麻, 你可以理解到嗎?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2010-05-21
使唔使玩到上辦公室啊
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2010-05-21
引用第40樓jaypoon2010-05-21 00:01發表的「」:
其實你有冇留意一樣野,
"四月份最佳文章"五月十日才公佈, 我於五月二十日提出(即係10日之後)來有什麼問題, 難道我出post有時限性嗎? 要限定三日或五日內出post嗎? 因為之前在本文並沒有發放過任何獲四月份最佳文章的恭賀, 可能還有很多好友未知此事呢!
.......

你覺得一兩個月先有問題,我覺得十日已經有問題嘛~
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2010-05-21
其實呢兩點都已經夠

7. 如有灌水及有問題之文章,版主有權刪除而不予以任何通知。

8. 請各位不要蓄意地推舊文章。
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2010-05-21
你要玩唔係問題,但都唔係玩到上嚟呀