• 10369閱讀
  • 314回復

[意見]有關球壇新聞一個被lock o既post [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 300  發表于: 2010-09-03
離晒題...
係啦...另開topic啦...唔該..

另外追完之後...原來我搞錯大婆同二奶o既關係
真係sorry...
句口號係咪要改做:「不要忘記,玩YFF是最快樂的」?
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 301  發表于: 2010-09-03
btw,我自己係唔反對係直播版講下yff數據o既

而且,我諗大家都應該睇得出邊d係大眾o既意向

例如,今次頭post講o既野,
大眾係認為可以並存

又例如,有人唔喜歡直播區講yff野
呢樣係咪大眾o既意向,睇法呢?

作為一個論壇,無可能切合所有人,我諗呢野樣無人會反對吧?
只愛足球
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 302  發表于: 2010-09-03
其實追完咁多頁都唔覺真係有好多唔玩yff0既好友覺得直播區講yff資料係阻住, 只不過係比一位一向講野無禮貌0既人攪到大家以為有好多人唔鍾意.

我自己本身都唔玩yff, 但又唔覺yff只能在yff區裡面先可以討論. 就算水區入面都周時有人講. 每日有幾千個留言唔通每個都要分類去就某一兩位好友??
離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 303  發表于: 2010-09-03
引用第285樓arsenal2010-09-03 01:13發表的“”:
我明白好友係 YFF 為主的論壇,但都要照顧下一 D 非 YFF 玩家的會員,咁做對大家都有好處
其實既然「Yahoo足球經理人大賽」已經成為一個大區,咁不如正式增設一個專屬的直播區同埋新聞區,一眾 YFF 玩家可以明正言順咁討論,唔駛咁多顧忌,另一批非 YFF 玩家的會員亦可以「耳根清靜」,解決晒所有問題

甘樣我覺得會好亂喎

如果有兩個直播區

係咪同一場賽事有2個topic
十場賽事就20 個topic
寧願一生都不說話 都不想講假說話欺騙你
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 304  發表于: 2010-09-03
引用第301樓迪克2010-09-03 09:13發表的“”:
btw,我自己係唔反對係直播版講下yff數據o既
而且,我諗大家都應該睇得出邊d係大眾o既意向
例如,今次頭post講o既野,
.......

引用第302樓seattleqoo2010-09-03 11:17發表的“”:
其實追完咁多頁都唔覺真係有好多唔玩yff0既好友覺得直播區講yff資料係阻住, 只不過係比一位一向講野無禮貌0既人攪到大家以為有好多人唔鍾意.

我自己本身都唔玩yff, 但又唔覺yff只能在yff區裡面先可以討論. 就算水區入面都周時有人講. 每日有幾千個留言唔通每個都要分類去就某一兩位好友??

其實唔係剩係講緊直播區,就講係呢個 topic 頭幾頁,冇玩 YFF 的玩家 (或者有的有玩但唔算太 active 的玩家) 都對新聞版內有人講 YFF 或者用 YFF 角度去睇新聞唔係太喜歡,唔係太滿意 YFF 入侵其他區。至於直播區,雖然今個 topic 只係輕輕帶過,但係係直播賽事當中多番見過有不少人留言埋怨大家係度談論 YFF,我自己亦不下一次被人話過。我明白點解佢地會唔鍾意,因為真係接唔到口,正如我自己有一季無玩 YFF 都會少左入新聞或直播討論。

但係好友主要係靠 YFF 作為宣傳亦係事實,下面呢個就係壇主自己寫既 post 係 YFF message board 宣傳好友論壇︰

引用第42樓muly6212009-08-15 02:06發表的“”:

★ HKBFF Yahoo Fantasy 討論區 ★

網址︰bbs.hkbff.net

登記成為會員(保證絕不收取任何費用),尊享以下優越服務,令閣下玩得稱心又投入:

1,獨家開辦以 Yahoo Fantasy 為基礎的另類玩法遊戲。 (趣味及競爭大增,令你更投入遊戲)
  - 【好友聯賽】
  -   FOA 團體賽及個人賽
  - 【週週前中後】
  - 【屋村波地㊣0910世界盃】
  - 【成皇敗寇YFF 09/10】

2,盡數收錄多個針對 Yahoo Fantasy 遊戲所需的詳盡攻略網。
  - 最新停賽、受傷球員、球員轉會、友賽及熱身賽表現分析
  - 球員價格變動、為下周部署 (偷人) - 即今周開賽後,球員價格未調整前預先買入下周心水球員
  - 各隊賽前預測球員出場名單 (Preview)
  - 高手貼士、賽事分析
  - 賽事直播討論,令你投入感大增

3,本論壇坐擁大量己玩Yahoo Fantasy 7年以上的資深會員,上屆成績有目共睹。
  - 上屆TOP50 及 TOP10均佔一半以上為本論壇會員。TOP50 (25位) TOP10 (6位)
- 上屆全球總分第一 亦為本論壇活躍會員
  - 香港Yahoo Fantasy的交流平台,新加入會員及高手雲集,討論氣氛熱烈。

各位 Yahoo Fantasy 愛好者,想玩得專業?想玩得投入?為買人而苦惱?

