• 2938閱讀
  • 48回復

法比加斯講阿仙奴!(片) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線CKL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2010-07-13
引用第29樓liuming2010-07-13 15:52發表的“”:
唔o岩睇咪 ignore 佢 law... [表情]

我都覺得呢個暫時係最好方法
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2010-07-13
呢個世界,好多野係大家都知有問題,大家都知唔妥,但你又偏偏奈佢唔何的。就例如:

引用第7樓KarimBenzema2010-07-08 21:20發表的“”:
快d返生啦

你見到咁既留言你可以講咩?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2010-07-13
引用第28樓CKL13-07-2010 15:51發表的“”:
之前唔係已經開topic討論過呢個問題咩 [表情]
好似不段回帶
如果有建議我建議直接同版主講

所以先要再次問大家

因為果次都俾左個幾兩個禮拜時間大家去發表同反映意見

如果大家無意見...但同時希望我做野既話...咁其實上次我已經做左

至少發文者的確有遵守新/舊版規發文...縱使當中有啲係近乎笑話既吹水新聞 但係佢都係行使緊佢係好友既權利
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2010-07-13
引用第29樓liuming13-07-2010 15:52發表的“”:
唔o岩睇咪 ignore 佢 law... [表情]

離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2010-07-13
引用第26樓Gabriel2010-07-13 15:49發表的“”:
可唔可以講得具體少少
例如點樣為之劣質新聞
同埋版友們所介意既地方
仲有就係有無咩具體建議既解決方法 [表情]
.......

劣唔劣質新聞,相信唔駛我厘定啦
一入到去見到[又881903 ]已知啦
我記得之前你有個post講過,唔好俾d無意義既回覆,例如: 881903
但調轉咁睇,點解d人見到881903會咁大反應,而又唔係其它post留呢個言[ ]
好大情度上,呢個post係劣質新聞,d人先俾d劣質回覆
亦都唔駛講,一入到去個post就係呢個留言[ ]
就知d人介意呢個post,當然之前你開個post講,盡量唔好留呢d劣質留言,
所以今時今日呢d留言應該少左好多

具體方法呀,好似投訴簽名檔咁開個post投訴區,俾d人投訴d劣質新聞
我相信好友好少人會針對人既,咁幾個甚至超過10個人投訴一個劣質新聞,咁咪=証明呢個劣質新聞囉...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2010-07-13
引用第34樓jimmy2010-07-13 15:58發表的“”:
具體方法呀,好似投訴簽名檔咁開個post投訴區,俾d人投訴d劣質新聞
我相信好友好少人會針對人既,咁幾個甚至超過10個人投訴一個劣質新聞,咁咪=証明呢個劣質新聞囉...
.......

小心,呢招唔可以亂用/濫用的!

簽名檔係因為真係會影響到人,所以先非常事行非常策,先會引入呢個政策黎解決問題。但所謂「劣質新聞」,太過空泛,亦唔見真係會帶黎咩實際既惡性影響。你大不了見親佢既TOPIC 咪唔入去睇囉(簽名檔卻係無非避開,你一上好友就會彈出黎)。

濫用呢個方法,將來萬一發展到,有人認為某會員惹人討厭,又定話有十個人投訴個個會員,就可以將佢定性為「不受歡迎人物」然後BAN左佢既話,咁就大件事的了。

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2010-07-13
引用第34樓jimmy13-07-2010 15:58發表的“”:
劣唔劣質新聞,相信唔駛我厘定啦
一入到去見到[又881903 [表情]]已知啦
我記得之前你有個post講過,唔好俾d無意義既回覆,例如: [表情] 881903
但調轉咁睇,點解d人見到881903會咁大反應,而又唔係其它post留呢個言[ [表情] ]
.......

呢個理由說服唔到我動用呢個機制去處理今次既問題

上次問題嚴重性大好多,涉及成個論壇,而且原因亦係同敏感題材有關。但係相反呢次問題嚴重性就低好多。而且你係制定標準方面既建議都係無標準俾大家去判斷點樣係劣質新聞,亦即係無答到我
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2010-07-13
仲有上次簽名檔事件令到好友「唔方便」、「尷尬」、「龜速」上好友,所以先要有咁既方法。
[ 本文被Gabriel在13-07-2010 16:43重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2010-07-13
咁早番巴塞做乜鬼丫..法比仔而家番巴塞..情況就好似而家係國家隊咁做沙維小白既後備..

不如係阿記打多幾年等沙維差唔多開始退落黎先番巴塞都未遲啦
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2010-07-13
引用第38樓ZlatanIbrahim2010-07-13 17:56發表的“”:
咁早番巴塞做乜鬼丫..法比仔而家番巴塞..情況就好似而家係國家隊咁做沙維小白既後備..
不如係阿記打多幾年等沙維差唔多開始退落黎先番巴塞都未遲啦 [表情]

岩架。我係法比我都會選擇留係阿仙奴。

至少一年。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2010-07-13
引用第36樓Gabriel2010-07-13 16:25發表的“”:
呢個理由說服唔到我動用呢個機制去處理今次既問題
上次問題嚴重性大好多,涉及成個論壇,而且原因亦係同敏感題材有關。但係相反呢次問題嚴重性就低好多。而且你係制定標準方面既建議都係無標準俾大家去判斷點樣係劣質新聞,亦即係無答到我 [表情]

咁其實可唔可以直接規定唔准轉載881903既news???

at least 唔好o係球場新聞版post, 講場呢邊性質係俾大家吹水, 可以鬆手d, 我覺得ok....
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2010-07-13
引用第40樓icemanbergkamp13-07-2010 19:03發表的“”:
咁其實可唔可以直接規定唔准轉載881903既news??? [表情] [表情]
at least 唔好o係球場新聞版post, 講場呢邊性質係俾大家吹水, 可以鬆手d, 我覺得ok....

我都有咁諗過

但係問題主要唔係出自係881903身上

問題主要係出自發文既唔諗下或者查下篇文既可信程度就發文...
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2010-07-13
引用第38樓ZlatanIbrahim2010-07-13 17:56發表的“”:
不如係阿記打多幾年等沙維差唔多開始退落黎先番巴塞都未遲啦 [表情]

真係不能同意更多,其實咁早返真係冇咩用,而且Xavi而家都3字頭,要返既唔洗咁早返做人後備~

http://www.youtube.com/watch?v=C36LisjvNuA

[ 本文被名稱已被使用在2010-07-13 20:08重新編輯 ]
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2010-07-13
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2010-07-13
del