• 18386閱讀
  • 717回復

[足球遊戲]McDonald's FIFA World Cup Fantasy(歡迎入組) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ab34
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2010-06-11
引用第57樓ivorfox2010-06-10 12:46發表的“”:
呢個 strategy 唔知好唔好: 先選打前幾場做正選 , 如果低分, 再sub D 後備.
例子: 我有 Rooney, Messi, C.R., V.P., Villa.
先選 Rooney, Messi, V.P 先, 如果低分或無出, 再 sub villa or C.R.
.......

sent off 係指紅牌離場,你講個情況係sub off
離線ab34
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2010-06-11
再宣傳多一次........

引用第40樓ab342010-06-08 23:45發表的“”:
之前入左classic league既可以入埋呢個:
Head to head league league code:351956-113678
兩個league唔同,可以兩個都加入
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2010-06-11
create 緊∼

係咪買曬勁人先??
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2010-06-11
引用第51樓ab342010-06-09 16:09發表的“”:
係,但係換走左既球員換唔番入去

即係換佐落後備既球員下個round就變佐後備?所以下個Round有轉會限制既時候就要考慮。。。
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2010-06-11
總結下其他資料:

轉會
小組賽round2 同 round3 各有一次免費轉會機會,過後每再轉一次就扣總分3分。

不過進入16強之後個陣容可以重新洗牌,而且過後既每個round都會有4次免費轉會機會∼
16強既budget會+5,半決賽開始再+5!
16強開始,一個國家既可用球員數量增加至4名!8強6名!4強同決賽/季殿軍 8名!

注意:“轉會”並非指隊內已有既球員互相sub。
離線Playmaker
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2010-06-11
請教一下…

係唔係一定買哂啲人個陣唔可以有空位?
離線ab34
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2010-06-11
引用第65樓Playmaker2010-06-11 11:50發表的“”:
請教一下…
係唔係一定買哂啲人個陣唔可以有空位?

離線ab34
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2010-06-11
引用第63樓reve2010-06-11 03:45發表的“”:
即係換佐落後備既球員下個round就變佐後備?所以下個Round有轉會限制既時候就要考慮。。。

係喎,醒唔起呢樣野添
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2010-06-11
引用第67樓ab342010-06-11 15:56發表的“”:
係喎,醒唔起呢樣野添 [表情]

其實sub人方面我都仲有d唔明。。。
佢話只要未出賽既替補既就可以係開賽前,入替已經比賽及無中紅牌既正選球員。

但係又好似有提及果一round全部比賽完畢之後,有得調整?
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2010-06-11
其實當round1完結,進入round2之時,唔轉會既話,係咪可以用原班人馬,重新排過曬正選替補??
離線ab34
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2010-06-11
引用第68樓reve2010-06-11 15:59發表的“”:
其實sub人方面我都仲有d唔明。。。
佢話只要未出賽既替補既就可以係開賽前,入替已經比賽及無中紅牌既正選球員。
但係又好似有提及果一round全部比賽完畢之後,有得調整? [表情] [表情]

你話Automatic substitutions?
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2010-06-11
引用第70樓ab342010-06-11 16:06發表的“”:
你話Automatic substitutions?

呢個系點?
離線ab34
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2010-06-11
引用第71樓reve2010-06-11 16:12發表的“”:
呢個系點? [表情]

如果你冇換過人,個system就會換走d冇出過場既球員,換入sub既球員
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2010-06-11
引用第72樓ab342010-06-11 16:21發表的“”:
如果你冇換過人,個system就會換走d冇出過場既球員,換入sub既球員

咁sub既排名先後都有影響喔∼
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2010-06-11
引用第73樓reve2010-06-11 16:29發表的“”:
咁sub既排名先後都有影響喔∼ [表情] [表情]

我唔識玩,咁我買哂11個勁野打正選,之後果12個人都係果d骨既話,如果唔出既話,
係唔係都唔會影響個分架

旗艦人
挑:lamho@The Shadow Sniper 5K(已收)
挑:arsenal@NEW DYNAMIC 100K(已收)
被挑:工藤新一@LEGEND 10K(已付)
被挑:TriFox@爽YY 10K(已付)