• 1486閱讀
  • 28回復

[西甲]巴塞隆拿A、B收購法比加斯方案 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線fwl0610

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-06-09

巴塞隆拿為了得到效力阿仙奴的西班牙球星法比加斯可謂出盡法寶,有指現任主席拉樸達希望在周日新一屆主席選舉前夕敲定交易,為自己的執政畫上完美句號,因此一眾高層正馬不停蹄進行遊說工作,而英國傳媒都不約而同指巴塞已有兩大方案:一是將整筆轉會費從此前的2,900萬鎊提升到4,200萬鎊,二是以耶耶托尼另加1,000萬鎊現金,兩個方案都已經擺到了阿仙奴面前任君選擇。

雖然拉樸達想在周日前完成收購法比加斯的交易,但其本人及一眾球會高層都並不認為可如願達成,而阿仙奴已就「法比仔」開出了定價5,000萬鎊,甚至有說「教授」雲格的理想價位更是接近6,000萬鎊,但這兩個金額都在巴塞的預算之外,而巴塞總執行官奧利華也證實了會方不會以此高價進行收購:「球會不會花6,000萬歐元(折合約5,000萬鎊)來收購法比加斯。」

對於此前的2,900萬鎊報價被阿仙奴斷然拒絕後,巴塞方面已經就收購價作出調整,據一些英國報章報道,巴塞準備向阿仙奴作出第2次的報價,轉會費也大幅提升至4,200萬鎊,據悉這個金額已是巴塞方面的「底線」。

除了開出一個4,200萬鎊的轉會費之外,《每日郵報》還透露了巴塞另一個具體的方案供阿仙奴選擇,以耶耶托尼作為交易籌碼,再另加1,000萬鎊現金收購「法比仔」,眾所周知阿仙奴領隊雲格一直對耶耶托尼欣賞有加,而該名科特迪瓦國腳也同時受到了兩大英超豪門車路士及曼城的青睞,估計其轉會費大約在3,000萬歐元至3,500萬歐元。

http://www.881903.com/page/zh-tw/wc_newsdetail.aspx?itemid=239226&csid=541_1800
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-06-09
冇咁多錢就收聲
離線Obadiah
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-06-09
唔好換耶耶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-06-09
引用第2樓Obadiah2010-06-09 14:58發表的“”:
唔好換耶耶 [表情]

佢唔想黎, 迫佢都係棧搞, 袋cash 好過....

不過42m....如果個市冇之前d天價收購都ok, 依家好似仲差少少.....
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-06-09
仲爭800萬鎊
離線him
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-06-09
好煩呀......
唔夠錢就咪買啦.
c7 都80m..法比42m都想要?
[ 本文被him在2010-06-09 17:04重新編輯 ]
離線weijian1988
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-06-09
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-06-09
引用第6樓weijian19882010-06-09 17:30發表的“”:
881903 [表情] [表情]

睇個名就估了
離線KarimBenzema
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-06-09
引用第2樓Obadiah2010-06-09 14:58發表的“”:
唔好換耶耶 [表情]

佢一早已經簽左英超球會, 但係未知邊隊
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-06-09
引用第8樓KarimBenzema2010-06-09 22:42發表的“”:
佢一早已經簽左英超球會, 但係未知邊隊

科特迪瓦中場耶耶托尼希望轉戰英超聯賽,從西甲班霸巴塞隆拿加盟曼城。

耶耶托尼上季上場次數比前季銳減,巴塞領隊哥迪奧拿更傾向用西班牙國腳布斯基迪斯,這令耶耶托尼心存不滿,希望轉會來挽救自己的職業生涯。

巴塞媒體報導現年27歲的耶耶托尼計劃前往曼城,與哥哥高路托尼並肩作戰。巴塞為耶耶托尼定價為3500萬歐元,而曼城出價3000萬歐元,雙方分歧不大,預計短期內可以達成協議。

雖然兩家球會仍然就具體的轉會數額進行談判,不過主角耶耶托尼的經理人斯盧克已經與曼城就耶耶托尼的待遇問題達成一致。

坊間亦有傳巴塞收購阿仙奴隊長費比加斯計劃中,亦會以耶耶托尼作為談判籌碼,沖减一部份的轉會費,不過如果直接將後者賣給曼城,則可以收回一筆可觀的現金,這也是巴塞需要考慮的。(Goal.com)
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-06-09
引用第3樓icemanbergkamp09-06-2010 15:19發表的“”:
佢唔想黎, 迫佢都係棧搞, 袋cash 好過....
不過42m....如果個市冇之前d天價收購都ok, 依家好似仲差少少.....

四千二百萬阿仙奴執到啦
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線apple
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-06-09
引用第10樓謊大童2010-06-09 22:49發表的“”:
四千二百萬阿仙奴執到啦 [表情]

我真係唔覺得阿仙奴執到喎,
法比仔真係唔止哩個數
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-06-09
引用第11樓apple09-06-2010 23:12發表的“”:
我真係唔覺得阿仙奴執到喎,
法比仔真係唔止哩個數

四千二百萬如果真係用呢個價我覺得可以賣架。

離線apple
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-06-09
引用第12樓謊大童2010-06-09 23:13發表的“”:
四千二百萬如果真係用呢個價我覺得可以賣架。

賣左咁用返邊個黎做球隊重心,
賣左即係代表話俾人知阿仙奴放棄爭奪任何錦標.
賣左D錢唔會袋係球迷個袋裡面,
咁點解要賣走球隊裡面既未來重心,
好似曼聯咁,賣左C朗又唔會買返人,
身為曼聯迷寧願要錢定C朗.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-06-09
引用第13樓apple09-06-2010 23:18發表的“”:
賣左咁用返邊個黎做球隊重心,
賣左即係代表話俾人知阿仙奴放棄爭奪任何錦標.
賣左D錢唔會袋係球迷個袋裡面,
.......

諗得太多。