• 1019閱讀
  • 12回復

[香港]陳肇麒當選adidas09/10香港足球先生 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線chun1424

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-06-02
《adidas 09/10香港足球明星選舉》公眾投票部份獲得球迷大力支持,成為全城佳話;而總結公眾投票、香港體育記者協會、各本地體育傳媒及專業評審團的投票結果亦已於今天舉行的《adidas 09/10香港足球明星選舉頒獎典禮》上揭曉。

《adidas 09/10香港足球明星選舉頒獎典禮》已於今午假尖沙咀海港城展覽大堂舉行,為令廣大球迷能與球員一同分享得獎的喜悅,大會誠邀了50名球迷一同出席頒獎典禮,成為頒獎典禮的座上客,與大會VIP一起見證2位最佳青年球員、11位足球明星,以及至尊榮譽之「香港足球先生」的誕生。

頒獎典禮上更邀請得香港足球總會主席梁孔德先生、冠名贊助商adidas香港有限公司總經理蕭家樂先生及贊助商Citibank環球個人銀行服務副總裁伍婉儀小姐頒發獎項予各得獎球員。

而各得獎球員亦帶同一件個人珍藏物品出席頒獎典禮並與司儀講解其珍貴之處,而所有珍藏物品將於尖沙咀海港城作為期兩週的展覽。

最後,本會藉此鳴謝冠名贊助商adidas香港有限公司及贊助商Citibank信用卡對香港足球明星選舉及香港足球的支持,令是次活動取得空前的成功,並希望來年可再度合作,為本地球壇出力。

adidas 09/10香港足球明星選舉得獎名單:

http://www.hkfa.com/includes_files/board_details.php?news_id=7774
離線Valencia25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-06-02
陳肇麒
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-06-02
肇麒
離線vincent
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-06-02
陳7
離線傲濤
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-06-02
法圖斯今季傷多過踢
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-06-02
英雄輝嬴神貓
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-06-02
D球迷除左睇南華..其他球隊都唔理

史高斯又唔係睇得好好..陳7係下半季先爆發..李志豪時得時唔得..黃展鴻唔係常規正選..

徐德帥除左東亞運..之後冇咩突出表現
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-06-03
引用第6樓Ajax2010-06-02 23:57發表的“”:
D球迷除左睇南華..其他球隊都唔理 [表情]
史高斯又唔係睇得好好..陳7係下半季先爆發..李志豪時得時唔得..黃展鴻唔係常規正選..
徐德帥除左東亞運..之後冇咩突出表現 [表情]

講真 伊達 英雄輝 同陳偉豪比賽搶鏡
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-06-03
引用第4樓傲濤2010-06-02 22:35發表的“”:
法圖斯今季傷多過踢 [表情]

佢好似冇乜票數...應該記者/球圈人士選佢的
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-06-03
引用第6樓Ajax2010-06-02 23:57發表的“”:
D球迷除左睇南華..其他球隊都唔理 [表情]
徐德帥除左東亞運..之後冇咩突出表現 [表情]

神積你既最佳11人又係邊個, 請發表偉論
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-06-03
引用第7樓co_powder2010-06-03 00:02發表的“”:
講真 伊達 英雄輝 同陳偉豪比賽搶鏡

YA...其實卡爾今季好似係神射手..冇理由冇分..
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-06-03
引用第9樓chun14242010-06-03 00:04發表的“”:
神積你既最佳11人又係邊個, 請發表偉論 [表情]

拿素爾,林嘉緯,卡爾有份啦..沈國輝都OK
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-06-03
引用第10樓Ajax2010-06-03 00:07發表的“”:
YA...其實卡爾今季好似係神射手..冇理由冇分..

伊達計埋盃賽係最多....卡爾聯賽最多goal

但晨曦算比較少fans