• 2612閱讀
  • 55回復

[國際賽]鄧 加 : 卡 卡 被 逐 是 「 完 全 不 公 正 」 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2010-06-21
引用第44樓KEO2010-06-21 20:28發表的“”:
單以 keita 可以攞 oscar 已經足夠 [表情]

人地扮野係另一回事黎喎,卡卡拎黃牌亦係另一回事

關鬼事咩,而且扮野亦都好常見,之前希臘球員比尼日尼亞踢都係咁

而法比安奴用手拍兩次波再入波亦都可以對球證話自己係用心口
離線迪基亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2010-06-21
引用第43樓丹尼屎2010-06-21 20:28發表的“”:
唔好意思我唔覺得張黃牌值得商榷~ Kaka 有起肘所以 100% 要俾牌~
另外我地係電視睇到既未必係全部~ 事發地點近中圈第四球証應該見到~ 亦有可能已經同主球証講左~
.......

其實起掙定義係點?係咪代表一定攻擊人?你話呢個係起掙,究竟係保護定係攻擊?
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2010-06-21
呢件事我覺得艾力臣講得岩,其實巴西佢地嘈乜野姐,呢場波球証執法低劣係事實,但係邊隊較得益?

用晒兩隻手呃左第二球入球較得益?定係臨完場前卡卡紅牌打多一個較得益?

況且卡卡紅牌完全唔影響出線,唔影響十六強,要嘈都係科特迪瓦嘈先啦……

Eriksson, though, was baffled by Dunga’s complaint bearing in mind Luis Fabiano’s handling of the ball before netting the second for Brazil.
“I think Brazil complains a lot… well, what I saw on TV afterwards is that Kaka was pushing Keita and he did push him, how hard was it I don’t know, but he pushed him, that’s for sure. It didn’t look too bad… but I think they shouldn’t complain. They got a goal for free, because he (Fabiano) used his hands,” said the Swede.
“I don’t think they should complain about it. It is difficult enough to mark Fabiano and it is even more difficult to mark him if he is allowed to use his hands. Of course it was a hand ball. It was not once but twice,” Eriksson said. Fabiano appeared to handle it before flicking the ball over Kolo Toure and when bringing it down to avoid Siaka Tiene, who was lurking nearby.
離線迪基亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2010-06-21
引用第45樓OldSosad2010-06-21 20:30發表的“”:
人地扮野係另一回事黎喎,卡卡拎黃牌亦係另一回事
關鬼事咩,而且扮野亦都好常見,之前希臘球員比尼日尼亞踢都係咁
.......

仲有呢場好幾下攔截 ref 都冇比牌去 control 的
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2010-06-21
引用第46樓KEO2010-06-21 20:32發表的“”:
其實起掙定義係點?係咪代表一定攻擊人?你話呢個係起掙,究竟係保護定係攻擊?

起掙打向人心口都係保護?

你尋日有冇睇到直播?有冇睇到個 super slow motion?
離線迪基亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2010-06-21
引用第47樓火鳳凰2010-06-21 20:33發表的“”:
呢件事我覺得艾力臣講得岩,其實巴西佢地嘈乜野姐,呢場波球証執法低劣係事實,但係邊隊較得益?
用晒兩隻手呃左第二球入球較得益?定係臨完場前卡卡紅牌打多一個較得益?
況且卡卡紅牌完全唔影響出線,唔影響十六強,要嘈都係科特迪瓦嘈先啦…… [表情]
.......

即時封嘴
離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2010-06-21
引用第46樓KEO2010-06-21 20:32發表的“”:

起肘就係起肘架啦~ 你批到人球証就可以吹甚至俾牌~ 無論係保護自己定攻擊人~

當年 Crouch 都唔少爭頂頭槌俾人 foul 啦
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2010-06-21

咁係唔係應該比keita 紅牌

離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2010-06-21
引用第52樓智者2010-06-21 20:35發表的“”:
咁係唔係應該比keita 紅牌 [表情]

扮人嚴重過起掙
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2010-06-21
引用第50樓KEO2010-06-21 20:34發表的“”:
即時封嘴 [表情] [表情] [表情] [表情]

離線avsquare_11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2010-06-22
無辦法, 第二張 一定要俾
剩返2分鐘, 巴西又肯定出線, 唔緊要啦
休息一場俾其他人踢啦