快D登入   http://bbs.hkbff.net/thread.php?fid=12

裡面所講既「最新停賽、受傷球員、球員轉會」等等消息與及「賽事直播討論」都唔係係 YFF 區內的 (preview 只係一星期一次,並唔係最新消息) 。既然吸引左呢班玩家入黎,就好應該俾一個平台佢地去討論。佢地入到黎以 YFF 角度去討論,又會被人埋怨,感覺真係會好無奈。

如果好友真的想走多元化的路線,想變成一個綜合性的足球論壇 (正如我之前講過,我對此甚有保留),為照顧不同會員的需要,係唔係好應該係 YFF 區內開設新聞版與及直播版,等呢批為 YFF 而來的玩家可以隱藏係自己區內暢所欲言,唔會騷擾其他人,亦唔會阻礙好友的發展呢?
離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 305  發表于: 2010-09-03
引用第304樓火鳳凰2010-09-03 15:18發表的“”:
裡面所講既「最新停賽、受傷球員、球員轉會」等等消息與及「賽事直播討論」都唔係係 YFF 區內的 (preview 只係一星期一次,並唔係最新消息) 。既然吸引左呢班玩家入黎,就好應該俾一個平台佢地去討論。佢地入到黎以 YFF 角度去討論,又會被人埋怨,感覺真係會好無奈。
如果好友真的想走多元化的路線,想變成一個綜合性的足球論壇 (正如我之前講過,我對此甚有保留),為照顧不同會員的需要,係唔係好應該係 YFF 區內開設新聞版與及直播版,等呢批為 YFF 而來的玩家可以隱藏係自己區內暢所欲言,唔會騷擾其他人,亦唔會阻礙好友的發展呢?

我都贊成火兄睇法
講真,有幾多個新會員係因為YFF因素以外而加入?我覺得10%都無
至少我覺得YFF問陣區係最多新會員活動地方,post 陣、問陣......
既然真係會阻到其他無玩YFF嘅好友,開個新區黎,對雙方都有好處
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 306  發表于: 2010-09-03
煩請另開topic
只愛足球
離線Hernandez
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 307  發表于: 2010-09-03
引用第305樓TriFox2010-09-03 15:32發表的“”:
我都贊成火兄睇法
講真,有幾多個新會員係因為YFF因素以外而加入?我覺得10%都無
.......

我對呢句好有保留
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 308  發表于: 2010-09-03
首先,認為阻o既..係屬多數定少數先

有冇需要真係為少數搞咁多野先
只愛足球
離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 309  發表于: 2010-09-03
引用第307樓KaTsun31@MKM2010-09-03 16:03發表的“”:
我對呢句好有保留

可能真係我講錯,不過我自己就係因為YFF而認識好友
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 310  發表于: 2010-09-03
引用第308樓迪克2010-09-03 16:07發表的“”:
首先,認為阻o既..係屬多數定少數先
有冇需要真係為少數搞咁多野先

真係唔知……

不過單單睇呢個 topic 就唔可以話少數……
離線Hernandez
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 311  發表于: 2010-09-03
引用第309樓TriFox2010-09-03 16:18發表的“”:
可能真係我講錯,不過我自己就係因為YFF而認識好友 [表情]

咁其實因為我同你相反
離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 312  發表于: 2010-09-03
引用第311樓KaTsun31@MKM2010-09-03 16:25發表的“”:
咁其實因為我同你相反 [表情]

未玩 YFF 個陣我根本唔知有好友、S11 呢 d 論壇
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 313  發表于: 2010-09-03
引用第310樓火鳳凰2010-09-03 16:23發表的“”:
真係唔知……
不過單單睇呢個 topic 就唔可以話少數……

你要明白,玩yff o既多數玩家係唔會離開yff區
最多都係去直播區

係呢個topic入面留言o既,總數應該都唔及全壇活躍會員o既20%
當中都只有部份有埋怨o者
只愛足球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 314  發表于: 2010-09-03
引用第302樓seattleqoo03-09-2010 11:17發表的“”:

四星德國!!KING OF THE WORLD 2014