• 3620閱讀
  • 75回復

[攝影]★ 廿三作品集 --- 小朋友床 ★ [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2010-06-22
引用第42樓utadahikaru202010-06-21 23:54發表的“”:
看後更加自卑 [表情]

有乜咁自卑姐~你第時生仔果陣又整番張囉~
            ★ 我敢想敢做、我有我超型態度 ★  

離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2010-06-22
引用第44樓seattleqoo2010-06-22 00:13發表的“”:
真係唔敢講咁對小朋友係咪一件好事... [表情] [表情]

咁買遊戲機比小朋友咪仲衰~

離線碧咸廿三
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2010-06-22
引用第43樓anson992162010-06-22 00:08發表的“”:
[表情] [表情]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2010-06-22
引用第34樓碧咸廿三2010-06-21 21:55發表的“”:
係過萬~拆番開萬幾蚊左右啦~ [表情]

唔係係話?一張咁既聚脂床過萬?

嘩,你公司食水好深者………我之前做個張,加多張書枱仔都係八千幾咋。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2010-06-22
引用第36樓seattleqoo2010-06-21 22:17發表的“”:
成萬蚊張睡牀..... [表情] [表情] [表情]   個小朋友咁都冇公子病(公主病)就對唔住老豆老母 [表情] [表情] [表情]

咁又唔可以咁計。要怪就怪香港d 樓間隔實用啦。唔係度身定做都放唔低呀d 傢俬。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2010-06-22
引用第39樓碧咸廿三2010-06-21 23:49發表的“”:
大把地方貴過我地啦..... [表情]

咁又係,呢張有名設計師設計,貴d 都係番哂到啦!

離線thomas33
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2010-06-22
引用第50樓freezefox2010-06-22 01:48發表的“”:
咁又係,呢張有名設計師設計,貴d 都係番哂到啦! [表情] [表情]

引用第48樓freezefox2010-06-22 01:42發表的“”:

唔係係話?一張咁既聚脂床過萬?

.......

頂盡咪五千
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2010-06-22
引用第49樓freezefox2010-06-22 01:45發表的“”:
咁又唔可以咁計。要怪就怪香港d 樓間隔實用啦。唔係度身定做都放唔低呀d 傢俬。

間隔唔實用都唔洗做張萬幾銀0既(爿木)卦..... 訂做都可以做平d卦~~!!!
[ 本文被seattleqoo在2010-06-22 11:20重新編輯 ]
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2010-06-22
引用第52樓seattleqoo2010-06-22 11:04發表的“”:
間隔唔實用都唔洗做張萬幾銀0既(爿木)卦..... 訂做都可以做平d卦~~!!!

可以一定可以架。但點解一萬蚊買張床就有公主病,幾千蚊買張床就無公主病呢?我都覺得張床貴左,但呢d 野,豐儉由人既者。床「肉」都可以由幾百蚊到一皮野不等啦,

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2010-06-22
引用第53樓freezefox2010-06-22 13:00發表的“”:
可以一定可以架。但點解一萬蚊買張床就有公主病,幾千蚊買張床就無公主病呢?我都覺得張床貴左,但呢d 野,豐儉由人既者。床「肉」都可以由幾百蚊到一皮野不等啦,

莫非老狐你都整左兩張成過皮0既爿木比小朋友??
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2010-06-22
引用第54樓seattleqoo2010-06-22 13:07發表的“”:
莫非老狐你都整左兩張成過皮0既爿木比小朋友?? [表情] [表情]

我頭先咪講左,我之前都造過一張上下隔床,再加埋下面可以拉多張出黎比工人訓(即係頭尾三張),再連埋窗台書枱仔一張,成個組合八千幾。

你去土瓜灣搵邊間做都要呢個價值。唔到你話貴。

除非你間房夠大,唔駛訂做,咁你去宜家又好,實惠又好,現成買就會平好多。否則你唔訂造你點於咁多野係一間幾十尺既房入面?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2010-06-22
個問題唔係係張床幾錢喎,個問題係,點解一萬蚊買左床就等如個小朋友有公主病喎。

我估好少小朋友有權係裝修到比意見或者話到事喎。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2010-06-22
引用第56樓freezefox2010-06-22 13:15發表的“”:
個問題唔係係張床幾錢喎,個問題係,點解一萬蚊買左床就等如個小朋友有公主病喎。
我估好少小朋友有權係裝修到比意見或者話到事喎。 [表情]

當然唔係話張床上面有病毒, 小朋友訓左上去就有染左呢個病.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2010-06-22
純粹個人覺得如果個家長用一個比正常貴0既價錢去做一張床比小朋友用, 佢地好大機會"係好縱(溺愛)個小朋友. 而小朋友被過份溺愛的話, 患上公子(公主)病0既機會自然係大啦.

備註" 只係好大機會, 冇話一定.
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2010-06-22
我唔認同呢種講法。根本呢個只係消費模式既選擇。只係你唔重視一張床既價值,唔覺得需要用咁多錢買左床,所以你先會覺得唔值者。

就等如,一個唔鐘意影相既人,都唔明白點解我地用成皮野買部相機番黎「玩」架!比起一張床,相機更加唔算係必錅品添啦!千幾蚊買部番黎又係咁影相,萬幾蚊買部番黎又係咁影相,點解要比多十倍?咁就係因為佢地無呢個「需要」囉。但我地負擔得起,點解唔可以買呢?

你都會因為貪部相機「靚仔」,比多幾千買唔部功能差無幾但外型靚D 既,我都唔明點解靚仔D 就要比多幾千架。無問題架,你買之嘛,又唔係我。你鐘意就得架啦。我無可能因為咁認為你揮霍掛。