• 9548閱讀
  • 164回復

[電影]INCEPTION   潛行凶間 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2010-07-30
Re:INCEPTION   潛行凶間
引用第56樓freezefox2010-07-30 15:01發表的“”:
一周刊既評分竟然係100分……… [表情] [表情]
我從未見過影評有人會比100分的。 [表情] [表情]

o個位影評人d comment一向好主觀的...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2010-07-30
Re:Re:INCEPTION   潛行凶間
引用第60樓liuming2010-07-30 17:48發表的“Re:INCEPTION   潛行凶間”:
o個位影評人d comment一向好主觀的...

有邊個影評人係唔主觀架哎。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線ckfcuk
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2010-07-31
http://movies.yahoo.com/feature/inception-comic.html

Inception 官方漫畫,睇左電影既可以睇睇,算係交代為何會找 Saito 既原因..
離線him
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2010-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:INCEPTION   潛行凶間
引用第57樓tc22182010-07-30 15:19發表的“Re:Re:Re:Re:INCEPTION   潛行凶間”:

我都覺係成套戲都係一場夢..ending 個陀螺仲轉緊..仲有佢個仔女由一開始到ending個境同衣著都一樣..
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2010-08-01
睇左,真係超好睇  
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2010-08-01
引用第64樓阿童木2010-08-01 02:14發表的“Re:INCEPTION   潛行凶間”:
睇左,真係超好睇   [表情]

點睇個ending啊
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2010-08-01
Re:Re:Re:INCEPTION   潛行凶間
引用第65樓tc22182010-08-01 13:10發表的“Re:Re:INCEPTION   潛行凶間”:
點睇個ending啊 [表情] [表情]

反白 :

個人覺得李安納度應該仍然身在虛幻世界,因為佢對仔女好似無大過,件衫又好似一式一樣,姿勢都係李安納度最後見佢兩個一樣,不過今次佢選擇信左而望向佢地個樣,因為呢個情景係主角既一直以黎願望,就算假都接受。

]重有臨尾機場個個都望住佢,就係佢之前講既虛幻世界特徵,不個導演刻意有double meaning,睇你鐘意邊個結局,我女友話點都會覺得係真
離線Valencia25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2010-08-01
睇完
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2010-08-01
我睇完...
一出戲院的感覺係個腦好辛苦...
套片係好睇,但並非想像咁好睇~
可能太有期望...
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2010-08-01
終於有得集體討論啦!
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2010-08-01
我係日記寫左影評...大家可以睇睇ar~~

分析夢中夢 圖1 <--click 黎睇~

分析夢中夢 圖2 <--click 黎睇~
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2010-08-01
引用第70樓liuming2010-08-01 21:41發表的“Re:INCEPTION   潛行凶間”:
我係日記寫左影評...大家可以睇睇ar~~
分析夢中夢 圖1 <--click 黎睇~
分析夢中夢 圖2 <--click 黎睇~

我前幾日係馬拉見到一份報章報導呢套戲既時候有第二張圖,仲有好多介紹。。。
睇佐既我真係覺得佢報導佐有70%,未睇既人去睇一定無曬驚喜∼ sosad...
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線亨利仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2010-08-02
Re:Re:Re:Re:INCEPTION   潛行凶間
引用第66樓阿童木2010-08-01 13:49發表的“Re:Re:Re:INCEPTION   潛行凶間”:
反白 :
.......

反白:

同你睇法差唔多, 我見到個個都望住佢就覺得係夢
仲有臨尾個陀螺雖然就跌, 但係我覺得係ellen page 對cobb 做左 inception
令到佢解開心結, 信左眼前既情境係真, 而因為佢信係真, 所以潛意識令到個陀螺停(但係其實仲係夢入面)

可能有d一舊舊
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2010-08-02
反白:
我唔明救少爺同Saito o個part...
點解少爺o係第三層中左鎗就要去深一層救佢?
Saito係第三層死左,咁cobb o係度救佢?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2010-08-02
引用第68樓liuming2010-08-01 19:30發表的“Re:INCEPTION   潛行凶間”:
我睇完...
一出戲院的感覺係個腦好辛苦...
套片係好睇,但並非想像咁好睇~
可能太有期望...

exacly what i thought after the show

感覺上,題材雖然新鮮,但未至於好睇到讓人愉悅的程度。
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