• 2939閱讀
  • 48回復

法比加斯講阿仙奴!(片) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線fwl0610

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-07-13
全西班牙想他回國!阿仙奴中場法比加斯,協助西班牙贏得世界盃冠軍後,談到個人的未來前途,坦認:「我欠了兵工廠,但不代表要留低。」言論與領隊雲格並不一致。而且,鬥牛勇士的慶祝典禮前,隊友中堅碧基更替法比仔穿上巴塞隆拿球衣,力證全國都希望天才回歸!

法比加斯成為世界盃盟主之後,兵工廠主帥雲格是最早祝賀的人,「我很驕傲成為阿仙奴球員,把錦標獻給球迷,阿仙奴是世界著名的球會之一。」這名出產自巴塞的西班牙人有見近年四大皆空,希望以此為球隊「沖喜」。

「我收到很多訊息,電話都被『爆』了,雲格說我是值得的,沒有他,沒有今日的我,我永遠不會把獎盃除低。」

雖然有傳巴塞已開價3,000萬鎊斟介,但法比仔仍有5年合約在身,且雲格堅持無意出售愛將,「這是每一個西班牙人的興奮時刻,但對我而言卻不是順境,畢竟自己比賽不多。」

「幸好,國家隊仍對我有信心,球證鳴笛時,就第一時間擁抱沙維。法國曾獲雙料冠,我現在也一樣。西班牙足球也在成長,而這正是這一代球員的最佳回報。」不得不提,在國家隊的慶祝典禮上,巴塞中堅碧基為法比仔穿起了母會球衣,全隊好像預先為其慶祝加盟儀式,未知雲格看在眼內會有甚麼感受?

看片

http://www.881903.com/page/zh-tw/newsdetail.aspx?ItemId=257023&csid=504_1706
離線xo883
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-07-13
下屆歐國盃同世界盃, 法比既角色會變得好重要
[ 本文被xo883在2010-07-13 10:27重新編輯 ]
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-07-13
其實巴塞俾唔起錢,又想要人,佢地咪好著數,法比仔真係諗下自己處境先啦,
你想走,無問題,人地俾得起錢既你咪走囉......
阿記覺得你值5千萬,巴塞先俾得起3千萬,成日又用家鄉又用青訓球隊壓力

RIGHT,如果巴塞咁睇得起你,當初就唔會賣走你,而家你彈起左啦,巴塞又話當初青訓你出黎
又用種種壓力,我唔知我講呢段野會唔會俾人插,但我不吐不快,你都識講你欠左阿仙奴,咁你走既都幫阿仙奴搵番D錢先啦
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-07-13
引用第2樓jimmy2010-07-13 14:07發表的“”:
其實巴塞俾唔起錢,又想要人,佢地咪好著數,法比仔真係諗下自己處境先啦,
阿記覺得你值5千萬,巴塞先俾得起3千萬,成日又用家鄉又用青訓球隊壓力
RIGHT,如果巴塞咁睇得起你,當初就唔會賣走你,而家你彈起左啦,巴塞又話當初青訓你出黎
.......

當初唔係巴塞賣佢的
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-07-13
引用第2樓jimmy2010-07-13 14:07發表的“”:
.......

"如果巴塞咁睇得起你,當初就唔會賣走你"

唔係巴塞賣架,係阿仙奴同佢簽約
離線鮮吊甬仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-07-13
玩多一兩季先啦
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-07-13
引用第3樓utadahikaru202010-07-13 14:13發表的“”:
當初唔係巴塞賣佢的 [表情]

唔係好明?即係法比加斯同阿仙奴簽約?而家法比加斯簽左約又想走?
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-07-13
引用第6樓jimmy2010-07-13 14:27發表的“”:
唔係好明?即係法比加斯同阿仙奴簽約?而家法比加斯簽左約又想走?

當時法比加斯好細個,入唔到巴塞一隊

就同阿仙奴簽約,走唔一定要係球會賣的

咁而家佢想走都唔出奇,始終巴塞先係佢母會,西班牙先係佢既國家,大班西班牙隊友又係巴塞
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-07-13
引用第7樓OldSosad2010-07-13 14:29發表的“”:
當時法比加斯好細個,入唔到巴塞一隊
就同阿仙奴簽約,走唔一定要係球會賣的
.......

你好細個,入唔到巴塞一隊就走黎阿仙奴,
到你有能力入到巴塞,而家簽左約,話走就走呀?
即係巴塞覺得應該1蚊買,俾1蚊轉會費,阿仙奴就要賣?

阿仙奴覺得你值5000萬(假設),巴塞俾1蚊同3000萬都無分別,
都係唔夠數,
而家竟然仲俾壓力阿仙奴?

阿仙奴無話過唔俾佢走,俾夠錢咪得囉
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-07-13
引用第8樓jimmy2010-07-13 14:36發表的“”:
.......

唔知啦,唔知邊個有比壓力阿仙奴

不過至少唔關我事
我冇比壓力阿仙奴
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-07-13
引用第9樓OldSosad2010-07-13 14:39發表的“”:
唔知啦,唔知邊個有比壓力阿仙奴
不過至少唔關我事
我冇比壓力阿仙奴 [表情]

:「我欠了兵工廠,但不代表要留低。」
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-07-13
引用第10樓jimmy2010-07-13 14:40發表的“”:
:「我欠了兵工廠,但不代表要留低。」

佢係唔係有講過都唔知
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-07-13
引用第11樓OldSosad2010-07-13 14:45發表的“”:
佢係唔係有講過都唔知 [表情]

其實係咪要解決左881903個問題先
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-07-13
引用第8樓jimmy2010-07-13 14:36發表的“”:
.......

打工係咁架啦。人望高處,邊個唔想搵份好工?無話邊個欠邊個既,你捧起法比,佢都一直以努力作賽黎作回報,大家都係做番大家要做既野者。

尤其係阿仙奴,最無條件叫人講忠誠。一到30歲就要人逐年簽約,話之你之前有幾大功勳都無用。咁人地唔係當打之年同自己謀定後路,唔通真係等到人老腳軟無巿場價值個陣先任你擺佈?呢個世界,幾時都係係自己有條件個時先可以同人講價架啦。

至於兩間球會之間既角力,更加係商業社會上司空常見既談判技巧,梗係賣方話你出賣低,買方話你叫價高架啦。你都做過經紀架,你幾時會見過有賣家嫌買家出價太高,買家會怪賣家叫價太低架?雙方梗係要玩一輪心理戰先架啦。

一單買賣,涉及三方面,是旦一方面唔願意都埋唔到單架啦。無話迫唔迫架,邊有得迫?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-07-13
引用第12樓jimmy2010-07-13 14:47發表的“”:
其實係咪要解決左881903個問題先 [表情]

都冇得解決

只能夠佩服樓主既恆心