• 3430閱讀
  • 51回復

[求助]係德國上唔到好友 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2010-07-15
引用第14樓迪神2010-07-15 15:39發表的“”:
點解個個網都上到,剩係好友上唔到,會係德國果邊network有事呢? [表情]

都話過
好友既data center如果唔夠bandwith出外地都會有影響的
上唔到有太多可能性引致

最好就係有一個tracert既report比我地

係command prompt打 tracert hkbff.net > C:\test.txt

行完之後去C:\抄返個file比我地去睇睇
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2010-07-15
引用第15樓垃圾桶2010-07-15 15:45發表的“”:
都話過
好友既data center如果唔夠bandwith出外地都會有影響的
上唔到有太多可能性引致
.......

係囉,你咁講咪即係好友本身server問題而唔係德國果邊network有問題囉?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2010-07-15
引用第11樓垃圾桶2010-07-15 15:23發表的“”:
好可能係你果邊network有事
又或者係好友果邊既data center本身唔夠bandwith出外地都唔出奇

第一個可能性唔大。因為真係除左好友外,其他網站都上到。若然係NETWORK 有問題,就應該好多網站都上唔到架嘛。

第二個可能性…………其實我唔明你講咩…………

但我係英國同美國都無呢個問題個下先奇怪喎………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2010-07-15
引用第15樓垃圾桶2010-07-15 15:45發表的“”:
最好就係有一個tracert既report比我地
係command prompt打 tracert hkbff.net > C:\test.txt
.......

呢部份唔係太明可以點做。

離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2010-07-15
引用第18樓freezefox2010-07-15 17:25發表的“”:

方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線weijian1988
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2010-07-15
引用第4樓freezefox2010-07-15 12:44發表的“”:
唔識。 [表情] [表情]

要慢慢試才知道。

你可以看仁的topic

http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=51524

那些號碼要上網找,然後一個一個test
離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2010-07-15
引用第20樓weijian19882010-07-15 17:46發表的“”:
要慢慢試才知道。
你可以看仁的topic
.......

不過 proxy 存在一定安全風險,用個陣就要小心 d 喇
離線weijian1988
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2010-07-15
引用第21樓TriFox2010-07-15 17:52發表的“”:
不過 proxy 存在一定安全風險,用個陣就要小心 d 喇 [表情]

恩,我試過一個proxy每個page都有ham 野在top
離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2010-07-15
引用第22樓weijian19882010-07-15 17:54發表的“”:
恩,我試過一個proxy每個page都有ham 野在top [表情] [表情]

還有些可能會讀取你的 data
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2010-07-15

引用第18樓freezefox2010-07-15 17:25發表的“”:

引用第19樓垃圾桶2010-07-15 17:26發表的“”:

請問呢兩句野有咩野係唔同左?點解你會認為你將同一句說話打多次我就會明白?

不過呢個唔係你既問題,係我既問題,我D 電腦知識太屎啦。我會問下人上述既行動可以點做。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2010-07-15
引用第21樓TriFox2010-07-15 17:52發表的“”:
不過 proxy 存在一定安全風險,用個陣就要小心 d 喇 [表情]

下………公司電腦黎架喎………有風險就…………

離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2010-07-15
引用第24樓freezefox2010-07-15 18:25發表的“”:
.......

離線MatthewB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2010-07-15
引用第24樓freezefox2010-07-15 18:25發表的“”:
.......

windows xp:

start-->erun-->type"cmd"-->run

you will see a black window pops up

then enter "tracert hkbff.net > C:\test.txt"

go to c drive, get "test.txt" and upload it
離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2010-07-15
引用第25樓freezefox2010-07-15 18:27發表的“”:
下………公司電腦黎架喎………有風險就………… [表情] [表情]

風險係 proxy 個方面,唔關部電腦事,因為你所send出去 d data 會經過個 proxy server
所以如果一 d 惡意 proxy 要偷取資料就可以通過該管道做到
離線MatthewB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2010-07-15
引用第26樓TriFox2010-07-15 18:32發表的“”:

.......

i think he dont even know how to run cmd